Beste VPN Tjeneste: Prøv Beste Gratis VPN for Norge i 2022

Er du på jakt etter en pålitelig VPN? Beste VPN Tjeneste: Les Mer og Prøv De Beste Gratis VPN for Norge i 2022I denne artikkelen har vi gjennomgått de beste vpn tjenestene som også tilbyr en gratis versjon. Men før vi begynner med listen vår og begynner å forklare fordelene og ulempene med VPN-ene i listen vår, la oss først forklare hva et VPN er.

Hva er en VPN? 

Med et VPN, Virtuelt Privat Nettverk, kan du opprette en sikker forbindelse til et annet nettverk via internett. Det gir kryptert / sikkert og anonym tilgang til et nettverk. Via VPN lager du en sikker / kryptert forbindelse mellom forskjellige lokale nettverk. På denne måten kan data utveksles på en sikker måte, og det gjør også internettforbindelsen sikrere. Den krypterte forbindelsen beskytter mot feil bruk av dine private data på nettet.

Er det lovlig å bruke et VPN?

Ja. Så du trenger ikke å bekymre deg for å bli arrestert når du bruker et VPN. Imidlertid, mens bruk av VPN er helt lovlig, vil all ulovlig aktivitet som utføres online forbli ulovlig, uansett om du bruker VPN eller ikke.

Det lar deg bruke offentlig wifi på en trygg måte

Takket være bruk av smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner kan vi nå bruke internett når vi er ute i offentligheten. Du kan koble til et hotspot på en flyplass, restaurant, hotell, … Selv om du ikke trenger å betale for dette, kan det være stor risiko å koble til. Nettkriminelle kan bruke disse hotspots for å overta forbindelsen din. Hvis de gjør det, kan de hacke Facebook, e-posten din eller enda verre, hacke bankkontoen din og ta alle pengene dine. Dette er grunnen til at det er smart å bruke et VPN. Med et VPN kan du kryptere wifi-tilkoblingen din, slik at ingen kan se hva du gjør.

Få tilgang til mer innhold

Er det ikke irriterende at du ikke kan se det samme innholdet på Netflix som abonnenter som bor i USA / England / Australia? På grunn av geoblocking kan du ikke gjøre dette, men takket være et VPN kan du endre dette. Med en vpn har du muligheten til å koble til en server i USA, og på denne måten får du tilgang til det amerikanske netflix. Dette er mulig fordi Netflix tror du er i USA, og det er derfor de gir deg tilgang til den amerikanske netflix.

Last ned musikk og filmer uten å bekymre deg for å bli avslørt

Ulovlig nedlasting av filmer og musikk kan gi deg problemer. Hvis de finner ut at du gjør dette, må du betale en bot, eller du kan til og med havne i fengsel. Men hvis du virkelig vil laste ned filmer eller musikk, kan du alltid bruke et VPN for å skjule at du gjør dette. VPN vil kryptere forbindelsen din slik at de ikke kan finne ut hvem du er og hvor du er.Nå starter vi med listen vår over de beste 5 vpn som er gratis i Norge for 2022. Vi har rangert dem tilfeldig fordi alle har sine fordeler og ulemper.

1. Windscribe

Windscribe

Windscribe forsikrer brukeren om at de ikke lagrer informasjon når de bruker VPN. Så du trenger ikke å bekymre deg for at noen vil være i stand til å identifisere deg. Men for å bestemme mengden data brukere av den gratis versjonen kan bruke, lagrer de informasjonen om når du sist brukte VPN. De sørger også for at alle dataene dine er kryptert sikkert mens du bruker VPN.

Hvis du prøver gratis versjonen, vil du bare kunne bruke 10 GB data hver måned. Dette er ikke veldig mye. Du vil heller ikke kunne få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix. Hvis du ønsker å få tilgang, må du få et betalt abonnement. Hvis du tenker på å få et betalt abonnement, er det godt å vite at det ikke er så dyrt. Du kan få et månedsabonnement for $ 9, men hvis du velger å få et årlig abonnement, må du bare betale $ 4,08 hver måned.

Med gratis versjonen har du også muligheten til å bruke Windscribe på et ubegrenset antall enheter. De tilbyr også en hastighet som kan konkurrere med de beste VPN-leverandørene i bransjen. De har også en funksjon som blokkerer annonser. Denne VPN-en bruker også en Killswitch hvis forbindelsen din til VPN-en blir avbrutt. Det beskytter deg også mot skadelig programvare, og du kan også bruke brannmur når du bruker den gratis versjonen.

Det er veldig enkelt å registrere seg hos Windscribe. Du trenger bare å gi et brukernavn og et passord. Så du trenger ikke en E-postadresse hvis du vil bruke Windscribe. Men du kan alltid gi dem en e-postadresse. Dette kan være nyttig hvis du ikke husker passordet ditt, og du ønsker å tilbakestille det.

