5 Beste Bitcoin Wallet Norge 2022

Er du på leting etter en Bitcoin wallet sok kan brukes fra Norge? Vi har laget en liste over de 5 Beste Bitcoin Wallet til bruk i Norge.

Interessert i hvordan du kan kjøpe og selge Bitcoin?

Du har kanskje sett og hørt om Bitcoin de siste årene, men hva er det egentlig? Og ikke minst hvordan kan du begynne å handle Bitcoin? Da vil du renge en Bitcoin wallet til bruk fra Norge. Mer om det senere.

Har du drevet med kjøp og salg på aksjemarkedet lenge og er klar for en ny risiko? Eller kanskje du akkurat nå har begynt din handelskarriere. Uansett hvilken situasjon du er i er det lurt at du vet hva kryptovaluta er og hvordan du handler det. Spesielt er det lurt å ha informasjon om Bitcoin og hvordan Bitcoin wallet kan brukes fra Norge. Bitcoin har de siste årene skapt mer nysgjerrighet og engasjement på markedet. Mange har spådd at de tror at kryptovaluta vil bli en stor del av fremtidens betalingsmetoder, mens andre fortsatt har stor skepsis til konseptet. 

Det som er viktig å vite er at Bitcoin er tilgjengelig for alle. Alle har mulighet til å kunne kjøpe og selge Bitcoin i Bitcoin wallet, om du selvfølgelig har de økonomiske midlene tilgjengelig. Bitcoin markedet har hatt store svingninger den siste tiden. Derfor må du beregne at du kan både tap men også vinne mye om du satser på Bitcoin.

Har du fortsatt lyst til å ta risikoen? Da må du se etter et pålitelig sted, en såkalt megler, for å kunne kjøpe krypto mynter og lage en digital lommebok (eller “bitcoin wallet”).

Du kan også handle via en app. Så administrerer et selskap lommeboken din. Du setter bare inn penger i appen, du kan deretter kjøpe og selge dem i appen, og hvis du konverterer kryptovalutaene dine tilbake til norske kroner, kan du overføre dem til bankkontoen din.

I denne listen har vi samlet en liste over de 5 beste plattformene hvor du kan kjøpe og selge Bitcoins. Disse plattformene er valgt ut basert på troverdighet, størrelse og fordelene de tilbyr kundene sine. Vi har listet opp de forskjellige fordelene og ulempene med hver plattform og kommer med god informasjon om bakgrunnen til de forskjellige meglerne og hva du må tenke på når du registrerer deg gjennom plattformene.

Så om du er klar for å starte din reise med Bitcoin er det bare å fortsette å lese. Vi er sikker på at du vil kunne finne en plattform som passer deg.

Hva er bitcoin

Kryptovaluta, også kjent som kryptovaluta, er i hovedsak en digital valuta. Det er et alternativt betalingssystem for våre kjente NOK, euro , dollar og pund. Kryptovaluta er en valuta som kom i utvikling via Internett for å kunne slippe noen av de største ulempene ved å bruke tradisjonelle valuta. Så det er i bunn og grunn en digital valuta som har reell verdi. Hva er den mest kjente kryptovalutaen? Det er selvfølgelig Bitcoin, som ser ut til å være på vei til å bli en fast inventar.

Bitcoin er en virtuell valuta. Det er en slags datamaskin kode som personer legger en viss verdi på. Bitcoin er desentralisert, noe som betyr at det ikke er noen sentralbank eller land som utsteder Bitcoin. Men Bitcoin har heller ikke noe tilsynsorgan som griper inn hvis Bitcoin-aksjemarkedet skulle krasje. 

Satoshi Nakamoto kom opp med ideen om Bitcoin og et system der peer-to-peer-nettverk kan både kjøpe og selge uten at det skal være en tredjepart involvert. Hver transaksjon som skjer med Bitcoin spores i en stor virtuell bok: blockchain. Den blockchain holdes heller ikke på et sentralt sted, men distribueres over hele verden blant tusenvis av datamaskiner. På den måten vil systemet også være mindre sårbart for mennesker eller grupper som ønsker å stenge hele systemet. 

