Hengekøye Test – De 10 Beste Hengekøyene (Hammock) i 2022

På jakt etter ny hengekøye? Vi har laget en omfattende test av de beste hengekøyene som er tilgjengelige i dagens marked.

Har du alltid drømt om å sove under en klar stjernehimmel? Kanskje du elsker å sove ute i frisk luft og nå ser etter din nye turkamerat. Da har du kommet til det rette stedet! I denne artikkelen kommer vi til å nevne våre topp 10 hengekøyer for 2021. For de spesielt  interesserte vil vi også ta med litt om historie til hengekøyen og noen tips og triks for når du skal henge den opp.

Hengekøyer kan brukes til mange forskjellige formål. Hengekøyer er perfekte for å kunne slappe av og de er enkle å plassere i din egen hage, ut i den norske skogen, hjemme hos deg eller til og med på stranden. Det er bare fantasien som setter grenser for hvor du kan henge den opp. Du kan ligge i den mens du leser en god bok eller bruke hengekøyen når du skal nyte en varm soldag.

Opprinnelig er hengekøyer ment for å sove i, og i dag sover fortsatt millioner av mennesker i en hengekøye over hele verden. I Sør- og Mellom-Amerika er hengekøyer derfor fortsatt en standard del av hjemmene deres. Også i andre land kjøper flere og flere en hengekøye for å sove i.

Det anbefales derfor noen ganger til personer med søvnproblemer. Fordi når du sover i frisk luft i en hengekøye med bare ett fleksibel underlag som holder deg oppe, er det færre trykkpunkter på kroppen din enn når du ligger på en madrass. Dette gjør at hele kroppen din kan lettere slappe av. Samtidig gir hengekøya en beroligende bevegelse som får deg til å slappe helt av. Av disse grunnene sørger en hengekøye for at du kan sove dypere og lenger, og ifølge søvnstudier ser det også ut til å bidra med å stimulere hukommelsen din. I tillegg er en hengekøye generelt mye billigere å kjøpe enn en ny seng og madrass.

I dag lages det også mange reisehengekøyer, som du kan bruke på turferie eller på campingplasser. Hengekøya brukes gjerne nå i stedet for et telt, men kan den også brukes som stol. Disse typer hengekøyer er lette og små og er derfor lette å ta med seg. Hengekøyene passer ofte lett i sekken. Det gjør det også lett å henge opp hengekøyene mellom 2 trær eller stolper med kroker, stropper og / eller robuste tau i rustfritt stål. Videre er de laget av slitesterkt materiale, og dermed tørker disse hengekøyene raskt.

Med slike hengekøyer er det lurt å vite at du har mindre plass enn i et tradisjonelt telt. Dette er ikke et problem hvis du reiser alene med en ryggsekk, men det er noe du må ta hensyn til om du skal reise med andre og med familien din. De er også vanligvis litt kaldere enn tradisjonelle telt fordi materialet ofte er tynnere, men det finnes ekstrautstyr man kan kjøpe, for eksempel et trekk som du henger under hengekøya for å holde kulden ute.

Under vil du kunne finne våre topp 10 hengekøyer for 2021. Det som er viktig er å finne ut hva dine behov er og hvilken hengekøye som vil kunne passe deg  og potensielt familien din best.

1. Grand trunk double

Grand trunk double

Hvis du leter etter hengekøye med god kvalitet men du ønsker ikke bruke mye penger? Eller hvis du leter etter en lett modell for å kunne enkelt ta den med på tur uten at den skal fylle opp hele sekken din anbefaler vi Grand Trunk Double.

Hengekøyen Grand Trunk Dobbel oppfyller alle behov og ønsker du måtte ha. Hengekøyen er veldig romslig, komfortabel, lett å bære og laget av veldig elastisk fallskjerm nylon. Hengekøya leveres klar til bruk med tilbehør snor og karabinkroker som følger med og er tilgjengelig i morsomme farger. Hengekøyen er et allsidig alternativ som kan tas med overalt og hvor enn du måtte ønske. Det er en perfekt hengekøye for deg som er nysgjerrig på om hengekøye livet er noe for deg. Det er et godt sted å starte hvis du er interessert i camping og hengekøyer.

Denne hengekøyen er ekstremt komfortabel å ligge i. Noe som er veldig viktig om du er en person som ser etter en hengekøye som du skal ha med på lange turer som kanskje varer over flere dager. En annen fordel med Grand Trunk Dobbel er lengden. Den er lang og vid nok til at 2 personer kan sitte i den. Det er ikke anbefalt at man skal være 2 når man skal sove, men det er absolutt mulig for flere personer å slappe av i den i en kort periode.

