Hvordan bli kvitt bananfluer

Hvordan bli kvitt bananfluer? Sjekk ut vår enkle men geniale guide for å bli kvitt bananfluene en gang for alle. På tide å få bananfluer til å fly ut av huset ditt!

De er veldig små og finnes i store antall hos deg. Men hvor de kommer fra og enda viktigere, hvordan du blir kvitt dem vet ingen. Vi snakker selvfølgelig om de irriterende bananfluer. De plager deg, men vet du ikke hvordan du skal kvitt dem ut av huset ditt? Ikke bekymre deg, vi har noen tips til deg som vil hjelpe deg med å bli kvitt dem på kort tid. 

Hva liker bananfluer?

De liker fermentert frukt, spesielt kirsebær og bananer. Sitrusfrukter som grapefrukt og appelsiner er også populære. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke vil lide av fruktfluer hvis du slutter å kjøpe disse fruktene. Ikke bare frukten i fruktskålen din, men også avfallsrester tiltrekker bananfluer. Uansett hvor det er matrester i huset ditt, kan fruktfluer overleve og reprodusere seg.
I tillegg til råtnende frukt liker bananfluer også alkohol. Så du bør absolutt ikke bli overrasket om du ser flere fruktfluer sverme rundt glasset ditt.

Forhindre at bananfluer dannes i hjemmet ditt

Det mest nyttige i å bekjempe bananfluer er å forhindre at de kommer inn i huset ditt. En vanlig misforståelse er at fruktfluer kommer inn i huset med frukter du kjøpte i matbutikken. De kommer bare utenfra og fulgte duften av frukt, grønnsaker eller alkohol. Du kan forhindre at de kommer inn ved å ta hensyn til en rekke ting:

 • Det er best å oppbevare frukt og grønnsaker i en lukket eske, helst plast fordi det ikke kommer noen lukt gjennom dette. Du kan også oppbevare frukt og grønnsaker i kjøleskapet.
 • Kontroller at det ikke er råtten mat, og fjern det hvis det er. Dette er kilden til livet for bananfluene.
 • Ikke la glass stå på bordet med rester av brus, vin eller øl.
 • Hold kjøkkenet rent og sørg for at oppvasken er ren og tørr i skapet. På denne måten unngår du lukt som kan tiltrekke bananfluer.
 • Sørg for en ordentlig lukkbar søppelkasse både i og utenfor huset. Hold søppelkassen ren ved å skylle den regelmessig med vann.

Fang bananfluer i en bolle

 1. Bruk en stor bolle. Hensikten med denne fellen er å lokke bananfluene inn i en felle med en liten åpning og slik at det vil være vanskelig for dem å komme seg ut av fellen.
 2. Legg et søtt agn på bunnen av bollen. Det spiller ingen rolle hvilket agn du bruker, det er viktigere hvor mye du bruker. Det er best å dekke bunnen av bollen med minst 2 til 3 cm søt væske.
  Hva slags agn kan du bruke? Enhver type frukt, juice, brus eller andre søte matvarer vil være perfekt for denne fellen. 
 3. Bruk et stort stykke plastfolie for å dekke bollen helt. Trekk plastfolie stykket over bollen så tett som mulig.
 4. Stikk store mengder små hull i plasten ved hjelp av en gaffel eller tannpirker. Prøv å holde hullene så små som mulig. Hvis hullene er for store, kan fluene rømme fra fellen.
 5. Sett fellen på et sted der det er mange bananfluer. La fellen stå der over natten. Dagen etter skal du se bananfluer under folien og de skal spise det søte agnet. Hvis du ikke har klart å fange bananfluene, må du kontrollere at hullene i plastfolien ikke er for store. 
 6. Kast bananfluene du har fanget. Det er sannsynligvis best å ta fellen ute før du dreper dem, slik at bananfluene som rømmer ikke kommer tilbake til kjøkkenet ditt. Fjern plastfolien fra bollen og drep dem ved å helle en blanding av varmt vann og oppvaskmiddel i bollen.
  Ekstra: Når du er ferdig med å skylle ut bananfluene, skyll bollen med varmt vann og da kan du bruke den igjen for å lage en felle.

Å bekjempe fruktfluer er derfor slett ikke så vanskelig som det kan virke i begynnelsen. Men ikke glem at det viktigste er å forhindre at bananfluer kommer inn i hjemmet ditt. Hvis du har bananfluer i huset ditt, kan du bruke metoden ovenfor for å fange dem å bli kvitt dem. Da kan du nyte et stykke frukt og et glass vin uten problemer. 

Håper denne lille guiden har hjulpet deg med å få svar på hvordan bli kvitt bananfluer 🙂