Bitcoin og andre internett valutaer fungerer gjennom blockchain. Dette er faktisk en stor database som lagrer hver transaksjon og kan derfor sammenlignes med en digital reskontro. Det unike med denne blockchain er imidlertid at den ikke er en sentral database. Tross alt blir blockchain kontinuerlig kopiert og oppdatert på tvers av alle brukere. Det betyr at det er millioner av versjoner i omløp med samme data. 

Hvis en hacker da prøver å endre en transaksjon, kan han bare gjøre dette i en database, som da ikke lenger tilsvarer de millioner av andre versjoner av den databasen. Resultatet? Transaksjoner fra den komprimerte databasen avvises. Siden det i praksis er umulig å hacke millioner av databaser samtidig, er kryptovaluta så godt som sikret mot svindel.

Hvordan kjøpe bitcoin

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe Bitcoin?

Et viktig poeng når du leter etter en megler hvor du kan handle kryptovaluta, er sikkerheten til nettstedet. Det kan være lurt å velge en stødig og etablert plattform. Når du har begynt å tjene litt penger på Bitcoin er du nødt til å verifisere deg som person til megleren du handler med. 

Ettersom dette er veldig sensitiv privat informasjon som for eksempel pass, førerkort og bankkort er det greit å vite at sikkerheten for denne type informasjon blir prioritert og at det blir riktig behandlet. Dette er absolutt ikke informasjon man ønsker skal havne i feil hender.

Det andre du må tenke på er om du ønsker å handle fra en utenlandsk megler eller en norsk. Det er både fordeler og ulemper med begge. Det utenlandske børsen er større med med utvalg i forskjellige kryptovaluta, men samtidig kan den utenlandske børsen være høyere i pris og de kan ha en flere dager lang verifiseringsprosess. Dette slipper du om du da velger en norsk plattform. En annen fordel med å skulle velge en norsk plattform er at de ofte støtter hurtig betaling. Dette betyr at du har mulighet til å kjøpe kryptovaluta innen bare 60 minutter. Dette kan som oftest ta lenger tid med en utenlandsk megler.

Prosessen for å kunne kjøpe Bitcoin i Norge må du:

 • Velge en plattform du ønsker å bruke
 • Registrere deg
 • Verifisere deg med BankID
 • Begynn å handle

Det er ofte en veldig enkel og grei prosess som ikke tar mye tid.

Om du så velger å bruke en utenlandsk plattform er blir stegene:

 • Først må du velge en plattform som du ønsker å benytte deg av. Deretter må du her åpne en konto
 • Deretter registrerer du det brukernavnet og passordet du ønsker å bruke. Husk vi nå lever i en digital verden. Det er derfor veldig viktig at du velger et sterkt passord. Dette risikerer sjansen for at du skulle bli hacket og forhindrer at andre personer har  lett tilgang til kontoen din
 • Nå må du velge hvilken innskuddsmetode du ønsker å bruke. Innskuddsmetoder kan variere fra  plattform til plattform. Men de fleste tilbyr betalingsmetoder som kredittkort eller debetkort som Visa og Mastercard. Men du har også mulighet til å bruke Klarna, Neteller og PayPal bare for å nevne noen få
 • Neste steg er hvor du må velge hvilken type kryptovaluta du ønsker å kjøpe. Du vil her også få oversikt over kursen på de forskjellige, historikken til valutaen og mer statistikk som kan hjelpe deg
 • Nå er det bare å velge Bitcoin eller den kryptovalutaen du ønsker å investere i og velge det beløpet du ønsker å kjøpe for. Du har nå kjøpt Bitcoin

Husk at de forskjellige plattformene kan kreve gebyr. Dette varierer fra megler til megler, så dette kan være lurt å sjekke ut før du starter.

Som nevnt tidligere finnes det flere betalingsmetoder når du skal investere i Bitcoin. Men det kan være lurt å sette seg inn i de forskjellige betalingsmetodene og se hvilken sikkerhet og fordeler som følger med hver enkelt av dem. Som sagt kan dette variere veldig etter hvilken plattform du ønsker å benytte deg av. 

