Elektronisk Dørlås Test: De 4 Beste Elektroniske Dørlåsene i 2022

På jakt etter ny elektronisk dørlås? Vi har samlet de beste elektroniske dørlåsene some er tilgjengelige på markedet i dag.

1. Danalock V3 Scandi

Danalock V3 Scandi

Hvis du leter etter en elektronisk dørlås som er enkel å montere, er Danalock V3 Scandi perfekt for deg. I motsetning til andre elektroniske dørlåser trenger du ikke å bytte ut hele låsekassen. Dette betyr også at du ikke trenger å ringe en låsesmed for å hjelpe deg. Du vil spare mye tid og penger hvis du velger Danalock V3 Scandi.De gir deg en manual som hjelper deg med å installere den elektroniske dørlåsen. Tiden det tar å installere låsen avhenger selvfølgelig av hvilken type klassisk dørlås du har. Men med de fleste klassiske dørlåser tar det deg ikke så mye tid, og du trenger ikke mange verktøy for å installere den.

Hvis du kjøper denne låsen, må du ha en smarttelefon fordi du må laste ned en app for å bruke den. Men ikke bekymre deg, det er veldig enkelt å bruke. Hvis du vil gi noen en “nøkkel” til låsen, trenger du bare å åpne appen og registrere ham / henne, så kan han / hun åpne den elektroniske dørlåsen. Som eier av en Danalock V3 kan du opprette et ubegrenset antall digitale nøkler for familiemedlemmer, venner, gjester eller andre. Det er mulig å programmere hver brukers tilgang ved å velge permanent eller midlertidig tilgang. Sett opp varsler, slik at du vet når låsen åpnes og hvem som åpner den. Appen kan brukes på smarttelefoner som støttes av IOS og Android.Denne elektroniske dørlåsen fungerer også sammen med Bluetooth. Sett på Bluetooth-funksjonen til smarttelefonen din. Når du er nær nok døren din, kobles den elektroniske låsen til Bluetooth-enheten din, og låsen låses opp automatisk. Foruten å være en fin ekstra funksjon er dette også en funksjon som sparer tid. Ikke mer å lete etter nøklene når du kommer hjem fra jobben og blir våt i regnet. Dette er også en stor fordel når du kommer hjem fra shopping og du har hendene fulle med handleposer. Bare slå på Bluetooth, og den elektroniske dørlåsen åpnes av seg selv, spesielt for deg.Selv om Bluetooth-funksjonen er en fordel, er det også en ulempe samtidig. Hvis du har små barn som ikke har smarttelefon ennå, vil de ikke kunne åpne døren når du ikke er i nærheten. For å løse dette problemet, må du kjøpe ekstra utstyr slik at de også kan åpne døren. Så husk på dette når du er en familie med små barn som ikke har en egen smarttelefon.Danalock har en gjennomsnittlig batterilevetid på 12+ måneder, avhengig av daglig bruk. Batteristatusen vises enkelt i appen. Appen tilbyr mange ekstra funksjoner: Du kan installere en timerfunksjon og automatisk lukking av låsen. Appen gir deg også muligheten til å se om døren er åpen eller låst. Hvis døren er åpen, trenger du bare å trykke på en knapp i appen, og den vil låse døren for deg.Danalock V3 er en sikker, men likevel elegant elektronisk dørlås og det er perfekt når alle i familien eier en smarttelefon med Bluetooth.

FORDELER

 • Når du aktiverer Bluetooth på smarttelefonen din, åpnes låsen automatisk når du er nær nok til døren
 • Enkel å bruke app med mange funksjoner
 • Batteriet kan vare lenger enn 12 måneder

ULEMPER

 • Du må ha en smarttelefon med Bluetooth for å åpne den. Kan være et problem når du har små barn som ikke har smarttelefon

