Hundeforsikring Test – De 5 Beste Hundeforsikringene i 2022

Om hunden din skader seg, kan det gjøre et stort innhugg i lommeboka. Ta vare på hunden og lommeboka med best mulig hundeforsikring.

Akkurat som med mennesker, anbefales det å forsikre hunden din. En forsikring for hunder sørger for at hunden din er forsikret for eventuelle medisinske kostnader. Se for deg at noe uforventet skjer, som for eksempel en ulykke, en sykdom eller hunden plutselig opplever smerte. En hund kan med alderen utvikle problemer med hofter, mage, rygg eller oppleve andre plager som vil kreve medisinsk hjelp.

Basert på plagene bestemmer veterinæren hvilken medisinsk behandling som kreves. Dette kan være kirurgi, men også resept på medisiner. Kostnadene for denne pleien kan derfor variere og dermed også være høye. Ved å tegne en forsikring for en hund eller valp, får du (delvis) dekket disse kostnadene, avhengig av hundeforsikringen du tegner.

Hvis du vil forsikre hunden din, vil du naturlig at egenandelen din skal være så lav som overhode mulig. Nesten alle hundeforsikringer har generelle refusjoner når det kommer til operasjoner, kjemoterapi og medisiner. Du kan forsikre deg mot nesten hva som helst. Spørsmålet er selvfølgelig om hunden din vil trenge alt dette.

Derfor er vi her for å hjelpe deg. Vi har sett på fem forskjellige forsikringer for hunder og gjennomgått dem alle. Vi håper at du med vår hjelp vil kunne finne den beste forsikringen for din favoritt firbente venn.

1. IF Hundeforsikring

FORDELER

 • Betal en viss sum hvert år
 • Dekket i hele Europa
 • Et ubegrenset antall videokonsultasjoner hos FirstVet
 • Dekker kostnader når hunden din er gravid

ULEMPER

 • IF bare dekker kostnadene for MR og CT en gang i et kalenderår
 • Boston terrier, Chihuahua, Pomeranian, Engelsk og Fransk bulldog blir ikke dekket når de trenger hjelp når de er gravide

IF er Norges ledende forsikringsselskap men de tilbyr også god hundeforsikring for hunder. De tilbyr deg en forsikring for hunden din som er like god som den du har selv. IF tilbyr veterinærdekning livet ut, lav egenandel og rask skadebehandling. 

Men la oss ta en titt på det viktigste med en hundeforsikringen: hva dekker IFs-forsikring?

Takket være den mest avanserte teknologien som brukes i den medisinske verdenen, har veterinærene flere muligheter til å kunne behandle hundene våre når de er syke. Men en ulempe med dette er at disse behandlingene kan være veldig dyre. Men det gode med IFs hundeforsikring er at du kan velge forsikringssum. Du må betale en viss sum hvert år. Du kan velge mellom 10.000, 20.000, 30.000 og til og med opptil 50.000 kr. 

Det er godt å vite at du med denne forsikringen vil bli dekket i hele Europa, for ulykker og sykdommer.

En annen stor fordel med denne forsikringen er at den også gir deg en fordel mens du bruker FirstVet. Firstvet er en online veterinærordning og Norge største nett-veterinærklinikk. Det gir deg muligheten til å ta en konsultasjon med en veterinær online. Ved å gjøre dette trenger du ikke å ta en tur til veterinærkontoret, så hunden din trenger ikke å oppleve stresset som følger med et besøk hos veterinæren. Når du får en forsikring hos IF, vil du ha et ubegrenset antall videokonsultasjoner som du kan bruke hos hundens veterinær.

IF vil også hjelpe deg når hunden din trenger medisiner når den er syk. De dekker kostnadene opp til summen du tidligere har valgt. Hvis hunden din har behov for CT eller MR, vil den også få dekke dette. Men det er viktig å vite at det bare dekker en undersøkelse per kalenderår. Dessuten vil de også hjelpe deg hvis hunden din trenger fysioterapi. De vil dekke fysioterapi-økter opptil 10.000 i året. 