Visa har mange fordeler og ulemper. Fordelene med å bruke Visa kort er at transaksjonen går fort. Dette er en fordel om du er sikker på kursen skal øke og du vil være med på oppturen før det er for sent. Det som absolutt er den største ulempen med å bruke Visa kort er den høye gebyrer du må betale. 

Andre betalingsmetoder du burde se nærmere på er PayPal, Vipps og Klarna. Men den absolutt billigste betalingsmetoden er bankoverføring. Det som er en ulempe med bankoverføring er at dette kan være en tidkrevende prosess, noe som ikke er like praktisk om man trenger midlene umiddelbart. Siden kryptovaluta markedet har store svingninger er sjansen for å miste en opptur tilstede.

Det er flere meglere som selger Bitcoin online. De kjøper opp aksjer og selger dem deretter på nettstedet deres. Partene i oversikten nedenfor er pålitelige og trygge. De er offisielle selskaper og de støtter flere betalingsmåter som PayPal og Visa. Du kan også gå til disse nettstedene hvis du vil selge Bitcoin for NOK igjen. De fleste nettsteder har en viss grense for maksimalt antall Bitcoin som du kan kjøpe eller selge per 24 timer. Du kan ofte øke denne grensen ved å bekrefte bankkontonummeret eller identiteten din, for eksempel ved å koble til bank- eller telefonnummeret ditt.

Så la oss de på de forskjellige plattformene!

1. eToro

eToro Bitcoin

eToro er en megler som gir private handelsmenn og investorer tilgang til finansmarkedene. De fleste eiendeler omsettes via CFD-er, men det er nå også mulig å kjøpe den underliggende eiendelen. Du kjøper ikke en kontrakt for forskjell, men de “virkelige” aksjene.

Dette gjør eToro ganske unikt i den forstand at de tilbyr begge alternativene under ett tak. Det de også er unike i er den såkalte Copy Trading. Men mer om det senere.

eToro har eksistert siden 2007 og har derfor vært aktiv i finansmarkedet i over hele 10 år. De har millioner av kunder over hele verden. Med du kan si at eToro er en av markedslederne innenfor dette feltet. Dette er noe som gir tillit til potensielle kunder.

Kort sagt, med eToro kan du handle omtrent alt som er løst og fast, men også investere på lang sikt. Som i Copy Portfolio.

Her er en liten oversikt over utvalget som eToro tilbyr:

 • Aksjer ( f.eks hos Netflix og Amazon)
 • Råvarer (som olje og gull)
 • Forex (for eksempel Euro / Dollar)
 • Indekser (som Dow Jones)
 • Utvalget av aksjer er stort, men dette varierer fra marked til marked

Men kan du egentlig stole på eToro?

Som en nybegynner som leter etter en megler, vil du naturligvis vite om eToro er pålitelig. Det handler om dine hardt opptjente penger, og du setter dem ikke inn akkurat hvor som helst. En av de viktigste faktorene for å avgjøre om en megler er pålitelig er lisenser og forskrifter. eToro er regulert i to land og har dermed de rette tillatelsene til å drive virksomheten sin.

De fleste av disse meglerne er regulert på Kypros gjennom CySEC. Dette er AFM på Kypros. I tillegg er eToro også regulert av FCA. Dette er den engelske AFM og en av de strengeste regulatorene for finansinstitusjoner. Dette er gode nyheter for eToro-kunder og absolutt et stor pluss.

Som en regulert megler må eToro følge strenge regler for å holde pengene dine trygge. En av disse reglene er at kundenes penger må være på en egen konto. Så atskilt fra firmakontoen. Dette sikrer at pengene dine er trygge hvis noe skulle skje med selskapet selv. I tillegg er det et garantifond fra regulatoren, som forsikrer kundenes penger opp til € 20.000. 

Men er plattformen brukervennlig?