Grand Trunk Dobbel er laget av slitesterk fallskjermsilke (nylon). Dette materialet er veldig slitesterk og er dermed perfekt for deg som er på jakt etter en hengekøye som vil kunne vare i flere år.

FORDELER

 • Sterkt stoff - fallskjerm silke
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Vekt; 794 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Veldig komfortabel å sove i
 • God lengde og bredde

ULEMPER

 • Ikke egnet for  2-personer
 • Ikke myggnetting, tau eller tarp inkludert

Denne hengekøyen passer både deg som er nybegynner og for deg som har god erfaring med å sove i både telt og hengekøye ute. Grand Trunk Dobbel er veldig enkel å henge opp og dermed veldig brukervennlig for de som ikke har mye erfaring fra før.

Konklusjon:

Veldig god hengekøye for en billig penge. Laget i fallskjermsilke som gjør den både slitesterk og enkel å ta med på tur. Det som er synd er at du må kjøpe tilbehør til hengekøya om du selv ønsker dette. Denne modellen inkluderer dessverre ikke myggnetting, Grand Trunk Dobbel er ikke den letteste hengekøyen på lista vår men er absolutt enkel å ta med på tur.

Hengekøya tilbyr god bredde og en veldig god lengde, noe som er bra for deg som ønsker å legge ned i en ekstra underlag madrass når du skal sove. Den er lett å pakke ned i sekken din og vil dermed ikke være plagsom å ha med på tur.

2. Ticket to the moon

Ticket to the moon

Ticket to the Moon er kjent for sine hengekøyer laget av fallskjermstoff. Hengekøyene er lette på grunn av fallskjerm materialet og dermed lette å ta med seg på tur. Bali-merket ble grunnlagt i 1996 av Charly. Han elsket hengekøyer fra tidlig alder, men snart nok kunne han selv se at han kunne forvandle den tradisjonelle hengekøya til noe enda bedre. Det var da fallskjerm hengekøye ble laget og i senere tid ble også lette ryggsekker og myggnetting designet. I tillegg har de også etablert et fundament der de forbedrer levekårene til den avsidesliggende øya Sumba, Indonesia. Kort fortalt er Ticket to the Moon det merket du går til for alle dine reisehengekøyer og andre reisevennlige ting

Ticket to the moon hengekøya er laget i fallskjermsilke (Nylon) og er derfor utrolig behagelig å ligge it. Det som er flott med fallskjermsilke er at den vil forme seg etter hvordan du ligger og hvordan kroppen din er formet. Dermed vil du kunne oppnå en god natts søvn uansett hvor du måtte henge opp hengekøyen..

Du ligger komfortabelt i hengekøya, klar for din velfortjente lur eller nattesøvn, og deretter, rett før du lukker øynene, hører du en mygg. Og den myggen kan ødelegge humøret og roen din. Denne situasjonen er gjenkjennelig for mange av oss som har vært ute i skog og mark. Heldigvis er det allerede mange løsninger mot mygg, for eksempel et myggnett. Ticket to the moon har løsningen på det, et myggnett spesielt laget for hengekøya din.

Myggnettet kommer i en liten pose, noe som er veldig enkelt hvis du for eksempel vil oppbevare myggnettet i sekken. Myggnettet er 280 cm langt og 130 cm bredt. I videoen kan du se hvordan du fester myggnettet. På denne måten ser du at du ikke trenger ekstra forsyninger eller monteringssett for å bruke myggnettet. Veldig praktisk og beskytter raskt mot mygg og andre insekter.

FORDELER

 • Testet i malariaområder; du er virkelig beskyttet mot alle uønskede gjester
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 450 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Utstyrt med dobbel glidelås; på denne måten kan du pakke ut myggnettet innvendig og utvendig

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers
 • Følger ikke med tau for oppheng

Ticket to the moon hengekøyen er en av våre favoritter på denne listen. Den har fått mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder. Ticket to the moon hengekøyen har god plass til alle. Men det er ikke beregnet for 2 personer. Dette gjelde bare når man skal sove.

Konklusjon:

Ticket to the moon er er lett hengekøye som passer perfekt uansett hvor du måtte ønske å bruke den. Om det er en ettermiddag med venner på tur ut i skogen eller om du skal sove ute. Merket er et av de mest etablerte på markedet og har god erfaring med å produsere hengekøyer i det lette fallskjermsilke stoffet. Hengekøyen er lett å ta med på tur.Dessverre er ikke hengekøyen laget for å holde vekten av 2 personer.

Inkludert får du myggnetting, noe som er perfekt for norske sommernetter.