Men hva om hunden min blir gravid, vil den også dekke det? Ja, de vil dekke hjelp under fødselen, men bare hvis hunden din allerede har vært forsikret i selskapet i mer enn et år. De gjør ikke dette for alle raser, Boston terrier, Chihuahua, Pomeranian, Engelsk og Fransk bulldog blir ikke dekket når de trenger hjelp når de er gravide.

Denne forsikringen vil også være der for deg når hunden din forsvinner eller når den dør. Men disse to tilfellene kommer med regler. Du får bare penger fra IF hvis hunden din allerede har vært forsvunnet i tre måneder. Du vil da motta en engangssum. Hvis hunden din dør, vil de dekke dette, men bare når han er yngre enn 10 år. Du får en sum mellom 2000 og 30000 kr.

Vi anser IFs forsikring som den beste forsikringen for hunder takket være alle fordelene vi har nevnt ovenfor. Og jeg tror vi alle kan være enige om at vi ønsker det beste for våre firbente venner.

Tips: De har en kalkulator på nettsiden deres som du kan bruke til å sjekke prisene på de forskjellige forsikringene og for å se hva de dekker.

2. Agria ​Hundeforsikring

FORDELER

 • Du får 10% rabatt hvis du er medlem av en klubb tilknyttet Norsk Kennel Klub
 • Tilbyr videokonsultasjon hos FirstVet
 • Agria Alltid tilbyr alt i pakken sin fra begynnelsen
 • Livsforsikringen vil erstatte hundens markedsverdi hvis den dør eller forsvinner

ULEMPER

 • Agria Rasehundforsikring tilbyr ikke alt i pakken sin fra begynnelsen
 • Agria Rasehundforsikring dekker bare et keisersnitt etter at hundene dine allerede har vært forsikret i ett år

Agria Dyreforsikring gir norske hunder og deres eiere fleksible forsikringsløsninger. I motsetning til IF fokuserer de bare på dyr når det gjelder forsikringer. I denne artikkelen vil vi se på tre forsikringer som Agria tilbyr:

 • Agria Rasehundforsikring
 • Agria Alltid rasehundforsikring og livsforsikring
 • livsforsikring

Dette er to forsikringer for rasehunder.

Men hvilken av disse to forsikringene er best for deg? Du må vente til hundene dine er 6 uker gamle før du kan kjøpe denne typen forsikring. Når vi ser på forskjellene mellom de to typene, er det bare to forskjeller. Agria Alltid tilbyr også korrigering av bittfeil og trekking av melketenner. Så derfor anbefaler vi deg å velge Alltid forsikring hvis hunden din fremdeles er en valp. 

Den andre forskjellen er at Agria Alltid tilbyr alt i pakken sin fra begynnelsen, mens Agria Rasen ikke gjør det. De dekker bare et keisersnitt etter ett år med forsikring i Agria Dyreforsikring eller et annet selskap. Og når din hund lider av patellaluksasjon, kort ulna og calvé-legg-perthes og leddsykdommer som HD, AD og OCD vil kostnadene bare dekkes hvis du fikk hunden din forsikret hos Agria eller et annet forsikringsselskap før han fylte 4 måneder.  Skjulte og medfødte mangler og korsbåndskader vil bli dekket etter at hunden din allerede har vært forsikret i et år.

Generelt dekker de følgende ting fra det øyeblikket du får hunden din forsikret: Allergi og atopi, diabetes, reseptbelagte medisiner, rehabilitering, CT og MR-undersøkelse, Avlivnings- og kremeringskostnader og kastrering / sterilisering (hvis det er et ledd i behandling av gitte sykdommer).

Akkurat som IF tilbyr de også FirstVet videokonsultasjon med veterinæren til hunden din. Dette sparer tid og gjør ikke hunden din stresset.

Vi har allerede nevnt mange fordeler med denne forsikringen, men nå lurer du sannsynligvis på hvilke erstatninger de kan tilby. Du kan velge mellom 30.000 og 60.000 kroner i erstatning per forsikringsår. 

