Hva er felleski

Det finnes mange forskjellige typer ski på dagens marked. En av de mest populære typene på markedet er felleski. Er du på jakt etter nye ski men du er usikker på om du skal velge felleski eller ikke, eller kanskje du ikke vet hva felleski er? Vi skal i denne artikkelen fortelle deg mer om hva felleski er, hva du må tenke på når du skal kjøpe felleski og hva som er fordelene og ulempene med denne type ski.

Hva er felleski?

Felleski er hovedsaklig en skitype for erstatter smøre ski. Det er en type smørefrie ski, men det som skille felleski fra andre typer smørefrie ski er at denne skien har en fell under. Denne fellen består har veldig mange syntetiske, små hår som gjør skituren din perfekt for de fleste føre. Hvis du har felleski vil du aldri trenge å smøre skien din. Dette er en av grunnene til at felleski er perfekt for ski entusiaster, men spesielt også for nybegynnere som ikke har mye kunnskap om hvordan man skal smøre ski etter forholdene.

FORDELER

  • Perfekt for både nybegynnere og ski entusiaster
  • Man trenger ikke bekymre seg over merker etter smøringen
  • Man trenger ikke preparere skiene før man skal på tur
  • Perfekt for barn
  • Trygt å bruke i tråkket skispor

ULEMPER

  • Fellene må behandles etterhvert
  • Gir ikke like god grep i høyfjellet

Hvem kan egentlig bruke felleski?

felleski

Her har vi veldig gode nyheter! Felleski passer for alle, uansett alder eller høyde. Det eneste du må tenke på når du skal kjøpe felleski er vekten din og på hvilken måte du skal bruke skiene. Det er mange som ikke liker å nevne vekten sin til andre, men vit at det er viktig at du i kjøpsprosessen er ærlig om dette.

Hvis du ikke oppgir riktig vekt vil du kunne få feil spenn i skien, og dette vil gjøre skituren mindre behagelig. Vær også ærlig med deg selv om ferdighetsnivået og hvordan du skal bruke de. Dette vil hjelpe deg med å velge riktig ski, slik at du får en best mulig tur opplevelse. Om du er usikker på dette vil det helt sikkert være en butikkmedarbeider som kan hjelpe deg med å plukke ut riktige ski, men det er greit å ha tenkt igjennom dette slik at du har svarene klare når du eventuelt får spørsmålet i butikken. 

Spesielt bra passer nok felleski til nybegynnere. Det å gå på langrenn hvis du har smøreski kan være både tidkrevende og komplisert når det kommer til smøring. Med smøreski må du vite hvilke smøring du trenger til hvilke forhold. Dette krever endel trening og erfaring for å være sikker på at du vil få en fin tur.

Med felleski trenger du som nybegynner ikke tenke på noe når du skal på tur, dette er befriende for mange og du vil være sikret ski med god gli i skisporet. Felleski er også et godt alternativ for skientusiaster. De fleste eksperter vil nok si at smøreski er det beste, men felleski er absolutt et godt alternativ.