3. Exped scout hammock

Exped scout hammock

Takket være Exped Scout Hammock vil du kunne sove som en baby overalt du måtte ønske! Denne praktiske hengekøya er ikke bare veldig behagelig, men også laget av høykvalitets materiale slik at den er veldig slitesterk. I tillegg er den perfekt å ta med seg takket være den lette vekten og den kompakte pakkestørrelsen. Denne hengekøya veier bare 260 gram! Det er nesten ingenting. Likevel kan denne hengekøya bære en vekt på opptil 150 kg. En solid hengekøye! Så du er garantert for en god natts søvn i Exped Scout Hammock Hammock.

Exped Scout Hammock er som sagt en solid hengekøye for å kunne slappe av i under camping eventyret ditt! Den er laget av solid 40D rip-stop nylon. Det samme materialet som du finner i fallskjerm! Dette betyr at den ikke bare er fin og myk, men hengekøya er heller ikke for tung å ta med deg. Takket være den lille pakkestørrelsen og den lette vekten, er den virkelig ideell hvis du skal på et lite eventyr som en skogstur eller en sykkelferie. Exped Scout Hammock er derfor den perfekte ultralette hengekøya for alle dine opplevelsesturer. Exped Scout-hengekøye er egnet for en kroppslengde på 200 cm og tåler en last på opptil 150 kg.

FORDELER

 • Følger med myggnetting
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 260 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Utstyrt med dobbel glidelås; på denne måten kan du pakke ut myggnettet innvendig og utvendig

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers

Hengekøyen er ligger veldig godt. Noen kunder sier at de sliter av og til med at hengekøyen blir veldig flat, noe som som vil si at den ikke er like elastisk og former seg etter kroppen. Når man sover i hengekøye vil man helst at man at den skal være formet som en banan. Da får du den beste komforten og søvnen. Men kundene virker veldig fornøyde med denne Expand Scout Hammock. Det er fullt mulig å legge ekstra liggeunderlag i hengekøyen for mer komfort.  Den er ikke egnet for at 2 personer kan sove i den. Men ettersom hengekøyen tåler opptil 150 kg er det fullt mulig for 2 personer å sitte i den i en kort periode.

Konklusjon:

Expand Scout Hammock er absolutt en perfekt turkamerat. Denne hengekøyen er ultralett med sine 260 gram, noe som gjør den så lett at den passer ypperlig i tursekken. Du får også med myggnetting. Dette er perfekt for sommernetter med mye mygg. Noen kunder synes denne hengekøyen er for flat når de ligger, men du kan fortsatt få en god natts søvn. Det er ikke beregnet for 2 personer å sove en hel natt sammen i hengekøyen, men det er absolutt mulig å kunne sitte i den i en kortere periode. Hengekøyen er laget av slitesterk fallskjermsilke noe som gjør den ekstremt holdbar og vil holde i flere år.

4. Hennessy explorer

Hennessy explorer

Hennessy hengekøyes modulære hengekøyer er blant de mest innovative produktene for lett og komfortabel camping. Hengekøyene fra merket Hennessy Hammock sørger for at du ikke lenger trenger å se etter flatt terreng for å sove komfortabelt. Nesten alle Hennessy hengekøye hengekøyer er utstyrt med myggnett og presenning, så du trenger aldri å ta med et tungt telt igjen!

Hennessy Hammock Explorer er omtrent 30 centimeter lengre enn Hennessy Hammock Expedition og er spesielt utviklet for personer med en kroppslengde på opptil 213 centimeter. Denne hengekøya har også en maksimal vekt på 136 kilo. Videre er denne hengekøya, i likhet med Hennessy Hammock Expedition, utstyrt med alle de holdbare materialene og funksjonene som Hennessy Hammock tilbyr!

Denne Hennessy-hengekøya kommer som sagt  med myggnett, avtakbar presenning, nødvendige tau og ting. Dette solsystemet kommer også med Hennessy Hammock Tree Huggers, som er spesielt designet for å forhindre skade på trær. Den er derfor litt høyere i pris.

Hengekøyen er laget av det slite sterkere stoffet 210D Oxford Nylon noe som gjør den ekstremt holdbare og vil vare i en lenger periode om du behandler den godt.

FORDELER

 • Testet i malariaområder; du er virkelig beskyttet mot alle uønskede gjester
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lettvekt; 1160 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Utstyrt med dobbel glidelås; på denne måten kan du pakke ut myggnettingen
 • Følger med myggnetting, presenning, tau og andre små nødvendigheter

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers
 • Kan være litt vanskelig og tidkrevende å sette opp

Hennessy hengekøya kan være vanskelig og litt tidkrevende å sette opp ettersom den har en litt vanskelig knute. Man får det lett til når man har gjort det et par ganger. Derfor kan det være at dette er en hengekøye for de litt mer erfarne hengekøye brukerne. Men om du er en nybegynner som har falt helt for denne hengekøyen, da kommer Hennessy hengekøyen med en bruksanvisning som forklarer steg for steg hvordan man skal henge den opp på lettest mulig måte. 