2. Yale Doorman V2N

Yale Doorman V2N

Denne elektroniske dørlåsen er spesielt utviklet for det Skandinaviske klimaet. Du trenger ikke å bekymre deg for at du ikke kan åpne den når den fryser om vinteren. Den er laget for å være motstandsdyktig mot kulde, snø og regn. Det er også den eneste elektroniske dørlåsen som er godkjent av forsikringen i Norge. Akkurat som med de fleste typer elektroniske dørlåser, trenger du heller ikke nøkler for å åpne den. Så når du kommer hjem fra jobb eller handler, trenger du ikke søke i buksene, vesken eller jakken for å finne nøklene dine til å åpne døren. Du kan bare gå utenfor huset uten nøkkel for å gå en tur med hunden eller vennene dine. Du trenger ikke å bekymre deg for å låse deg ut av huset ditt.

Yale Doorman V2N er veldig lett å installere takket være den godt strukturerte bruksanvisningen. Du får også et komplett monteringskit og et låshus i skandinavisk standard. Selv om Yale leveres med en app på telefonen, er det også mulig å åpne døren ved å skrive inn en kode på tastaturet. Du kan bruke opptil 10 personlige og unike koder. Disse kodene er veldig praktiske når du vil gi noen tilgang til huset ditt når du ikke er hjemme. Dette kan være en rørlegger eller en rengjøringsdame som må være i huset ditt når du er på jobb. En ulempe ved å skrive inn en kode manuelt er at den lager høy lyd og dette kan oppleves som ubehagelig for noen.Også med appen vil du kunne gi tilgang til hjemmet ditt til andre selv når du ikke er hjemme. Du vil også få et varsel på telefonen din når noen kommer inn i huset ditt og når de drar. Du kan også sjekke hvem som har tilgang til huset ditt, og du kan endre dette når du vil.Det er en fantastisk elektronisk dørlås som er enkel å bruke, både med appen og med kodene.

FORDELER

 • Denne elektroniske dørlåsen er spesielt utviklet for Skandinavisk klima. Den fungerer bra når det er kaldt og når det regner eller snør
 • Takket være appen kan du alltid sjekke hvem som har tilgang til huset ditt
 • Yale Doorman V2N er veldig lett å installere takket være den godt strukturerte bruksanvisningen. Du får også et komplett monteringskit og et låshus i skandinavisk standard

ULEMPER

 • Når du trykke inn koden lager tastene høy lyd, dette kan oppleves som ubehagelig for noen

3. Glue Smart Lock

Glue Smart Lock

Glue Smart Lock er perfekt for folk som vil prøve en elektronisk dørlås, men som likevel vil kunne bruke en nøkkel til å åpne døren. Du må installere den over din gamle dørlås, og den er kompatibel med de fleste dørtyper. På grunn av det faktum at du installerer den over den gamle dørlåsen, vil du fortsatt kunne åpne døren med nøkkelen din. Dette kan være nyttig når smarttelefonen din er tom for batteri, og du ikke kan åpne døren din med appen. Da kan du bare bruke den gamle nøkkelen. Dette er også bra for når du har små barn som ikke har tilgang til smarttelefon ennå, slik at de bare kan fortsette å bruke den gamle nøkkelen.

Appen er veldig enkel å bruke og har mange forskjellige funksjoner. Du vil kunne låse og låse opp døren din hvor som helst. Denne funksjonen er kryptert og bruker samme sikkerhetsstandard som mobilbanker og bank-ID-er. En annen funksjon som er nyttig hvis du er en person som glemmer å lukke døren mye. Glue Smart Lock oppdager når døren din åpnes og sender deg et varsel hvis du ikke låser den etter en periode. Med appen kan du også enkelt se statusen til døren din. Hvis du er i sengen og lurer på om du har låst døren din, må du bare åpne appen og der kan du se om den er låst eller ikke.

Vi må advare deg om at varslene appen gir deg kan være litt forvirrende i begynnelsen. Fordi hver funksjon har sin egen lyd når de gir deg et varsel, men etter noen uker vil du bli vant til dette.

Appen gir deg, som nesten alle andre elektroniske låser på denne listen, muligheten til å administrere hvem som kan ha en digital nøkkel til huset ditt. Du kan legge til og fjerne nøkler hele tiden. Det er også en aktivitetslogg der du kan sjekke hvem som har åpnet døren din med appen.