Det er mange som sier at det tok dem litt tid til å bli vandt til eToro-plattformen. Dette kan være fordi den er så forskjellig fra andre meglere på markedet. Men etter å ha brukt plattformen en liten stund vil du få taket på det. eToro har virkelig gjort alt for å gjøre plattformen så enkle som mulig. Du vil kanskje få følelsen av at de ser ut som et spill. Og hvis du er vant til det, er det faktisk veldig hyggelig.

Minimumsinnskuddet med eToro er € 200. Du kan ganske enkelt sette inn penger fra NOK. Systemet vil da automatisk konvertere dette til dollar. Alle transaksjoner gjøres i dollar på plattformen.

Før du kan sette inn penger på kontoen din, må du oppgi litt ekstra informasjon. Denne KYC-prosedyren (Know Your Customer) er lovlig definert og er der for å beskytte eToro og deg.

Når informasjonen din er sjekket, kan du ikke bare sette inn penger, men også enkelt ta ut fortjeneste fra kontoen din.

FORDELER

 • Utmerket regulert megler
 • Mer enn 10 år aktiv med millioner av kunder
 • En av markedslederne på dette feltet
 • Tilgjengelig plattform og veldig innovativ
 • Rask og nyttig live chat
 • Stor handelsapp
 • Ubegrenset demo-konto med $ 100.000

ULEMPER

 • Noen ganger høye spreads
 • Billettsystemet kan være tregt
 • Tilførsel når det gjelder markeder kan være litt mer omfattende

Det som gjør denne megleren virkelig unik, er selvfølgelig Kopi funksjonen, hvor du kan kopiere vellykkede investorer. Dette er et konsept som er veldig spennende. Det som er smart med denne funksjonen er at du har muligheten til å bestemme ditt eget budsjett men fortsatt ha samme portefølje som profesjonelle investorer. Dette kan gi deg god informasjon om hvilke trender som finnes på markedet og hvilke aksjer de profesjonelle investorene har troen på.

2. MiraiEx

MiraiEx

MiraiEx er den første aktøren som tilbyr en trygg plattform hvor man kunne kjøpe og selge Bitcoin i Norge. Selskapet startet i 2017 og ble registrert i Finanstilsynet i 2019. De består av et lite team med bakgrunn innenfor teknologi og programmering som ønsker å tilby bedre og tryggere muligheter for nordmenn som ønsker å kjøpe og selge kryptovaluta. 

Hos MiraiEx har du mulighet til å logge inn med både bankID og til og med Vipps. Dette gjør at plattformen er enkel og brukervennlig å benytte seg av.

Registrerings og innlogging prosessen hos MiraiEx er veldig enkel. 

Det eneste du trenger å gjøre er å følge disse stegene:

 • Først har du nødt å registrere deg. Dette gjør du ved hjelp av enten e-postadresse eller Vipps. Deretter er du nødt til å fullføre registreringen og identifisere deg med BankID
 • Neste steg er at du nå trenger å overføre ønsket beløp til kontoen din fra banken din. Du har også mulighet til å overføre Bitcoin fra en Wallet til din nye Bitcoin wallet hos MiraiEx
 • Du har nå mulighet til å starte med kjøp og salg av kryptovaluta gjennom MiraiEx børsen. Husk at du kan og kjøpe annen kryptovaluta som Litecoin, XRP, Ethereum og DAI i tillegg til Bitcoin

Noe som er veldig unikt med MiraiEx er at de har både et verveprogram og et bonusordning.

Verve programmet går ut på at om du rekruterer en venn, familie eller bekjent vil du kunne motta et beløp på 100 kr for hver person du selv har rekruttert til plattformen. Dette gjør at de lett tiltrekker seg nye kunder. De nye kundene får i tillegg en velkomstgave fra MiraiEx på hele 200 kr

Sikkerhet og oppbevaring har absolutt vært hovedfokuset til MiraiEx. De fokuserer veldig på at de ønsker å tilby en trygg plattform til alle sine kunder, og da spesielt nordmenn. MiraiEx har god erfaring med oppbevaring av forskjellige kryptovaluta. De tilbyr høy sikkerhet av kryptovaluta og de informerer om at de bruker industristandard hardware-wallet og tilbyr også multi løsning.