Kundene som har kjøpt denne hengekøyen sier at den er utrolig komfortabel å ligge i gjennom natten og at både myggnettingen og presenningen kommer godt med på de mer regnfulle kveldene.

Konklusjon:

Hennessy hengekøyen er en god hengekøye for deg som har litt erfaring med hengekøyer. Den var være litt vanskelig og tidkrevende å sette opp på grunn av knuten. Men når man har fått taket på det vil man kunne gjøre det raskere. Det som er veldig bra med Hennessy hengekøyen er du får alt du trenger som myggnetting, presenning og nødvendige tau. Den er litt høyere i pris enn de andre hengekøyene med du får mye for pengene. Materialet som er brukt er 210D Oxford Nylon som er et veldig slitesterkt materiale. Hengekøyen er veldig komfortabel å sove i om natten.

5. Ticket To The Moon Double

Ticket To The Moon Double

Hengekøya fra Ticket to the Moon er en bredere og lengre hengekøye. Tiket to moon double hengekøyen er også laget av fallskjerm materiale. Hengekøyen har et mer luksuriøst utseende og er litt mindre elastisk i stoffet. Dette materialet er både sterkt og lett noe som gjør den veldig enkel når du skal pakke sekken for en lengre tur.. Stoffet er også pustende noe som er perfekt for varme sommernetter. Når du kjøper denne hengekøya må du nok belage deg på noen ekstra kostnader. Det følger ikke med myggnetting, presenning eller tau. Så dette må du nok kjøpe separat.

Som sagt er Ticket to moon double hengekøya laget av fallskjerm stoff. Dette stoffet er veldig godt å sove it. Det vil forme seg etter kroppen din og gi deg god støtte når du sover. En annen ting som er bra med fallskjerm stoffet er at det er et veldig sterkt stoff, noe som resulterer i at hengekøyen blir veldig holdbar og du vil føle deg trygg når du bruker hengekøyen.  I denne hengekøyen kan man sove 2 personer. Den er derfor perfekt for et par eller et par med turkamerater.

Denne hengekøyen er veldig lett å henge opp. Dermed er den perfekt for nybegynnere. Man kan vaske denne hengekøyen i maskinen noe som er veldig greit om man har vært på lange turer i skogen hvor du kanskje har brent bål eller kommet i kontakt med søle.

Denne hengekøyen er ikke den dyreste hengekøyen du kan finne på markedet. Men Ticket to moon hengekøyene er kjent for den gode kvaliteten og lange holdbarheten.

Dette betyr at du vil kunne få mye for pengene.

FORDELER

 • God å sove i for både 1 og 2 personer
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lettvekt; 600gr
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Lett å sette opp

ULEMPER

 • Myggnetting, presenning og tau må kjøpes separat

Konklusjon:

Denne hengekøyen fra ticket to moon er veldig god å sove i for både 1 og 2 personer. Etter som den er bredere og lengre enn en vanlig hengekøye er den perfekt for et par eller 2 venner som ønsker å sove sammen under åpen himmel.

ticket to moon hengekøyen er litt tyngre enn de andre hengekøyene på denne listen, men det er på grunn av det ekstra stoffet. Det eneste som er en ulempe med denne hengekøyen er at du må belage deg på noen få ekstra kostnader. Det følger ikke med myggnetting, presenning og tau. Hengekøyen er veldig enkel å henge opp noe som gjør den perfekt for både eksperter og nybegynnere. Den er laget av et slitesterkt nylon fallskjerm stoff som gjør den motstandsdyktig. Ticket to moon hengekøyen er absolutt ikke den dyreste hengekøyen du får på markedet, men du får fortsatt god kvalitet for pengene.

6. Sea to summit

Sea to summit

Sea to summit er en hengekøye som er perfekt for deg som trenger en allsidig hengekøye. Denne hengekøyen er lett og fin å sove i. Den er laget av et slitesterkt materiale som er et must for deg som er mye ute i skog og mark.

Sea To Summit tilbyr komplett utstyr for selv de mest ekstreme utendørs opplevelsene. Med fokus på lav vekt og volum gir Sea To Summit hengekøyen deg den nødvendige komforten når du først trenger det. Den populære Sea To Summit serien, sikrer riktig utstyr til rett tid. 