Batteriet kan vare i 6 til 12 måneder, så det er litt mindre enn de andre elektroniske dørlåsene i listen vår.

Det er en god elektronisk dørlås for folk som er litt skeptisk på det, men likevel vil prøve det. Du vil ikke skade døren din, og hvis du ikke liker den, kan du bare fjerne den og begynne å bruke den gamle nøkkelen igjen.

Ekstra: Du kan også laste ned appen på din Apple Watch. Så hvis du går en tur, kan du bare la smarttelefonen være hjemme og åpne døren med din Apple Watch.

FORDELER

 • Du kan fortsatt bruke den gamle nøkkelen fordi du installerer Glue Smart Lock over den gamle låsen. Så når smarttelefonen din er tom for batteri og du ikke kan bruke appen, kan du åpne døra med den gamle nøkkelen
 • Det er enkelt å installere fordi du ikke trenger å fjerne den gamle låsen
 • Du kan også bruke en Apple Watch til å åpne låsen

ULEMPER

 • Vi må advare deg om at varslene appen gir deg kan være litt forvirrende i begynnelsen. Fordi hver funksjon har sin egen lyd når de gir deg et varsel

4. ID Lock 150

ID Lock 150

ID Lock 150 er en stilig og moderne elektronisk dørlås. Det vil få deg til å lure på hvorfor du brukte en nøkkel så lenge, siden det er så enkel uten en. Du kan velge mellom tre farger: svart, hvitt eller sølv. Så du kan sørge for at den passer til utsiden av huset ditt.

Den er designet for det norske klimaet og har blitt testet utallige ganger for å bevise effektiviteten. Du trenger ikke å bekymre deg for at du ikke kan åpne den elektroniske låsen når det fryser ute eller når det regner hele dagen.

Dette er den eneste elektroniske dørlåsen i listen vår som ikke bruker en app for å åpne døren. Du kan åpne døren med et kort eller med en personlig kode. At ID Lock 150 ikke har en app kan sees på som en ulempe, fordi det er 2022, så nesten alle har en smarttelefon, og det ville være ganske enkelt å kontrollere den elektroniske låsen med den. Dette betyr også at den har færre funksjoner enn de andre låser i listen vår. 

Når det gjelder sikkerhet, er dette et veldig godt valg. Den er laget av veldig sterke materialer. Vi kan fortelle deg at den er laget av solid og sterkt metall, så det er nesten umulig for en tyv å åpne den.En annen ulempe er at batteriet ikke varer lenger enn ett år. 

Du har også muligheten til å gi vennene dine tilgang til huset ditt ved å gi dem en midlertidig kode. Du kan alltid endre kodene.

Det er en lås med et stilig design, og den vil beskytte deg mot uønskede gjester.

FORDELER

 • Den er laget for det norske klimaet. Den tåler snø, regn og kulde
 • Det er et moderne design i tre farger: svart, hvitt eller sølv
 • En veldig høy sikkerhet. Det vil være nesten umulig for tyver å åpne låsen

ULEMPER

 • Batteriet varer ikke lenger enn ett år
 • Den har ikke en app, så den har færre funksjoner enn de tre andre låser i listen vår

Hva er elektronisk dørlås og hvorfor burde du kjøpe en elektronisk dørlås?

Elektroniske dørlås er dørlåser som du kan åpne og lukke med mobiltelefonen, en PIN-kode eller en fjernkontroll. Opplev bekvemmeligheten ved automatisk døråpning når du går mot døren eller nøkkelfri inngang, slik at du ikke lenger trenger å bekymre deg for konsekvensene om du skulle miste nøklene dine. 

Det finnes et stort antall forskjellige elektroniske dørlåser på markedet, slik at du kan velge den dørlåsen som passer deg best. Mister du for eksempel ofte husnøkkelen? Da kan det være mer praktisk å velge et system med en PIN-kode eller en som er tilkoblet opp mot smarttelefonen din.