Som en siste del av vår forskning så vi også på livsforsikringen som Agria tilbyr. Du lurer kanskje på hvorfor du skal skaffe deg en livsforsikring for hunden din, men la meg fortelle deg at det kan være ganske praktisk. Det er alltid en mulighet for at hunden din forsvinner en dag, eller enda verre, dør. Hvis det noen gang skjer, vil denne forsikringen betale deg tilbake hundens markedsverdi, 100%. Denne forsikringen inkluderer også FirstVet og dekker også skjulte feil hvis du kjøper den før valpen din blir 4 måneder gammel.

Hvis dette høres ut som forsikringen du vil gi hunden din, ikke nøl og kjøp den allerede i dag for å gi hunden din all den pleien han muligens kan trenge.

Tips: De har, som IF, en god kalkulator på nettsiden deres som du kan bruke til å sjekke prisene på de forskjellige forsikringene og for å se hva de dekker. Forsikringens pris vil være basert på følgende faktorer: hvor du bor, hvor gammel hunden din er og hvilken rase den er.

*Hvis du er medlem av en klubb tilknyttet Norsk Kennel Klub, vil du også få 10 % rabatt på forsikringen.

3. Frende Hundeforsikring

FORDELER

 • Det er ingen egenandel ved tap av hund
 • Hvis du har en jakthund og den mister evnen til å jakte vil Frende dekke det
 • Nødvendig opphold til din syke eller skadde hund på dyrehospital eller -klinikk vil bli dekket
 • Livsforsikringen vil erstatte hundens markedsverdi hvis den dør eller forsvinner

ULEMPER

 • Medisindekning: Du kan bare få medisindekning når hunden din er mellom 6 uker og 6 år gammel
 • Tapsdekning: Du kan bare få medisindekning når hunden din er mellom 6 uker og 6 år gammel

Frende Forsikring ble etablert i 2007. I tillegg til ​hundeforsikring tilbyr de også flere forsikringer for biler, hus, båt, reise, … Hvis du velger Frende Hundeforsikring, vil du kunne forsikre hunden din opptil hele 50.000 kroner. 

Takket være alle de teknologiske forbedringene lever hundene lenger enn de har gjort tidligere. Mens det tidligere var veldig utfordrende å kurere en hund når den led av en alvorlig sykdom, er dens sjanser for å overleve mye høyere nå. Men hvis hunden din noen gang blir syk, må du ha en god forsikring for å gi ham den medisinske behandlingen den trenger.

Når det gjelder dekning av å dra  til veterinær har Frende tre interessante tjenester de kan tilby. Først av alt vil de dekke medisinsk undersøkelse og behandling av din syke eller skadde hund. Men hvis hunden din ser ut til å være i en dårligere tilstand enn det først var antatt og må være i observasjon på dyrehospitalet, trenger du ikke å bekymre deg for det. Nødvendig opphold til din syke eller skadde hund på dyrehospital eller -klinikk vil også være dekket. Det kan også være at veterinæren må utføre en operasjon på hunden din, og at den må ta medisiner i en lengre periode etter operasjonen.

Hvis dette noen gang skjer, vil Frende også dekke dette.Som nevnt i våre tidligere anmeldelser ovenfor er det alltid en sjanse for at hunden din forsvinner en dag. Men også her vil Frende dekke deg. Forsikringssummen du ønsker å få hunden din forsikret for i tilfelle han forsvinner, velger du helt selv. Du kan dekke den opp til 50.000 kroner. Du kan bare få denne typen forsikring når hunden din er mellom 6 uker og 6 år gammel. Denne forsikringen dekker også en hund som dør eller må avlives på grunn av sykdom eller ulykke.

Når du har en jakthund som ikke kan brukes lenger til jakt, vil Fendre også dekke dette. Og det viktigste: Det er ingen egenandel ved tap av hund.I tillegg til dekning av veterinær kostnader tilbyr de også medisindekning. Denne dekningen inkluderer utgifter til reseptbelagte medisiner som hunden din vil kunne trenge når den er kommet hjem fra veterinæren. Du kan bare få medisindekning når hunden din er mellom 6 uker og 6 år gammel. Medisindekningen har en fast sum på 20 000 kroner. 