Ved utviklingen av denne hengekøyen analyserte Sea to Summit merket hele markedet og tok hensyn til alle aspekter som for eksempel materiale, design, vekt og brukervennlighet. Sea to Summit ønsket å ta hengekøyer til et helt nytt nivå, noe som er man kan se i slutt resultatet. Denne hengekøyen er laget av myk, vanntett nylon, med høykvalitets stålspenner og Cordura nylon kompresjonspose. En av de letteste og mest kompakte standard hengekøyer som vi kan finne på markedet. Designet fungere perfekt med hengende løkke spenner og trebeskyttere.

Denne hengekøyen er ikke beregnet til 2 personer. Slik som mange andre hengekøyer på denne listen passer den fint om dere er to som skal sitte i hengekøyen og nye en dag i solen eller en koselig kveld rundt bålet. Men det vil ikke ha nok plass for dere begge å sove i. Denne hengekøyen er ikke den dyreste du kan finne på markedet. Derfor kan dette være et fint alternativ for deg som har lyst å prøve hengekøye livet uten å måtte bruke store summer.

FORDELER

 • Testet i malariaområder; du er virkelig beskyttet mot alle uønskede gjester
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 450 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers
 • Ingen lommer
 • Må kjøpe myggnetting, presenning og tau separat

Konklusjon:

Når produsentene av denne hengekøyen skulle produsere denne Sea to summit modellen la de stor vekt på at hengekøyen skulle være lett å ha med på tur, slitesterk og ikke minst at den skulle være brukervennlig. Denne hengekøyen er dermed et godt valg for deg som er nybegynner og ønsker en god hengekøye å starte med. Hengekøyen er heller ikke så dyr. Dette gjør at den er tilgjengelig for de aller fleste og et godt valg for deg som vil prøve ut hengekøye livet uten å måtte gjøre store investeringer

7. ENO doublenest

ENO doublenest

Eno er et godt kjent merke i denne bransjen. Dette merket produserer forskjellige utendørs artikler som er gjør eventyret og opplevelsene dine litt mer behagelig. Hengekøyene fra Eno er laget av materialer av høy kvalitet, slik at du kan bruke dem i mange år fremover. Disse produktene er ikke bare for eventyrere, men er også perfekte om du bare ønsker å bruke den i hagen din eller å ha den med på ferie for å slappe av i. Med produkter i forskjellige farger, størrelser og materialer vil du absolutt lykkes med et godt produkt fra Eno.

Denne fine hengekøya kalt DoubleNest kommer fra ENO-merket og passer for 2 personer. Takket være størrelsen er hengekøyen perfekt for deg som ønsker å ta den med seg på ferie, backpacker eller om du bare ønsker en koselig sitteplass i hagen din. Hengekøya er laget av solid nylon. Dette materialet har en veldig god pusteevne og tørker også veldig raskt etter vask. Etter bruk kan du enkelt og raskt legge sammen hengekøya og oppbevare den i den smarte påsydde oppbevaringsposen. Vi anbefaler at du henger denne hengekøya med ENO Atlas-stroppen. Denne må du dessverre kjøpe separat.

Prisen på denne dobbel hengekøyen er absolutt akseptabel. Det er en fin pris på en hengekøye for 2 personer som ønsker å dra på tur i lag. Ettersom den er laget i et veldig sterkt materialet vil du få god kvalitet for den billige prisen. Her også må man dessverre belage seg på ekstra kostnader ettersom man må kjøpe myggnetting, presenning og tau separat. Myggnetting og presenning er ikke et must, men det er absolutt godt å ha om man skal være mye ute i all slags vær. Ettersom man ikke har noe beskyttelse som følger med ENO doublenest er den ganske sårbar og den vil ikke skjerme like godt som andre modeller.

FORDELER

 • Beregnet for 2 personer
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 540 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C
 • Lav pris

ULEMPER

 • Myggnetting, presenning og tau ikke inkludert
 • Ikke like slitesterk som andre modeller

Konklusjon:

Om du og partneren din ønsker å prøve en hengekøye er dette en god hengekøye å starte med. Ettersom den er beregnet for 2 personer er den god plass for både deg og partneren eller turkameraten din. Denne modellen er heller ikke så dyr så du kan prøve den uten at vil koste deg mye. Ulemper med denne hengekøyen er at du må kjøpe myggnetting,presenning og tau separat. Om du velger vekk dette vil ikke hengekøyen være like slitesterk som andre modeller på markedet ettersom den kan bli utsatt for mer skade. Når det er sagt er ENO kjent for gode hengekøyer som vil kunne gi deg en flott opplevelse ute i naturen. Hengekøyen er veldig behagelig å ligge i og vil forme seg etter kroppen din. En annen fordel med denne hengekøyen er at den tørker veldig raskt etter vask. Dette er en fordel som kan passe deg som er mye ute i skogen.

