Hvordan Bytte Bank

Velg banken som er perfekt for deg


Er du misfornøyd men banken din eller kanskje du er på flyttefot å ønsker å bytte bank? Det er mange forskjellige grunner til hvorfor man ønsker å bytte bank, men vi har sett at mange er usikker på hvordan man faktisk bytter bank. Det å bytte er det mange som synest kan være både overveldende og skummelt. Det er tross alt verdiene dine det er handler om. Det de man ofte er redd for når man skal bytte bank er at man skal miste verdier, miste kontoer og gå glipp av utbetalinger. Det er også vanskelig å bryte den tilliten med en bank som du kanskje har hatt i årevis. Så hvordan kan man egentlig overføre verdiene sine til en annen bank på enklest og raskest mulig måte?

Klar ferdig gå!

Det er flere steg du må gjennomføre i prosessen med å bytte bank. Men ikke vær redd, disse stegene er veldig enkle og stjeler ikke mye tid fra den travle hverdagen din.

Steg 1: Steg en er kanskje det viktigste steget i denne prosessen. Du har nå valgt å bytte bank, men hvilken bank skal du bytte til? Det finnes mange forskjellige banker der ute som ønsker å kunne få deg som fremtidig kunde. Men det er viktig at du undersøker hva de forskjellige bankene har å tilby deg. Det er da lurt at du stiller deg selv disse spørsmålene når du undersøker nye banker.

  • Hva er lønnssatsene deres?
  • Hvilke avgifter har de?
  • Hvilke renter har de når det gjelder sparing?
  • Har banken din eiendomsavdeling?
  • Hva med priser for å kunne overføre penger til utlandet?
  • Hvordan er kundeservice i banken?
  • Er nettbanken brukervennlig?
  • Har banken mobil app?

Det er viktig at du velger en bank som passer deg og dine behov. Kanskje du følte du mangler noe i den banken du ønsker å bytte fra? Kan du finne disse tjenestene i en annen bank? 

Tips: Det er viktig at du ikke stenger banken din før du har funnet en ny bank å bytte til! Dette kan gjøre det vanskelig for deg og man kan risikere at misforståelser skjer underveis. 

Når du har gjort studert markedet og funnet det du tror er den perfekte banken for deg er du klar for steg 2.

Steg 2: Så bra! Du har nå funnet deg en ny bank. Nå må du kontrollere om banken din har forskjellige kontokrav og innskudds preferanser. Som vi nevnte i tipset over vil absolutt de fleste banker råde deg til å bli kunde i en ny bank mens du fremdeles har den gamle. Da vil du ikke stå uten bank i overgangen mellom bankene. Nå må du snakke med den nye banken din å inngå avtale med den. 

Steg 3: Du skal nå ha mulighet for å bruke BankID, og kan begynne å overføre pengene dine til den nye banken din. Dette kan du velge og gjøre selv, men noen banker har og mulighet til å gjøre dette for deg. Det kan av og til ta litt tid før du har fått flyttet over alle verdiene dine til de nye kontoene. Dette kan noen ganger ta mellom 1-4 uker før alt er på plass. Men sjekk dette med banken din ettersom dette kan variere fra bank til bank. Deretter må du bestille nye bank kort. Det kan ta 7 dager før du mottar dette kortet i posten. I nettbanken din vil du kunne se den nye PIN- koden din. 

Steg 4: Sist men ikke minst, nå er det endelig på tide å si hade til den gamle banken din og aldri mer se deg tilbake. Nå som du har fått opprettet den nye kontoen din, overført verdiene dine og bestilt nye bankkort er det vel ingen grunn til å holde igjen på den gamle banken. Det eneste du trenger å gjøre nå er å kontakte banken du ønsker å avslutte avtalen med og de vil fortelle deg hva som kreves. Dette kan variere fra bank til bank. Det som er viktig å sjekke er at du ikke har noen utestående betalinge eller krediter før du sier opp. Det er greit å kunne ha dette betalt og ryddet opp, slik at du starter i den nye banken med blanke ark. Det kan være greit å vite at den gamle banken din kan kreve en gebyr for å lukke kontoen din. Noen banker vil gjøre alt dette for deg. Det kan være lurt å sjekke når du velger ny bank. Hvis den nye banken din både lukker den gamle kontoen din og overfører pengene dine til den nye kontoen for deg, kan dette spare deg mye tid.

Da var det gjort! Nå er det bare for oss å si: Ny bank, nye muligheter!