Windscribe har også sin egen app som du kan laste ned på telefonen din. Den er veldig enkel å installere og enkel å bruke. Windscribe har også god kundeservice. Selv om deres kundeservice ikke er tilgjengelig 24/7, har de en chatbot som kan hjelpe deg med de fleste spørsmålene dine. Chatbot som er kalt Gary er tilgjengelig 24/7. Hvis han ikke kan svare på spørsmålet ditt, sender han det automatisk til kundeservice der en person vil prøve å hjelpe deg med spørsmålet ditt / problemet ditt.

Selv om du bare kan bruke 10 GB data hver måned, er dette VPN et godt valg hvis du vil prøve en VPN. Du trenger ikke å oppgi personlig informasjon, og personvernet ditt mens du bruker det, vil være godt beskyttet.

FORDELER

 • Du kan velge mellom 11 servere når du bruker gratis versjonen
 • Det er veldig enkelt å registrere deg. Du trenger bare å fylle ut et brukernavn og passord. Det er ikke nødvendig å gi en e-postadresse
 • Det lagrer ikke informasjonen din mens du bruker VPN

ULEMPER

 • Når du bruker den gratis versjonen, vil du bare kunne laste ned 10 GB data hver måned
 • Når du bruker den gratis versjonen, har du ikke tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix

2. Surfshark

Surfshark

De kan bruke denne VPN-en gratis ved å dra nytte av pengene tilbake-garantien. Velg det billigste abonnementet, og prøv det i 30 dager. Før den siste dagen av abonnementet ditt, kontakter du kundeservice og forteller dem at du vil si opp abonnementet. Kundeservicen deres er tilgjengelig 24/7 og er veldig profesjonell. De vil refundere pengene dine uten spørsmål. Men ved å bruke denne metoden vil du kunne bruke Surfshark Premium i 30 dager. 

Surfshark tilbyr servere over hele verden. De har mer enn 3000 servere i 65 forskjellige land, og de utvider seg fortsatt. Dette betyr at du alltid har muligheten til å finne en server i ditt område, slik at du alltid kan nyte den beste hastigheten. En av grunnene til at folk bestemmer seg for å skaffe seg VPN, er fordi de vil streame mer innhold på Netflix. Med en VPN kan du omgå geo-blokkering. Surfshark har noen få servere av høy kvalitet i USA, så du vil kunne koble til disse og få tilgang til den amerikanske Netflix. Du trenger ikke å bekymre deg for at tilkobling til Netflix vil redusere Surfsharks hastighet. Du vil kunne glede deg over en helt ny Netflix-katalog uten forstyrrelser.

Fordi Surfshark ikke har eksistert så lenge, er serverne deres ikke overbelastet ennå. Som et resultat er hastigheten til Surfshark av veldig høy kvalitet. Servere i Norge og resten av Europa har en hastighet mellom 45-50 Mbps. Hvis du vil koble til en amerikansk server, vil du ha en hastighet mellom 20-25 Mbps. Med dette hastighetsnivået vil du kunne streame uten problemer.

Surfshark lagrer ikke loggene dine. De er veldig åpne om informasjonen de ikke lagrer og informasjonen de lagrer. De lagrer bare din E-postadresse og faktureringsinformasjon. Så de lagrer ikke informasjon om serverne du bruker, nettstedene du besøker, innhold du streamer eller ip-adresser.

Surfshark er også et godt valg hvis du vil bruke en VPN som kan garantere at informasjonen din er trygg. De bruker en anonym DNS som hindrer noen i å se og spore VPN-aktiviteten din. De har også en funksjon kalt Cleanweb som blokkerer annonser og pop up-vinduer. Det forhindrer også skadelig programvare fra å skade datamaskinen din. De har også en Killswitch som vil beskytte informasjonen din når du er på Internett, og VPN-tilkoblingen din slutter å fungere plutselig.

Surfshark har også en app som gir deg muligheten til å bruke VPN på smarttelefonen eller nettbrettet.

Surfshark er et godt valg hvis du aldri har prøvd en VPN før og vil prøve en gratis. Takket være at du kan prøve det “gratis” i 30 dager, vil du få et godt inntrykk av Surfshark.

FORDELER

 • Kan brukes på et ubegrenset antall enheter
 • Ubegrenset data for nedlasting
 • Du kan omgå Netflixs geoblokkering

ULEMPER

 • Det er bare gratis i 30 dager
 • Appen har ikke de samme funksjonene på alle enheter (iOS vs Android)

3. ProtonVPN

ProtonVPN

I motsetning til mange andre leverandører har ProtonVPN ubegrenset data når du bruker den gratis versjonen. Så du vil kunne bruke så mye data du vil på filmer og musikk.