8. ENO Skyloft

ENO Skyloft

SkyLoft vil ta hengekøye opplevelsen din til et helt nytt nivå med et åpent, luftig design.

Denne fine hengekøya kalt De SkyLoft kommer fra det etablerte ENO-merket. Hengekøya er laget av solid, men fleksibel nylon. Dette materialet er designet med NewWava ™ -teknologi. Materialet sørger derfor for en behagelig temperatur i hengekøyen, uten å miste pusteevnen. Hengekøya er utstyrt med lette aluminiumsstenger. Det gir et romslig avslappet sittegruppe og kan justeres via det spesielle "toggle" -systemet slik at du også kan sove i hengekøya. Takket være to små nylon lommer kan du oppbevare ting mens du ligger i hengekøya. Etter bruk legger du bare hengekøya i den medfølgende oppbevarings posen, som også fungerer som en veldig praktisk pute.

Denne hengekøyen er mer for deg som er godt kjent med det å sove ute. ENO Skyloft har en høyere pris enn de fleste hengekøyene på markedet. 

Du vil absolutt kunne sove godt i denne hengekøyen. Ettersom hengekøyen har en spredestang blir hengekøyen åpnet godt opp slik at du føler at du har mye plass. Den vil også gjøre at du vil ligge litt flatere. Dette er perfekt for deg som liker å ligge på siden.

FORDELER

 • ENO - God etablert merke
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 1300 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C

ULEMPER

 • Må kjøpe myggnetting, presenning og tau separat
 • Kan virke smal og bulkete
 • En av de dyrere på markedet

Konklusjon:

Om du ønsker en hengekøye som er åpen og stabil er ENO Skyloft et godt valg. Denne hengekøyen har en spredestang som åpner opp hengekøyen som igjen resulterer i at du ligger litt flaterer enn det man vanligvis gjør. ENO Skyloft er laget i et slitesterkt materiale slik at du kan nyte den i flere år fremover. Ulemper med denne hengekøyen er mange kunder oppfatter den som smalere enn andre modeller på markedet. Prisen på denne hengekøyen er også ganske høy sammenlignet med de andre her på listen vår. ENO Skyloft er veldig enkel å henge opp og er enkel å ta med seg på tur. Den lette og pustende NewWave nylon teknologien holder deg komfortabel selv på den varmeste sommerdagen.

9. Bergans single

Bergans single

En av de store favorittene her hjemme i Norge er Bergans single hengekøyen. Denne hengekøyen er som sagt både designet og produsert av det godt etablerte norske merket Bergans. Merket er kjent for den gode kvaliteten og den lange holdbarheten på produktene de tilbyr. Ettersom de tidligere har hatt fokus mye ute klær, telt og soveposer har de nå også begynt å produsere den populære hengekøyen.

Denne Bergans singel hengekøyen er veldig lett og fin når du skal sove ute eller om du bare ønsker å ta en ettermiddag ut i naturen for å slappe av. Denne hengekøyen er bare beregnet for 1 person. Men ettersom denne Bergans single tåler hele 200 kg er den sterk nok til å holde 2 personer som ønsker sitte sammen. 

En av de største ulempene med Bergans single er at om du først ønsker å ta i bruk myggnettingen må du ut av hengekøya igjen for å ta den av. Den har desverre ikke et lett og praktisk system som gjør at du kan fjerne det uten å måtte gå ut av hengekøya.

Denne hengekøya er laget i et veldig godt nylon materiale. Dette materialet puster godt og er dermed perfekt om du skulle ønske å sove ute eller bare tilbringe en varm sommerdag i hengekøyen. Prisen på hengekøyene er veldig god. Etter vi har sett hva kundene har å si om den er de fleste absolutt fornøyde med denne hengekøyen. De trekker spesielt frem at den er veldig komfortabel å ligge i, puster bra og at den er veldig enkel å henge opp. Dette er dermed en bra hengekøye for nybegynnere.