Det som er unikt med MiraiEx er at du kan handle Bitcoin med norske kroner! Som vi har snakked om tidligere i teksten er det ofte mye enklere å handle fra en norsk børs enn en utenlandsk børs. Det kan også ta litt lenger tid om du velger å bruke en utenlandsk plattform ettersom du da må verifisere deg som person og dette kan ta lenger tid. MiraiEx lar deg handle med norske kroner og du trenger ikke en lang verifiseringsprosess ettersom du allerede bruker BankID når du registrere deg.

FORDELER

 • Norsk børs
 • Bruk av BankID
 • Kan logge inn med Vipps
 • Lisens fra Finanstilsynet
 • God og brukervennlig app
 • Verveprogram og bonusordning
 • Høy sikkerhet

ULEMPER

 • Mindre utvalg av kryptovaluta

3. Coinbase

Coinbase

Coinbase er en Bitcoin-megler som er aktiv i mer enn tretti land, inkludert Norge. Det er en stor krypto børs som ble opprettet i 2012 er en av de eldste handelsplattformene for kryptovaluta på markedet. Med mer enn fire millioner brukere over hele verden er det også den største Bitcoin-megleren i verden hvor du kan handle annen kryptovaluta i tillegg til Bitcoins. Dette inkluderer også Ethereum og Litecoin. Coinbase bruker forskjellige betalingsmåter som Paypal, kredittkort, overføringer og mer. 

Coinbase tilbyr en praktisk og utmerket Bitcoin Wallet som kan brukes til å sende og motta kryptovaluta på børsen. For å få tak i denne lommeboken, oppretter du først en konto med spesifisering av navn og e-postadresse. 

Ønsker du å kjøpe Bitcoins? Da må du oppgi et gyldig bankkontonummer for å gjøre disse transaksjonene mulige. Etter at du har opprettet kontoen din, har du mulighet for kjøpe en liten mengde Bitcoins. Ønsker du flere Bitcoins? Da må du øke grensen med bevis på identiteten din og bekreftelse av kredittkortet ditt. Hele systemet er brukervennlig og tilpasset. At Coinbase er noen steg foran noen av sine direkte konkurrenter. Dette kommer av mobilappen de har utviklet hvor du til og med kan foreta Bitcoin betalinger via smarttelefonen.

Transaksjonskostnadene som Coinbase krever, avhenger av valgt betalingsmetode og sted. I Europa er kostnadene for salg og kjøp av Bitcoins 1 prosent. Kjøper du med kredittkort øker dette opp til 3 prosent.

Hvis du velger en bank, er transaksjonskostnadene vanligvis gratis med noen få unntak. Det kreves mye verifisering før en forsendelse av Bitcoins er godkjent. Hva mener vi med det? Anta at noen sender Bitcoins til lommeboken din, systemet krever at dette bekreftes tre ganger i blockchain. Dette er en metode som noen ganger forårsaker minimale forsinkelser, men som også garanterer ekstra sikkerhet. 

All informasjon som til slutt bringer oss til hovedspørsmålet: kan jeg faktisk stole på denne utvekslingen og banken når det kommer til kryptovaluta? Tross alt forblir faktum at det teknisk er Coinbasen som eier lommeboken din og børsen. Hvis det av en eller annen grunn skjer rare transaksjoner, har selskapet rett til å fryse kontoen din. En praksis og en makt som gjør det mulig å bli offer for et overgrep. En praksis som dessverre tidligere har ført til at mange Bitcoin kjøpere har sett en liten formue forsvinne. Men på Coinbase trenger du ikke å bekymre deg for dette. Ikke bare er lommebøker og kontoer veldig høyt sikret, men mange viktige investorer står også bak dette selskapet. Den eneste og endelige konklusjonen vi har om Coinbase er derfor at de står for en pålitelig leverandør med trygg utveksling. Det er mange lag med sikkerhet for å sikre at kryptovalutaen holder seg der den er: under din fullstendige kontroll.

