Etoro Erfaringer: Test & Anmeldelse av Etoro i 2022

FORDELER

  • Mer enn 10 år aktiv med millioner av kunder i mer enn 100 land
  • Plattform som er brukervennlig og innovativ
  • Rask og nyttig live chat
  • Bredt utvalg: valutaer, krypto, CFD, indekser, aksjer, varer
  • Du kan se hvordan andre brukere handler og lærer av det (Copy Trading)

ULEMPER

  • Ticketsystemet fungerer ikke optimalt

Hva er eToro?

eToro er et stort internasjonalt meglerforetak med mer enn ti millioner kunder. Det er et av verdens største investeringsnettverk og en sosial plattform der handelsmenn og private investorer kan diskutere, utveksle erfaringer og kopiere hverandres strategier og porteføljer. Det som gjør eToro unikt er det sosiale aspektet.

For eksempel kan du følge andre investorer på eToro og diskutere den siste markedsutviklingen. Dette gjør eToro til mer enn bare en megler. I denne anmeldelsen skal vi fortelle deg hvorfor det er lurt å investere/handle med eToro.

Hva kan du investere i?

På eToro kan du investere i mange forskjellige ting. I tillegg til kjente (internasjonale) aksjer, kan du for eksempel investere i utenlandsk valuta, indeksfond og råvarer. Du kan fysisk kjøpe opp aksjer, slik at du ikke trenger å bruke gearing.

Utvalget på eToro er veldig omfattende, og det er stor sjanse for at de har din favoritt aksje.

Eksempler:

  • Aksjer – Netflix, Amazon,…
  • Råvarer – olje, gul,…
  • Valuta – euro, dollar,…
  • Indekser – Dow Jones

Handler kryptovaluta på eToro

For mange er det viktig i 2022 at de også kan handle med kryptovaluta og dette er mulig med eToro. Du kan handle blant annet Bitcoin, Ethereum og Ripple. Det er ikke mulig å faktisk kjøpe kryptomynter på eToro, slik man kan på en børs. Du kjøper CFD-er på kryptovaluta. I virkeligheten spekulerer du i en økning eller fall i prisen på den digitale valutaen.

På eToro kan du handle i følgende kryptovalutaer: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin.

Er eToro pålitelig?

Hvis du leter etter et meglerforetak, vil du naturligvis også ønske å få vite om den faktisk er pålitelig. Så vi har også undersøkt dette for deg med tanke på eToro. Det handler om dine hardt opptjente penger, og du vil ikke bare investere de hvor som helst.

eToro har eksistert siden 2007 og har vært aktiv i finansmarkedet i over hele 10 år. De har millioner av kunder over hele verden. Dette ville ikke være mulig hvis de ikke var pålitelige. På grunn av sitt store antall kunder er de også en av markedslederne innen dette feltet. Dette skaper også tillit mellom eToro og potensielle nye kunder.

En av de viktigste faktorene for å avgjøre om et meglerforetak er pålitelig er lisenser og forskrifter. eToro er regulert i to land og har dermed passende tillatelser til å drive sin virksomhet. eToro er regulert på Kypros gjennom CySEC. I tillegg er eToro også regulert av FCA i England, som er en av de strengeste regulatorene for finansinstitusjoner.

Som en regulert megler må eToro følge strenge regler for å holde pengene dine trygge. En av disse reglene er at kundenes penger må være på en egen konto. Så ikke på selskapets konto. Dette sikrer at pengene dine er trygge hvis noe skulle skje med selskapet (konkurs).

I tillegg er det et garantifond fra regulatoren, som forsikrer kundenes penger opp til $ 20.000. Inntil dette beløpet er pengene dine derfor beskyttet i det usannsynlige tilfellet at noe går galt.

eToro Demo Konto

For å bli vant til systemet, og hvis du er en nybegynner investor, er det lurt å opprette en demo-konto. eToro tilbyr muligheten til å teste alle funksjonene i systemet med $ 100.000 i lekepenger. Det tar bare 1 minutt å åpne en eToro-konto, og den er helt digital. Du kan registrere deg med en e-postadresse eller Facebook-konto. Når du er registrert kan du spille med $ 100.000 i lekepenger på demo-kontoen din.

Men hvis du vil gjøre mer og investere med ekte penger, må du bekrefte identiteten din og bostedet ditt. Du må laste opp bevis på identitet (kopi av passet ditt) og på bosted (kopi av en konto eller kontoutskrift). I tillegg må du svare på en rekke spørsmål om investering. Ved hjelp av denne korte online quizen, vurderer megleren om du har tilstrekkelig kunnskap om investering. Etter at dataene er bekreftet av megleren, kan du åpne en konto.

Det er også godt å vite at det ikke koster noe å åpne en konto på eToro. På den måten kan du kjøpe og selge aksjer uten kostnader. 

Sette inn penger via eToro

Minimumsinnskuddet med eToro er $ 200. Alle transaksjoner gjøres på plattformen i dollar.