For å avslutte, Frede er ikke bare et godt valg når du har en hund som kjæledyr, men spesielt når du har en jakthund, ettersom Frede tilbyr dekning når hunden mister evnen til å dra på jakt.

Tips: Det er veldig enkelt å sjekke prisen på en forsikring hvis du er interessert. Bare gå til Frendes nettside og skriv inn informasjonen din og hundens informasjon, så vil du umiddelbart motta et tilbud på en forsikring.

4. Sparebank 1 Hundeforsikring

FORDELER

 • Veterinærdekningen varer hele hundens liv
 • Du får dekning i hele Europa
 • 3 gratis timer i året med online veterinær (FirstVet)
 • Når en valp trenger medisinsk hjelp for å overleve etter fødselen, vil Sparebank 1 Hundeforsikring dekke dette

ULEMPER

 • Egenandelen øker med alderen

Med hundeforsikring får du bedre muligheter til å ta vare på hunden din hvis den skader seg eller blir syk. 

Dette er den første setningen du ser når du går til hjemmesiden til hundeforsikringen som tilbys av SpareBank 1. Det er en enkel setning, men det er så sant. Sparebank 1 er valgt som den som gir den beste forsikringsoppgjøret og kundeservicen. Vi vil se på hvorfor kundene deres er så fornøyde..

Du kan kjøpe denne forsikringen når hunden din er mellom 5 uker og 7 år gammel.

En av årsakene er den gode dekningen de kan tilby. Når det gjelder veterinærutgifter reseptpliktige medisiner kan du velge mellom en forsikringssum på 20.000, 35.000 eller 50.000 kroner. Denne dekningen inneholder: utstyr som veterinæren vil bli nødt til å bruke, medisiner og utgiftene som betales til veterinæren. Veterinærdekningen varer hele hundens liv men egenandelen vil øke med alderen.

Noen andre ting denne forsikringen dekker er:

 • Kostnader til utredning, behandling og medisiner av atopi / allergi inntil 5.000 kr
 • Kostnader til fysioterapi og kiropraktikk utført eller rekvirert av veterinær Inntil 5.000 kr per skadetilfelle
 • Utgifter til MR- og CT- undersøkelser Inntil 5.000 kr per skadetilfelle

Sparebank 1 Hundeforsikring inkluderer også 3 gratis konsultasjons timer i året med en online veterinær. Dette er tjenesten kalt FirstVet som vi har nevnt før. FirstVet er åpen alle dager i uka og er tilgjengelig fra klokka 7 til klokka 24, via videosamtale. Du trenger bare å laste ned appen på din mobiltelefon eller laptop, registrer deg og bestill en time. Det er veldig enkelt. FirstVet har vist seg å være veldig effektivt, og du trenger ikke å gå til veterinærkontoret og tilbringe tid på venterommet.

Sparebank 1 Hundeforsikring får deg også dekket når du reiser rundt i Europa med hunden din. Så du trenger ikke å bekymre deg når noe skjer med hunden din mens du er på ferie i resten av Europa. Du kan bli opptil ett år i et land i Europa, og hunden din vil fortsatt være dekket av denne forsikringen. Dette er mye lenger enn de fleste forsikringer tilbyr.

En annen tjeneste de tilbyr er at denne forsikringen dekker hjelp som gis til en valp i løpet av de første 24 timene etter fødselen. Dette betyr at når en valp trenger medisinsk hjelp for å overleve etter fødselen, vil Sparebank 1 Hundeforsikring dekke dette. Dette er den eneste forsikringen på denne listen som vil kunne tilby dette.

Dette er en god forsikring for folk som elsker å reise rundt i Europa. Hunden din vil være trygg uansett hvor du bestemmer deg for å reise til.