FORDELER

 • Bergans - Godt etablert Norsk merke
 • Oppbevaringspose inkludert
 • Lett Vekt; 540 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers
 • Myggnetting, presenning og tau må kjøpes separat
 • Ikke mulig å ta av myggnettingen etter man har lagt seg

Konklusjon:

Med Bergans singel vil du absolutt få mye for pengene. Denne hengekøyen er lett å sette opp og veldig brukervennlig. Dette er spesielt bra for de som ikke har så mye erfaring med hengekøyer fra før. Ulemper med denne hengekøyen er at man som med mange andre av modellene må kjøpe myggnetting, presenning og tau separat. Men for at du skal få best mulig opplevelse i naturen er det absolutt anbefalt å investere i dette. Hengekøyen er bare ment for 1 person, men ettersom den tåler hele 200 kg er det fullt mulig at flere personer sitter i hengekøyen uten at du risikerer å ødelegge den. Bergans er et norsk kvalitetsmerke når det kommer til utstyr for bruk i naturen.

10. Therm-a-rest Slacker

Therm-a-rest Slacker

Slacker Hammock Single Hammock er laget av en unik type polyester som føles supermyk. På grunn av den lette strekk effekten forsvinner trykkpunktene. Dette gjør at du vil kunne få en god natts søvn. Det å henge opp hengekøyen er veldig enkelt, siden hengekøya kommer med to karabiner. Hengekøya har også et oppbevaringsrom hvor du kan plassere en bok eller et nettbrett, men når du legger hengekøyen vekk, fungerer dette rommet som din egen praktisk oppbevaringspose. 

Har du ved et uhell latt hengekøya hengende i pøsregn? Da trenger du Ikke bekymre deg, det spesielle med dette polyester stoffet er at det tørker veldig raskt. Denne hengekøyen kan også vaskes i maskinen om du skulle være så uheldig å søle noe på den.

Therm-a-rest slacker er et veldig solid valg for deg noe er på jakt etter en god hengekøye som man kan ha med seg både på ferie, ut og i hagen. Men dette er kanskje ikke det beste alternativet for deg som er på jakt etter en hengekøye for lange turer. Denne hengekøyen er nemlig litt tung og kan dermed være litt tung å ha i sekken over en lengre periode. Som mange andre modeller på denne listen kommer Therm-a-rest slacker uten myggnetting, presenning og tau. Om du ønsker dette må det kjøpes separat. Dette vil da igjen skape enda mer vekt i en potensiell tursekk.

Denne hengekøyen er litt dyrere enn flere av de andre modellene på denne listen. Men med tanke på kvaliteten, brukervennligheten og hvor slitesterk den er vi vi si at du vil få mye for pengene.

FORDELER

 • Tørker veldig lett
 • Oppbevaringspose inkluder
 • Lett Vekt; 570 gram
 • Vaskemaskin vennlig; hengekøye kan vaskes ved 30 ° C

ULEMPER

 • Ikke egnet for en 2-personers
 • Mangler tau, myggnetting og presenning
 • Litt tung

Konklusjon:

Dette er den siste hengekøyen på listen vår. Dette betyr ikke at den er den dårligste av de 10. Kundene har fortalt at denne hengekøyen er veldig god å ligge i, den former seg lett etter kroppen. Dette gjør at du ikke vil få noen trykkpunkter i ryggen og som et resultat vil du sove bedre. Ulemper med denne modellen som med mange andre er at du ikke vil få myggnetting, tau og presenning med på kjøpe. En annen ulempe er at denne hengekøyen er litt tyngre en de fleste andre modeller på markedet. Derfor kan denne hengekøyen kanskje være et perfekt alternativ for deg som skal på kortere turer eller ønsker en god og solid hengekøye for å ha i hagen. Therm-a-rest er et godt alternativ for både nybegynnere og for eksperter. Den er enkel å henge opp og dermed lett for alle å bruke.

Morsomme fakta: Hvor kommer egentlig hengekøyen fra?

Hengekøyer begynte å bli brukt i Mellom-Amerika for hundrevis av år siden. Det er usikkert om den ble designet av mayaene, om de stammer fra Brasil, eller om de eksisterte før den tid. Det som er sikkert er at hengekøyene var så praktiske og enkle å bruke at de snart ble brukt i hele Sør- og Mellom-Amerika.

Hengekøyene ble først vevd av bark og plantefibre og brukt til å sove i. Dette sørget for at folk kunne sove over bakken og ble dermed beskyttet mot slanger, insekter og andre farlige dyrearter som kunne skade dem. Samtidig fungerte det perfekt når de ble utsatt for ekstremt vær. Brisen blåste lett igjennom varmen fra bålet som var plassert under hengekøya for varme om natten. Vinden trengte da gjennom materialet og kjøpte ned personen i hengekøya. De syke ble også lagt i hengekøyene sine slik at de ikke kom i kontakt med andre mennesker og dermed kunne stoppe spredningen av sykdom rundt om i landsbyer.