FORDELER

 • God og brukervennlig app
 • Høy likviditet og kjøpsgrenser
 • Enkel måte for nykommere å få bitcoins
 • Alternativet “Øyeblikkelig kjøp” er tilgjengelig med debetkort

ULEMPER

 • Det kan ta opptil 5 dager å kjøpe med bankoverføring
 • Coinbase kan spore hvordan og hvor du bruker bitcoins

4. Coinmama

Coinmama

Coinmama er en israelsk basert ikke-forvaringsmegler og krypto børs som gir brukerne en plattform for å kjøpe og selge kryptovaluta gjennom flere betalingsalternativer.

Plattformen har mer enn 2,2 millioner brukere, har en akselerert verifiseringsprosess og er tilgjengelig i 190 land over hele verden. Selskapet opererer også i USA, men tjenestene der er begrenset til statene der det har fått myndighetsgodkjenning for å tilby krypto tjenester.

Selv om Coinmama ikke tilbyr handelsalternativer som marginhandel, synes brukerne at den tilbyr stor sikkerhet og brukervennlighet, spesielt når de kjøper Bitcoin med kredittkort.

Coinmama er en av de få kryptobørser som utelukkende er for kjøp og salg av krypto. Det er også en av få som har fått lisenser for å operere i visse amerikanske stater, men det krever relativt høye avgifter. 

Historien bak Coinmama

Coinmama ble grunnlagt i 2013 og er registrert i Slovakia. Børsen er for tiden basert i Israel og eies av NBV International, et datterselskap av New Bit Ventures Ltd. Det var en av de første krypto børsene som ga støtte for å kjøpe Bitcoin med kredittkort. I 2019 la Coinmama også til støtte for de populære Tezos- og EOS-myntene, og åpnet plattformen for flere brukere over hele verden. I 2019 avslørte Coinmama at det nå også ville lette salget av Bitcoin. Med denne funksjonen Coinmama-kunder fra mer enn 30 europeiske land der SEPA (Single Euro Payments Area) støttes, mulighet til å  selge Bitcoin-investeringen og motta pengene direkte til bankkontoen sin.

Coinmama har et av de beste på kryptovalutamarkedet. Det israelsk-baserte selskapet har utrolig nok aldri blitt hacket, og til og med når de hadde trøbbel i 2019 var det ingen av brukernes kredittkortinformasjon som var mistet.

Selskapet blitt en av de mest populære plattformene for å kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer med Visa eller MasterCard. Så det er ikke rart at Coinmama allerede har mer enn 2,2 millioner brukere på sin plattform og for tiden opererer i nesten 200 land, inkludert de høyt regulerte USA, hvor tjenestene er tilgjengelige i mer enn 24 stater.

Nybegynner vs Ekspert

Coinmama er en kjent kryptomegler som gjør det enkelt for alle å kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer. Hvis du leter etter rask tilgang til krypto og ønsker å sende den til din egen “Wallet” eller en annen lommebok for å handle, er Coinmama definitivt noe for deg. Du trenger ikke å være teknisk kunnskapsrik, siden plattformen er både brukervennlig og effektiv.

Nybegynner

Hvis du er nybegynner, har Coinmama opprettet en av de mest brukervennlige plattformen noensinne for en utvekslingstjeneste. Det er ingen fancy grafer eller komplekse tall som kan forvirre deg. Etter at du har opprettetet og verifisert kontoen din, kan du enkelt navigere gjennom nettstedet for å kjøpe kryptovaluta etter eget valg.

Eksperter

Hvis du er en erfaren kryptotrader, er Coinmamas største appel mest sannsynlig den øyeblikkelige levering av de kjøpte valutaene til kontoen din. Hvis du bor i EU, kan du også selge BTC og motta kontanter via en SEPA-overføring. 

Ingen mobilapp: Coinmama er tilgjengelig online og har nå for øyeblikket ingen mobilstøtte eller app.