ProtonVPN ble grunnlagt i Sveits, og dette har mange fordeler når det gjelder personvernet ditt. De samler ikke inn dataene dine, så du trenger ikke å bekymre deg for at noen vil finne ut at du bruker VPN. I tilfelle VPN-en din slutter å fungere mens du er online, vil Killswitch beskytte personvernet ditt og sørge for at ingen personlig informasjon blir avslørt.

Hvis du bruker den gratis versjonen av ProtonVPN, trenger du ikke å gi dem noen faktureringsinformasjon, i motsetning til når du får et betalt abonnement. Men det er en måte du enkelt kan løse dette problemet på når du vil ha et betalt abonnement. Du kan betale med Bitcoin, og ved å gjøre det vil du være helt anonym. 

De fleste tenker på å skaffe seg et VPN fordi de vil ha tilgang til mer innhold på Netflix. Med ProtonVPN vil du ha muligheten til a fa tilgang til servere i USA, slik at du får tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix. Vi må fortelle deg at hastigheten på serverne der er litt tregere enn hastigheten på serverne i Europa. 

ProtonVPN gir en av de høyeste hastighetene i bransjen. Du vil kunne streame filmer og musikk, spille spill og surfe hele dagen uten forstyrrelser. Når du bruker den gratis versjonen av ProtonVPN, vil hastigheten være litt tregere enn når du har et betalt abonnement.

Selv om denne VPN er litt mer teknisk enn andre, er den fortsatt enkel å installere og bruke. Du kan også bruke den på smarttelefonen din takket være appen ProtonVPN tilbyr. Det er veldig enkelt å koble til en av serverne, og de gir deg også informasjon om serverne som gjør det lettere for deg å velge den riktige serveren. De vil vise deg et kart der du kan finne alle land der du kan koble til en server, og de vil også vise deg hastigheten til hver server.

Som med de fleste VPN-er i bransjen, kan du bruke ProtonVPN ikke bare på datamaskinen din, men også på din smarttelefon og ditt nettbrett. De har en veldig brukervennlig app som er enkel å installere og vil gi deg muligheten til å beskytte dataene dine hver gang du kobler til en offentlig wifi-forbindelse med smarttelefonen din.

Hvis du vil kunne bruke flere servere i forskjellige land og bruke ProtonVPN på mer enn én enhet, kan du alltid kjøpe det billigste abonnementet. Dette koster bare $ 4 i måneden og har alle funksjonene for å beskytte dataene dine og la deg nyte filmer med høyest mulig hastighet.

ProtonVPN er et godt valg å prøve ut fordi deres gratisversjon ikke har noen begrensning på dataene du kan bruke, og du kan koble til den amerikanske versjonen av Netflix.

FORDELER

 • Det er ingen begrensning på mengden data du kan bruke hver måned
 • Du kan ha tilgang til servere i USA, slik at du får tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix
 • Det lagrer ikke informasjonen din mens du bruker VPN

ULEMPER

 • Når du bruker den gratis versjonen, vil hastigheten være lavere enn når du har et betalt abonnement
 • Du kan bare bruke den på en enhet om gangen

4. NordVPN

NordVPN

NordVPN tilbyr ikke en gratis versjon, men du kan bruke angreretten til å bruke NordVPN gratis i 30 dager. Hvis du gjør dette, vil du kunne bruke alle funksjonene NordVPN har å tilby. Og de har ganske mye å tilby.

NordVPN har utviklet en funksjon kalt SmartPlay som gjør det mulig å oppheve geoblocking. Når du bruker SmartPlay, vil du kunne koble til Netflix, Hulu, HBO og Amazon Prime Video i USA. Du trenger ikke å bekymre deg for at disse tjenestene vil finne ut av dette fordi SmartPlay-funksjonen er veldig trygg og gjør deg helt usynlig.

Når det gjelder personvern, er NordVPN et utmerket valg. De lagrer ikke nettleserloggen din, og alt dette skyldes landet der de ble grunnlagt. NordVPN ble grunnlagt i Panama, og på grunn av dette kan de ikke bli tvunget til å dele nettleserloggen din med andre. De bruker også en Killswitch for å beskytte personvernet ditt hvis VPN plutselig skulle slutte å fungere.

Når du kobler deg til en server i Norge, vil du merke at hastigheten din vil være høyere enn normalt. Serverens hastighet vil være rundt 85 Mbps. De har også Quick Connect-funksjon som automatisk kobler deg til serveren med høyest hastighet. En ulempe med denne funksjonen er at du ikke kan velge posisjon fordi QuickConnect velger den automatisk.