Liten titt på europeiske hengekøyer

Etter at spanjolene såg hengekøya, bestemte Christopher Columbus å bringe med seg hengekøya tilbake til Europa. Imidlertid er det også noen kilder som indikerer at hengekøyer allerede eksisterte på det europeiske kontinentet før den tiden, men bruken av dem var bare i veldig liten skala.

Etter at den ble introdusert på  nytt ble hengekøyer i Europa en sensasjon, og vevere i Europa begynte å produsere hengekøyer. Snart erstattet hengekøyer sengene på skip der sjømenn regelmessig plutselige ble kastet av på grunn av bølger. Hengekøyene, derimot, beveger seg pent  i samsvar med skipet, og sjømenn kunne trygt holde seg i hengekøyene sine uten å risikere å dette ut. I tillegg tok hengekøyer mindre plass enn de orginale sengene. I moderne tid er hengekøyer mye brukt på fritiden. Bark, vev og plantefiber er nå blitt byttet ut for materialer med sterkere egenskaper. Nordmenn spesielt har tatt opp denne trenden med å sove i hengekøye. Dette er en perfekt måte for alle som ønsker å sove ute i den friske luften. 

Tips til hvordan man henger opp hengekøyen

Hvordan burde du egentlig henge opp en hengekøye?

Når du vil henge en hengekøye, er det viktig å ha noen ting i bakhodet. For eksempel er det viktig at du henger den opp mellom to punkter som har samme høyde. For en klassisk hengekøye er det ofte valgt en monteringshøyde på ca 1m 80. Når det gjelder en hengekøye med spredestang henger denne ofte i en høyde på 120 - 140 centimeter, slik at du henger omtrent 50 centimeter over bakken. Når du skal  henge en hengekøye, trenger du 2 trær eller stolper som du kan feste hengekøya til. Den kan festes ved hjelp av kjeder, karabiner, kroker og tau.

For eksempel kan du feste en krok på treet eller stangen som du igjen kan feste hengekøya på. Det er imidlertid også mulig å kjøpe en spesiell stropp for trær slik du kan feste hengekøya på et tre uten å måtte skade treet. Stroppene kan festes rundt treet og har også et fast grep slik at de ikke beveger seg. Det å feste en hengekøye til et tre eller en stang krever likevel noen instruksjoner. For eksempel må du sørge for at hengekøya henger i en vinkel på 30 grader for å sikre at hengekøya henger i en fin kurve og ikke synker for langt ned.

Hengekøya skal heller ikke være for stram for å unngå å bli fanget i lerretet. Du må faktisk sørge for at hengekøya er formet som en banan. Når du sitter i hengekøya må du være i stand til å nå bakken med føttene, men hengekøya i seg selv skal ikke nå bakken på det laveste punktet.

Husk også at avstanden mellom de to stolpene eller trærne avhenger av hvor lang hengekøya er og hvor lang monterings materialet er.

Husk også at treet du velger er tykt og sterkt nok til å holde vekten gjennom natten.

Konklusjon

Nå har du fått sett igjennom våre topp 10 favoritt hengekøyer for 2021. Vi håper nå at du har fått god informasjon om de forskjellige hengekøyene og hvilke egenskaper de tilbyr. Som nevnt tidligere er det lurt å finne ut hvilke behov du har før du velger hengekøye. Er du bare du som skal ut på nye eventyr og er på jakt etter et lett hengekøye som tar minst mulig plass i sekken eller ser du etter hengekøyer som skal passe både for deg og familien tid på årets sommerferie? Så still deg gjerne noen spørsmål før du går til innkjøp av en hengekøye. Hvor tung er den? Hvilke tilbehør følger med? Hvor mange personer kan sove i hengekøyen samtidig? Hvilken prisklasse skal jeg velge?

Uansett hva du svarer på disse spørsmålene er vi sikre på at du vil kunne finne en hengekøye som passer deg perfekt i denne listen.

Om du skal og å sove i den norske naturen en varm sommernatt kan det være lurt å gå til investering av en myggnetting. Dette kan gjør det mye mer behagelig for deg gjennom natten. Ettersom vi ofte har regnvær i norge kan det også være lurt å se etter et regntrekk som du kan ha over hengekøyen om det kunne begynne å regne. Om du skal ut på lengre turer kan det også være lurt å ha med ekstra oppheng og krok. Dette for å være sikker på at du er rustet for alt slags vær og uforutsette hendelser som kan skje ut i skogen eller på fjellet.

Så følg drømmen om å sove under en åpen stjernehimmel i hengekøye. Vi kan ihvertfall anbefale på det sterkeste å gjøre dette. Du vil ikke angre på en god natts søvn i stille og frisk norsk natur.

Kos deg på ditt neste eventyr!