Det er også noen tilleggsfunksjoner tilgjengelig for Coinmamas kunder. Disse inkluderer:

Lojalitetsprogram

En annen funksjon ved Coinmama-børsen er lojalitetsprogrammet som lar brukerne tjene rabatter på avgifter ved fortsatt bruk av børsen. Som sådan vil hyppige brukere sannsynligvis spare mye på kostnadene (som kan være høye avhengig av betalingsmåte og beliggenhet).

Bonusene er delt inn i tre kategorier:

Crypto Curious: Grunn nivået for alle nye brukere

Crypto Enthusiast: Du når dette nivået etter å ha brukt $ 5000 over 90 dager (både kjøp og salg). Brukere på dette nivået vil få rabatter på 12,5%.

Crypto Believer: Bruk $ 18 000 i 90 dager eller en levetid på $ 50 000 for å spare 25% på kostnadene.

Coinmama har også et affiliate program

Hvis du velger Coinmama-affiliate program, kan du tjene 15% provisjon på gebyrene som hver av henvisningene dine betaler på Coinmama så lenge de bruker plattformen.

Børsen utbetaler provisjonene en gang i måneden etter at du når $ 100 fra den siste utbetalingen.

FORDELER

 • Tjeneste tilgjengelig i mange land
 • Høye grenser for å kjøpe bitcoins med et kreditt- / debetkort
 • Lojalitetsprogram

ULEMPER

 • Høye gebyrer for kjøp med kreditt- / debetkort
 • Ingen mobil app

5. Bitpanda

Bitpanda

Bitpanda er en nettmegler der du kan kjøpe og selge digital valuta. Denne digitale valutaen refererer hovedsakelig til kryptovaluta som Bitcoin.

Imidlertid tilbyr denne børsen nå også metaller som gull og sølv og muligheten til å investere i en aksjeindeks.

Selskapet ble grunnlagt av østerrikere, og hovedkontoret ligger fortsatt i Wien. Bitpandas mål er å gjøre investering i digitale valutaer så enkelt som overhode mulig. I følge Bitpanda selv, bør det være like enkelt å investere som å bestille kunne bestille en pizza.

De siste årene har selskapet vokst raskt og har i tillegg til den opprinnelige plattformen også åpnet Bitpanda Pro for kunder som har erfaring med kryptovalutahandel.

Bitpanda er en handelsplattform der du både kan kjøpe og selge. Du har muligheten til å gjøre dette i Bitpanda eller bruke Bitpanda pro. På den opprinnelige nettsiden kan du enkelt sette inn penger og umiddelbart kjøpe kryptovaluta basert på den gjeldende verdien. Du kjøper deretter valutaen fra Bitpanda selv.

Hos Bitpanda pro kan du handle med andre brukere og bestemme prisen du ønsker for en kjøps- eller salgs valuta. Du vil se prisen her og alle tilbud fra andre brukere på høyre side av skjermen. Så snart du ønsker å kjøpe, vil søkemotoren din se etter et tilbud til samme pris.

Vanlig Bitpanda er enklere og raskere å bruke, og absolutt den enkleste måten for nybegynnere å kjøpe kryptovaluta. Men du velger selv hvilken innstilling du ønsker å bruke.

Kundene opplever at Bitpanda er et veldig pålitelig nettsted for å kjøp og salg av digitale valutaer.

På Trustpilot har selskapet hele 4,6 av 5 stjerner etter mer enn 3000 anmeldelser. Selskapet er basert i Europa og må derfor også overholde de strenge europeiske direktivene. Det har siden blitt en stor aktør i kryptovaluta handelen. Det ser ikke ut til at det tidligere har oppstått noen problemer med denne utvekslingen, og investeringene dine er trygge.

Kryptovaluta er et mål for mange kriminelle på nettet, og Bitpanda er forpliktet til å gjøre nettstedet deres så sikkert som mulig. For eksempel har du muligheten til å aktivere tofaktorautentisering, slik at du også vil motta en kode via telefonen som du kan logge på med hver gang du logger på.

