Avast Antivirus Erfaringer: Avast Antivirus Anmeldelse for 2022

FORDELER

 • Installering av Avast er veldig enkelt og tar ikke lang tid
 • Gratis versjonen gir veldig solid beskyttelse
 • Premium pakken har mange forskjellige funksjoner og er ikke for dyr
 • Du kan prøve det gratis i 30 dager

ULEMPER

 • Du må kjøpe Ultimate pakken hvis du virkelig vil bruke alle funksjonene som Avast har

Avast er antivirusprogrammet til et av de største cybersikkerhetsselskapene i verden. Utvikleren, AVAST Software, er basert i Praha og jobber med forskjellige typer sikkerhetsprogramvare. De fokuserer hovedsakelig på deres (gratis) antivirustjeneste, som brukes av opptil 400 millioner mennesker over hele verden.

Hva tilbyr Avast Antivirus?

Avast Antivirus er mer enn bare et program som fjerner virus fra datamaskinen din. Den har mange forskjellige alternativer for å holde enhetene dine trygge. De har faktisk en gratis versjon for de som ønsker å prøve den. Gratis versjonen av Avast har selvfølgelig ikke så mange funksjoner som Avast Premium Security.

Vi har plassert funksjonene til begge versjonene i en tabell slik at du får en klar og fin oversikt over funksjonene:

AVAST GRATIS VERSJON

 • Beskyttelse mot virus og malware i sanntid
 • Virusskanning

AVAST PREMIUM VERSJON

 • Beskyttelse av passord lagret i nettleseren din
 • Oppdager svake punkter i WiFi-nettverk
 • Avansert beskyttelse mot løsepengevirus
 • Avansert brannmur mot hackere
 • Beskyttelse mot falske nettsider og phishing
 • Automatiske oppdateringer av apper og annen programvare

Er Avast Antivirus brukervennlig?

Avast-nettsiden er tilgjengelig på mer enn 50 språk, inkludert norsk. Avast tilbyr flere produkter på deres nettside. Når du er inne på Avasts hjemmeside, vil du kunne se at de umiddelbart markedsfører gratisversjonen. Du vil raskt kunne se en knapp for å laste ned denne versjonen. Hvis du blar nedover, vil du se en oversikt over alle Avast Antivirus-versjoner som de tilbyr, og hvor mye de koster. Men vi vil fortelle deg mer om prisen senere.

Totalt sett er Avasts nettside veldig oversiktlig og enkelt å bruke.

Når det gjelder installasjonen av Avast, kan vi forsikre deg om at det er veldig enkelt. Denne installasjonen fungerer på samme måte for både den betalte og gratis versjonen. Du kan prøve premium-tjenesten deres gratis i 30 dager. Med et trykk på nedlastingsknappen blir programmet umiddelbart lastet ned. Du vil også se et skjermbilde med trinnene du trenger å utføre for å fullføre installasjonen.

Installasjon av Avast Antivirus kan ta flere minutter.

Vi forklarer installasjonsprosessen for Windows trinnvis:På hjemmesiden til Avasts nettside, gå til “Sikkerhet” og velg “Premium Sikkerhet”. Hvis du foretrekker å bare ha gratis versjonen må du velge “Gratis antivirus”.Klikk deretter på knappen “Prøv gratis i 30 dager”. Filen lastes nå ned automatisk. For gratisversjonen, klikker du bare på “Last ned Gratis”.

Klikk på installasjonsfilen for å åpne den, og klikk deretter på “Ja” for å starte installasjonen. Vent til programmet lastes inn og skjermbildet Avast Premium Security Setup vises.Klikk på “Installer”. Programmet installeres i bakgrunnen. Dette kan ta opptil flere minutter.Når installasjonen er fullført, kan du kjøre den første skanningen umiddelbart ved å klikke “Kjør første skanning”

Hvor sikker er Avast?

Selvfølgelig er sikkerhet den viktigste funksjonen til en virus skanner. Kan Avast beskytte datamaskinen mot skadelig programvare og spionprogramvare, og hvor effektiv er virus skanneren?

Hovedforskjellen mellom den gratis og premium versjonen av Avast er at den gratis versjonen bare beskytter deg mot virus, spionvare og andre lignende trusler. Så andre farer, som løsepengevirus, phishing og hackere, kan fremdeles skade datamaskinen din. Hvis du vil gå for optimal sikkerhet, anbefaler vi at du kjøper Avast Premium.

Avast Premium Security tilbyr en rekke skanninger, skjold og inspeksjoner for å holde systemet ditt trygt mens du surfer på nettet. I tillegg til forskjellige virusskanner, har Avast også forskjellige skjold for å holde filene dine trygge og stoppe cyberangrep. Alle funnet virus er lagret i en safe, der de ikke kan skade systemet ditt.

Avast tilbyr også en sterk brannmur. Denne brannmuren sørger for at ingen farlige programmer fra internett kan komme inn i datamaskinen din. Hackere vil få det mye vanskeligere med å få tilgang til systemet ditt.

Sikkerhetsnettverk i sanntid

Avast har et nettverk med mer enn 400 millioner brukere. Ifølge dem stopper programvaren deres rundt 66 millioner trusler hver dag. Samtidig er populariteten til Avast også en av deres store fordeler. Dette gigantiske nettverket utveksler stadig informasjon om de nyeste truslene og virusene. Dette beskytter alle Avast-brukere mot skadelig programvare som bare en av dem har opplevd.