Når du setter inn penger, betaler du konverteringskostnader, akkurat som hos de fleste meglere. Valutaen til eToro er i dollar, og for en konvertering fra kroner til dollar og omvendt må det betales kostnader. For konvertering av 1000 kroner til USD betaler du omtrent 50 kroner.

Det er mange forskjellige alternativer for å sette inn et beløp på kontoen din. De mest brukte alternativene er kredittkort, Neteller, PayPal, Skrill eller via en vanlig bankoverføring

eToro på mobiltelefonen dine

Toro tilbyr en utmerket app som gir deg en flott opplevelse mens du handler på mobiltelefonen din. Mobilappen opprettholder utseendet på nettversjonen, inkludert et mørkt og lyst tema.

eToro Kundeservice

Når det gjelder eToro kundeservice, har du to muligheter å ta kontakt med dem på: live chat eller ticketsystem. Du kan stille spørsmålene dine via begge systemene 24 timer i døgnet, 5 dager i uken. Da vi stilte et spørsmål gjennom live chat fikk vi raskt svar.Våre erfaringer med tickettsystemet var mindre positive. Det tok mer enn 24 timer før vi fikk svar. Så hvis du vil ha et raskt svar på spørsmålet ditt, anbefales det å bruke Live chat.

På nettsiden er det også en omfattende oversikt over de ofte stilte spørsmålene, og de har en hjelpeside der du kan finne nesten alt du ønsker å vite.

eToro Education Center

Et omfattende utvalg av pedagogisk materiale blir gjort tilgjengelig for både nybegynnere og mer erfarne. Alt dette materialet er tilgjengelig i Education Center på nettsiden, der nybegynnere kan finne all informasjonen de trenger. eToro tilbyr også ukentlige webinarer, online kurs og daglige nyheter om de siste økonomiske trender og markedsutviklinger for å holde brukerne oppdatert. På denne måten har alle muligheten til å holde seg oppdatert på den siste utviklingen i markedet.

eToro Copy TradingCopy 

Trading er en unik funksjon i eToro-plattformen, som handler om sosial investering. Alle som publiserer profilen sin, vil ha sin egen profilside der resultatene deres er synlige for andre investorer. Selvfølgelig vil du ikke se noen beløp, men du vil se fortjenesten (i %) de har gjort og hvor vellykket noen har vært over en viss periode.

Men du kan gjøre mer enn bare å se på resultatene til andre. Du kan kopiere handelen fra vellykkede investorer. Du kan selvfølgelig gjøre dette manuelt, ved å bare åpne de samme investere i de samme, men også helt automatisk.Hvis du velger det automatiske alternativet, lar du eToro handle for deg. Du instruerer eToro om å bruke et spesifisert beløp på kontoen din for å gjøre de samme kjøpene som en valgt vellykket investor.

eToro Copy Portfolios

I tillegg til eToro Copy Trading er en annen unik funksjon tilgjengelig, eToro Copy Portfolios. Dette er verdipapirfond opprettet av eToro. Som med vanlige verdipapirfond, har eToro opprettet en rekke porteføljer som du kan investere i som investor. For eksempel kan du investere i en portefølje som inneholder de beste meglerene, men de har også porteføljer med bare råvarer eller aksjer fra teknologibedrifter.

Ta ut penger

Det er veldig enkelt å betale ut gevinstene dine. Bare klikk på “Ta ut penger” og skriv inn riktig beløp. Klikk deretter på “Send ” og du vil motta pengene dine vanligvis innen 5 dager. Pengene blir utbetalt slik du satte dem inn. Så hvis du satte inn via bankoverføring, blir pengene overført til bankkontoen din. Hvis du har overført via PayPal, vil du motta pengene dine via Paypal. Det er viktig å vite at du bare kan ta ut $ 30 av gangen.

Men hva med kostnadene ved å ta ut penger? Når du tar ut penger, må du også betale konverteringskostnader, akkurat som hos de fleste meglere. I tillegg til konverteringskostnader betaler du også et uttaksgebyr på $ 5 hvis du vil ta ut penger fra kontoen din. Hvis du er inaktiv i mer enn et år, blir du fakturert $ 10 / måned. Dette beløpet trekkes fra den tilgjengelige saldoen på kontoen din.

Siste Tanker

eToro er perfekt for nybegynnere så vel som ekte fagfolk når det gjelder handel med valuta og CFS. Ved å bruke den svært avanserte, men allikevel brukervennlig programvaren, er det utrolig enkelt å ta de første vellykkede trinnene i CFD-handel med eToro. Det er også bra at alternativene som tilbys deg via eToro-plattformen er avhengig av nivået du vil handle på. Dette viser at eToro fokuserer på å gjøre handel så enkel som mulig. Det skal være mulig for alle å starte eller fortsette å handle. Så ikke vent og lag en konto i dag og begynn å handle!