5. AniCura Hundeforsikring

FORDELER

 • AniCura-appen: ta mobilen din, åpne appen og ta kontakt med veterinæren
 • AniCura dekker vaksinasjoner
 • AniPlan Pluss dekker blodprøve og urinprøve. Dette er veldig viktig for eldre hunder

ULEMPER

 • AniPlan Pluss er dyr (319 kr i måned)

Hvis du velger AniCura, velger du et forsikringsselskap som ikke bare bryr seg om hunder, men også bryr seg om eierne. Anicura tilbyr to forsikringer: AniPlan Basis og AniPlan Pluss. AniPlan Basis er designet for å holde hunden din frisk og sterk. AniPlan Basis innhold er valgt av veterinærer for å forebygge sykdom og lidelser, men også for å kunne oppdage disse på et tidlig stadium. 

AniPlan Basis tilbyr: Helsekontroll, vaksinasjon, tannsjekk, ubegrenset med kloklipp og resepter og ubegrenset antall konsultasjoner følger med i AniCura-appen. Hva gjør veterinæren under en helsekontroll? Det er en klinisk undersøkelse av hundens allmenntilstand.

Veterinæren vil sjekke hundens ører, øyne, munn, hjerte, … Hvis veterinæren mistenker at det er noe galt med hunden din, kan du bruke konsultasjonen som AniPlan Basis tilbyr for å gjøre flere undersøkelser. En annen grunn til at helsekontroll er viktig er vaksinasjoner. Fordi bare sunne hunder kan vaksinere seg, er det viktig å utføre helsekontroller. AniCura Basis dekker vaksinasjoner.

Vaksinasjoner er veldig viktige fordi de kunne forhindre sykdom. I Norge kan hunden din få vaksine mot kennelhoste, valpesyke, smittsom leverbetennelse og parvovirus.AniPlan Basis betales via et fast månedsbeløp på 139 kroner. Men for denne prisen får du også: Vektkontroll og ernæringsrådgivning, rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige, 30% rabatt på attestering av ormekur for utenlandsreise (medisiner kommer i tillegg) og 10% rabatt på tannrens.

Men hva er AniCura-appen? I denne appen kan du ha en time med veterinæren via chat, telefon eller videosamtale. Det er en enkel og rask måte å stille spørsmål og spør om råd på. Du trenger heller ikke ta med hunden din til veterinæren, slik at han ikke trenger å oppleve stresset som følger med det besøket.

Dette er også en god app for førstegangseiere, folk som nettopp har kjøpt en hund og fremdeles er litt usikre på hvordan de skal og hva de trenger for å kunne ta vare på hunden sin. Så kan de bare stille veterinæren spørsmål om dette ved hjelp av appen. Det er også praktisk når hunden din kommer hjem etter en operasjon, og du har spørsmål om noe. Da er det bare å ta opp mobilen, åpne appen og kontakte veterinæren.

AniPlan Pluss tilbyr derimot tre ekstra ting: En fri 15 minutters konsultasjon, blodprøve og urinprøve. AniPlan Plus betales via et fast månedsbeløp på 319 kroner. Men for denne prisen får du også: 10% rabatt på HD/AD-røntgen. Når hunden din er eldre enn 7 år, anbefaler vi deg å ta AniCura Pluss. Fordi blodprøver er veldig viktige for eldre hunder.

Eldre hunder har større sjanse for å utvikle og få nyreproblemer, og med en blodprøve er det lett å finne ut om de utvikler nyreproblemer.AniPlan Basis og AniPlan Pluss er to helplaner som får dekket hunden din.

Siste tanker

I denne artikkelen har vi snakket om fordeler og ulemper med de fem beste hundeforsikringene i Norge. Det som er viktig når du vurderer de forskjellige forsikringen er å sjekke hva som gjelder for din rase, ettersom det kan være at noen forsikringen ikke dekker visse raser.

Det kan også være lurt å se på en dyrere forsikring hvis du vet at hunden din vil komme til å leve et aktivt liv som kan påføre skader, som for eksempel jakthunder. Vi håper at vi har hjulpet deg med å finne den beste forsikringen for din firbente venn, og at vi også har overbevist deg om hvor viktig en hundeforsikring er. Hunden din fortjener den beste pleien i verden. Og ikke glem: En sunn hund er en lykkelig hund.