Personvern & Avast

Avast Antivirus samler inn forskjellige typer informasjon om brukere. Noen av disse dataene er nødvendige for at programvaren skal fungere skikkelig, mens andre data samles inn for analyse eller utvikling av produktene deres. Den personlige informasjonen som Avast samler er delt inn i to kategorier: tjenesteinformasjon og enhetsinformasjon.

Tjeneste

 • IP adresse
 • URL
 • Oppdagelser
 • Informasjon om skadelig programvare

Enhet

 • Nettlesere
 • Plassering
 • Applikasjoner
 • Internett og tilkobling
 • Informasjon om datamaskinen eller enheten din

Mye av den innsamlede informasjonen brukes til å forbedre driften av programmet. For eksempel blir informasjon om skadelig programvare og virus brukt for å gjøre antivirusprogramvaren så effektiv som mulig. Eventuelle problemer som oppstår hos en bruker kan dermed unngås hos andre brukere. 

Hastighet og ytelse

Virusskannere kan redusere hastigheten på datamaskinen betydelig. Disse programmene må holde systemet ditt trygt, noe som kan forbruke mye energi. Det er derfor det er viktig å ha en ide på forhånd om hvilken effekt antivirusprogrammet ditt vil ha på hastigheten din.

Avast lar deg utføre forskjellige typer skanninger. Vi så spesifikt på den “smarte”, raske virusskanningen og hele virusskanningen. Vi så også på effekten av Avast Antivirus når programmet er aktiv i bakgrunnen.

Avast Antivirus tar opp mellom 0 og 0,5% av CPU mens den er aktiv i bakgrunnen. Under surfing går dette noen ganger opp til 2-3%. Med andre ord vil du ikke bli plaget av Avast mens du gjør dine normale, daglige aktiviteter på nettet.

Med en rask skanning, også kalt “smart skan”, øker CPU-bruken av programvaren til ca 20-30%. En smart skanning tar bare noen få minutter, så effekten av denne skanningen på hastigheten din vil også være minimal. Dette skyldes imidlertid mer den korte varigheten av skanningen enn CPU-bruken.

Avast kundeservice

Avast har flere måter å hjelpe deg hvis du har problemer. Klikk på “brukerstotte” øverst til høyre på nettsiden hvis du trenger hjelp. Du blir deretter ført til en side der du må velge språk. Dessverre er ikke norsk tilgjengelig, så du må velge engelsk.

Som med programvaren, er det også mange alternativer du kan velge mellom. Først og fremst kan du velge mellom fire forskjellige emner som problemet ditt kan være relatert til: “Installasjon og aktivering”, “Pengene tilbake”, “Avmelding” og “Salg og fakturering”. Hvis du klikker på et av disse emnene, blir du ført til en FAQ-side om dette emnet.

Nederst på siden finner du også informasjon om alle de forskjellige Avast-produktene. Bare klikk på produktet ditt, så finner du ofte stilte spørsmål og bruksanvisninger. Det er også en søkefelt som du kan bruke til å søke spesifikt etter spørsmålet ditt. 

Du har også muligheten til å kontakte kundeservicen via telefon eller e-post. Hvis du vil bli hjulpet via e-post, må du først fylle ut et skjema. Skriv inn dine detaljer – inkludert for- og etternavn, e-postadresse og bestillings-ID – så blir spørsmålet ditt sendt.

Avast pris

Avast har to forskjellige planer: Avast Free og Avast Premium Security. Den gratis versjonen, Avast Free, koster som sagt ingenting. Hvis du vil ha full beskyttelse og ekstra funksjoner kan du velge mellom to pakker.

Den første pakken koster 399 kr. per år og kan brukes på en enhet. Du kan prøve denne versjonen gratis i 30 dager. Dette kan være en god løsning for deg som ønsker å prøve ut Avast som leverandør. Her har du som sagt ikke tilgang til alle funksjonene men du har muligheten til å se om dette er en leverandør som du liker og som du føler deg trygg med.

Den andre pakken koster 499 kr. per år og fungerer på opptil ti enheter samtidig. I motsetning til abonnementet på en enhet, trenger du ikke å angi hvilket operativsystem du bruker. Du kan bruke dette abonnementet på PC, Mac, Android og iOS.

Det er også en tredje pakke. Dette er den Ultimate pakken. Denne pakken koster 599 kr. og og for denne prisen får du to ekstra funksjoner: Avast SecureLine VPN og Avast Cleanup Premium.

Siste Tanker

Avast Antivirus er en av de mest komplette antivirusprogramvarene på markedet. Det er også en fordel at du kan prøve det gratis i 30 dager. Premium-pakken er selvfølgelig det beste valget å bruke for å beskytte datamaskinen din, men også gratis versjonen gir god beskyttelse mot skadelig programvare.

Når det gjelder ekstra funksjoner, tilbyr det mye mer enn mange konkurrerende kommersielle produkter, inkludert automatiske oppdateringer av apper og annen programvare og mye mer. Det er viktig at du føler deg trygg på nettet og at du finner en leverandør du føler du kan stole på med informasjonen og enhetene dine. Hvis du velger Avast Antivirus, vil du være sikker på at datamaskinen din og all informasjonen din er trygg.