En elektronisk dørlås gjør også hjemmet ditt tryggere. Disse elektroniske dørlåsene er vanskeligere å bryte opp enn klassiske låser og er derfor mer beskyttende mot innbrudd. Siden dette er et elektronisk sikkerhetssystem, er en elektronisk lås også enkel å koble til de andre automatiserte enhetene du har i huset, for eksempel en videotelefon, intercom eller skjermer. På denne måten kan du enkelt slippe besøkende inn, og du kan holde øye med hvem som kommer på døren din.

En elektronisk dørlås er veldig enkel å bruke. Problemer som en nøkkel som knekker i låsen, eller å måtte vri nøkkelen et uendelig antall ganger for å få låsen åpen, vil ikke skje med en elektronisk dørlås. Med ett signal åpner du døren med en gang. 

Til slutt er en elektronisk dørlås også en god langsiktig investering. Prisen kan være litt høyere enn en standard sylinderlås, men takket være kvaliteten på låsesystemet vil materialet vare mye lenger.

Les også:Beste Elektronisk Kjørebok

Hva er viktig når du kjøper en elektronisk dørlås?

Bluetooth – Bluetooth-låser gir mulighet for flere låsefunksjoner. Den føler når du er innenfor en spesifikk avstand og låser opp automatisk når du nærmer deg døren. Hvis du trykker på smarttelefonen, låses den opp. Bluetooth bruker lite energi og sparer batteriet i lengre perioder.

Tastatur – Tastaturer krever en kode for å låse opp døren. De er enkle å sette opp, og du kan sette opp forskjellige koder for forskjellige personer, eller endre koden når som helst.

WiFi – Noen elektroniske dørlåser kan kobles sammen med et navn, noe som gir mulighet for Wifi-tilkobling og gir økt funksjonalitet. Med en lås som er koblet til Wifi, kan du enkelt spore statistikk over hvem som åpner og lukker døren og når de gjør det, og du er til og med i stand til å låse / låse opp døren hvor som helst i verden når du er koblet til Wifi.

Batteri – De fleste elektroniske dørlåser fungerer på enten flere alkaliske AA-batterier eller en oppladbar litiumion-celle. Uansett hvilken type batteri den elektroniske dørlåsen bruker, vil du fortsatt få et varsel i appen din når batterinivået blir lite. Hvor lenge varer disse batteriene normalt? Vel, alt avhenger av låsen og dens funksjoner. Mange selskaper vurderer batterilevetiden i forhold til antall “sykluser” (det vil si det totale antallet fysiske låser og låser opp). Batterien varer vanligvis fra tre måneder til et år, avhengig av typen lås og funksjonene den utfører.

Nøklene – Elektroniske låser lar deg tildele nøkler til besøkende som du gjerne vil slippe inn i hjemmet ditt når du ikke er der. Disse besøkende kan være: venner, familiemedlemmer eller naboer som vanner plantene, tar med posten eller gir katten mat mens du er borte. Disse nøklene blir sendt via en tekst eller e-post via appen, og disse nøklene gir besøkende tilgang i en valgt periode De fleste elektroniske låser sporer også hvem som kommer og går, og smarte låser med Wi-Fi kan sende et varsel til telefonen din når noen kommer eller går.

Siste Tanker

En elektronisk lås er noe du virkelig burde ha i 2022. Det er teknologi som vil gjøre livet ditt lettere. Si farvel til nøkler og åpne døren med smarttelefonen din. Det vil spare tid og også holde uønskede gjester utenfor huset ditt. Vi håper at listen vår vil hjelpe deg med å finne den perfekte elektroniske dørlåsen til huset ditt. Husk at du må vurdere hver lås etter familiens behov. Har du en familie med mange barn som ikke har tilgang til smarttelefon enda er kanskje en kombo lås noe for deg.Ikke glem å vurdere disse fem tingene når du vil kjøpe en elektronisk dørlås: Bluetooth, Tastatur, Wifi, Batteri og Nøkkel.