Hvis du kobler til en server i USA, vil hastigheten være like høy som i Norge. Du vil kunne se filmer uten problemer og laste ned innhold veldig raskt. Det er enkelt å installere og bruke. Hvis du vil velge en server, viser NordVPN deg et verdenskart og der kan du bare klikke på et land for å velge en server. NordVPN tilbyr mer enn 5000 servere i mer enn 60 land. I Norge kan du koble til rundt 70 servere.

De har også en app som er enkel å installere på under ett minutt. Appen fungerer akkurat som når du bruker den på datamaskinen. En ulempe med appen er at du ikke kan bruke alle funksjonene som på datamaskinen din. For eksempel er Kill Switch ikke tilgjengelig på appen, og dette er en veldig viktig funksjon for å beskytte personvernet ditt.En annen liten ulempe er at antallet samtidige tilkoblinger er begrenset til 6. men hvis du installerer NordVPN på ruteren din, kan du ha et ubegrenset antall tilkoblinger.

NordVPN er perfekt for når du skal på ferie og fortsatt vil se TV-show fra hjemlandet ditt. Bare ikke glem å si opp abonnementet ditt før slutten av de 30 dagene, ellers må du begynne å betale.

FORDELER

 • Bruk angrerett for å få 30 dager med ubegrenset data og alle andre funksjoner gratis
 • Du kan koble til Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, …
 • De har mer enn 5000 servere i mer enn 60 land over hele verden. I Norge tilbyr de rundt 70 servere

ULEMPER

 • Kill Switch-funksjonen er ikke tilgjengelig på appen
 • Antallet samtidige tilkoblinger er begrenset til 6

5. ExpressVPN

ExpressVPN

Akkurat som med NordVPN kan du bruke ExpressVPN gratis i 30 dager takket være angrerett. Dette gir deg muligheten til å bruke alle funksjonene gratis i en måned. Du vil kunne koble til nesten alle Netflix-kataloger i verden. Dette vil gi deg timer med nytt innhold å se på. Dette er mulig fordi de tilbyr mer enn 3000 servere i mer enn 90 land over hele verden.

Det tar ikke lang tid å koble til en server og hastigheten er veldig høy. Med Smart Location-funksjonen kan du koble til en server ved å trykke på en knapp. Denne funksjonen gir deg informasjon om serverens hastighet og hvor serveren befinner seg. Denne funksjonen sikrer at du alltid kan bruke den raskeste serveren.

ExpressVPN ble grunnlagt på de britiske Jomfruøyer, slik at de kan forsikre deg om at personvernet ditt er godt beskyttet. De er ikke forpliktet å lagre eller dele nettloggen din med andre. De har et veldig sterkt system for å kryptere dataene dine og bruker også den berømte KillSwitch. En ulempe med denne KillSwitch er at du ikke kan bruke den når du laster ned appen på en enhet som bruker iOS.

En ulempe med ExpressVPN er at du bare kan bruke 5 enheter. Hvis du er enslig, vil dette ikke være et problem, men hvis du er en familie på 5 personer, kan dette føre til noen problemer, ettersom ikke alle vil kunne bruke det på alle enhetene deres (smarttelefon / bærbar PC / nettbrett). De tilbyr heller ikke annonseblokkering.

Det tar bare noen få minutter å installere ExpressVPN. Når du har betalt for abonnementet ditt, vil de sende deg en e-post med en lenke for å aktivere kontoen din. Hvis du klikker på denne lenken, får du også en manual som vil hjelpe deg med installering av ExpressVPN.

ExpressVPN fokuserer på hastighet og personvern. Så hvis det er det du leter etter, vil ExpressVPN være det beste valget for deg.

Hvis du bruker appen på smarttelefonen din, vil du kunne se de siste VPN-ene du var koblet til. Dette gjør det mulig for deg å raskt koble deg til din sist brukte VPN. Med appen kan du bruke alle de samme funksjonene som med versjonen du bruker på datamaskinen din, bortsett fra KIllSwitch.

Ekstra: Det er den beste VPN-en å se NRK når du er på ferie i utlandet.

FORDELER

 • Mer enn 3000 servere i mer enn 90 land
 • Enkel å bruke og rask å installere
 • Lagrer ikke nettleserloggen din

ULEMPER

 • Du kan bare bruke opptil 5 enheter
 • Har ikke annonseblokkering

Siste tanker

Før du begynner å utforske internett etter en gratis VPN, vil vi gi deg et siste råd. Du må være forsiktig når du velger et gratis VPN fordi noen av dem kan være farlige. Det er best å ikke bruke et vpn som er helt gratis. Vi anbefaler deg å bruke en betalt VPN som også tilbyr en gratis versjon. Fordi en betalt vpn er mer pålitelig enn et gratis vpn. Og husk å sjekke følgende kriterier når du velger en VPN: hastighet, sikkerhet, personvern, servere og brukervennlighet.