Du kan lagre kryptovaluta i en “Wallet”. Imidlertid er det mange forskjellige kryptovaluta lommebøker tilgjengelig. Du kan også velge en programvare wallet eller en nett lommebok. På Bitpanda bruker de offline lommebøker som du kan administrere via nettstedet. På denne måten holder Bitpanda kryptovalutaen din så trygg som overhode mulig fra nettkriminelle.

Du kan også velge å la alt være på Bitpanda, men da må du være sikker på at ingen får tilgang til kontoen din, for eksempel ved hjelp av tofaktorautentisering. Det anbefales ikke å legge igjen for mye på en plass. 

Du kan opprette en konto med Bitpanda på få minutter. Opprinnelig trenger du bare navnet ditt og en e-postadresse for å opprette kontoen.Men når du har gjort det, vil Bitpanda be deg om å fylle ut noen spørsmål om din nåværende økonomiske situasjon. De er pålagt å gjøre det i henhold til de europeiske retningslinjene for handelsplattformer for kryptovaluta.

Når du har gjort dette, må du fortsatt bekrefte kontoen. Bitpanda trenger å vite at det er en ekte person bak kontoen og hvem den er. Du gjør dette ved å gi forsiden og baksiden av ID-kortet, førerkortet eller passet ditt. Når den er godkjent, blir kontoen din frigitt, og du kan begynne å handle kryptovaluta. Du kan da enkelt sette inn penger via Bitpanda. Du kan gjøre ditt første innskudd til Bitpanda på flere måter.

Alt i alt er Bitpanda en god megler for kryptovaluta som tilbyr et billig alternativ til andre krypto utvekslinger med de raske tjeneste de tilbyr.  Bitpanda fremdeles er et relativt ungt selskap så de har prøvd å bygge en så god plattform som de har hatt mulighet til. Så langt har de bare mottatt gode tilbakemeldinger fra kundene. 

Med dette sagt er Bitpanda derfor et veldig trygt og pålitelig alternativ for både nye og erfarne Bitcoint kjøpere.

FORDELER

 • Noen av de laveste avgiftene for å kjøpe bitcoins med kreditt- / debetkort
 • Pålitelig og pålitelig megler
 • God app
 • Bytte mellom digital valuta og metaller

ULEMPER

 • Avgifter vises ikke åpent på nettstedet, men er inkludert i kjøpesummen

Konklusjon

Vi har nå gått gjennom det vi mener er de 5 mest pålitelige, trygge og mest brukervennlige plattformene på markedet. Vi anbefaler deg å sette deg mer inn i hvilke gebyrer og betalingsmetoder du føler passer best for deg og dine behov ettersom dette som sagt kan variere fra megler til megler. Vi vil nå avslutte med noen få tips som du absolutt burde ha i bakhode og følge før du starter å handle Bitcoin.

Det kan være lett å bli revet med når det går bra, men en tommelfingerregelen hvis du vil kjøpe kryptovaluta: ikke invester med penger du ikke har råd til å tape. Prisene går veldig raskt opp og ned, så det er fullt mulig at du kjøper krypto valuta for 1000 kr i dag, og at de bare er verdt 700 kroner mer i morgen. Eller at brukerne mister tilliten til den virtuelle valutaen og den blir helt verdiløs fra den ene dagen til den andre. Så sørg for at du ikke investerer inn penger som du ikke har råd til å gå glipp av. Slik at du ikke blir tvunget til å selge på et veldig dårlig tidspunkt fordi du selv trenger pengene privat. 

Dette er også en av grunnene til hvorfor du burde tenke på dette som en langsiktig investering. Pengene som du investerer i Bitcoin burde som sagt være penger du har råd til å miste og ha råd til å la stå uten å måtte bruke det. For husk etter en nedtur kommer som oftest en opptur. Det gjelder å ha litt is i magen og ikke få panikk når kursen synker. Sjansen for at du får være med på en opptur over lenger tid er da tilstede. Men dette gjelder selvfølgelig kun om du har nok midler til dette.

Lykke til med handelen.