Hvordan finne billige sydenturer

Hvordan finne billige sydenturer? Det er en jungel av priser og tilbud der ute. Her ser vi på hvordan du kan sikre deg de beste tilbudene.

Savner du å reise? Har du nå sittet i karantene å drømt deg tilbake til varmer og mer eksotiske steder? Da er du ikke alene. Vi har alle vært der, men spesielt nå mer enn noen gang tidligere. Etter vi alle nå har bidratt i den store dugnaden mot Korona og vi begynner å se et lite lys i enden av tunnelen, er det endelig på tide å planlegge en ny reise.

Men Korona har satt sine spor. Dessverre ikke bare når det kommer til helsen til mange mennesker men også når det kommer til økonomien. Derfor har vi samlet våre tips og triks slik at du har muligheten til å bestille din neste reise til en lav pris og hvordan finne billige sydenturer.

Første steget er å sette seg ned å finne ut hvilken type reise du ønsker? Savner du å vandre i gatene i store urbane byer, ligge på en sandstrand å sole deg dagen lang eller kanskje du er en eventyrer som helst er på jakt etter nye spennende tur områder. Når du har funnet ut av dette kan du endelig begynne å undersøke hvilke muligheter det er for deg som vil dekke dine behov og oppfylle alle dine ønsker. 

Hvordan skal jeg bo? 

Det er mange forskjellige muligheter man kan velge når det kommer til hvor du skal tilbringe natten. Her er det kun budsjettet ditt og dine egne krav som setter grenser! De tre mest populære tilbudene er Hotell, Bed & Breakfast og AirBNB. Disse tre tilbudene har ofte stor forskjell når det kommer til standard og pris.

Les også: Hos Zensuala får du Fleshlight Girls med rask frakt og overlegen kundeservice.

Botilbud

Hotell kan være det dyreste tilbudet av de alle. Hvis man er heldig kan man finne billige hoteller, men da risikerer man å måtte gå på kompromiss med standarden, senger, renslighet og andre tilbud. Men stort sett er det tilbudet som er i den øvre prisklassen. 

Når man bor på hotell blir man gjerne tatt vare på av personalet, det er gode senger og renslige rom. Så hvis du liker litt ekstra luksus i hverdagen er hotell absolutt det beste valget for deg. Husk at det kan være lurt å undersøke sider som trivago og booking.com for å kunne sammenligne de forskjellige hotellene i området du ønsker å reise til.

Bed and breakfast (BnB) og Airbnb er to gode alternativer til hotell. Disse alternativene vil gi en annen opplevelse enn du vil få på et hotell. Denne opplevelsen vil være mer selvstendig og du har nødt til å fikse det meste alene. Det kan variere betraktelig når det kommer til standarden på de forskjellige Bed & breakfast og AirBNB stedene. Det som er bra med disse er at du har godt med privatliv og du har mer av den følelsen at du bor hjemme. Disse leilighetene er ofte bare for korttidsleie. Prisen er ofte lavere enn å bo på et hotell.

Det kan hende du har mange forskjellige ønsker og krav til plassen du ønsker å dra til. Da kan det være nyttig å lage en liste over disse. Spørsmålene nedenfor kan hjelpe deg med å organisere tankene dine slik at du ikke blir overveldet av de mange valgene som finnes der ute.

Spørsmål du burde stille deg selv:

  • Hvilket område vil jeg være i- Er det i nærheten de aktivitetene du ønsker?
  • Priser – Er dette innenfor din ønskede prisklasse?
  • Transport – Er det lett å komme seg til og fra, har jeg mulighet til å kunne låne bil?
  • Fasiliteter – Oppfyller dette stedet ønskene og kravene mine?
  • Anmeldelser – Det kan absolutt være lurt å ta en liten titt i kommentarfeltet og lese erfaringe som tidligere gjester har hatt på stedet. Dette kan ofte gi deg en god indikasjon om du burde velge dette stedet eller fortsette letingen.

Hvordan skal jeg reise?

Jeg ønsker å fly:

Nå i denne perioden savner vi alle den følelsen av å fly. Spenningen og følelsen vi får når vi pakker kofferten og ankommer flyplassen klar for nye eventyr. Men når burde man egentlig bestille flybilletter? I mange år har det sirkulert både rykter og spekulasjoner om når man burde bestille billetter. Men ekspertene har konkludert med at det er absolutt billigst å bestille reisen 6-8 uker før den store dagen. Dette avhenger av sesongen. Hvis det er høysesong i det området du ønsker å reise vil prisen på billettene bli deretter. Så et godt tips kan være å reise utenfor sesongen!  Eksempler på høysesonger er jul, sommermånedene, høstferien, vinterferien og påskeferien. Vi nordmenn spesielt er veldig glad i solen og drar gjerne til varmer strøk så snart det er ferie. Så vær ute i god tid for å kunne sikre deg gode priser.

Et lite tips er å følge med på de forskjellige flyselskapenes nettsider.  Her kan du risikere å komme over billige billetter og til og med salg. I slutten av de store sesongen som sommerferien er det mange flyselskaper som har ledige seter på flyene sine. Disse ønsker de å fylle opp og selger derfor disse setene som “restplasser” til en billig pris. Flere av selskapene har også en lavpris kalender som viser flybilletter til en lavere pris. Valget er selvfølgelig litt mindre, men hvis man er fleksibel er dette et godt valg.

Husk å abonnere på nyhetsbrevene til flyselskapene. I disse vil du kunne få vite når de forskjellige selskapene har kampanjer. De inneholder ikke bare kampanjer på flybilletter. De kan også inneholde gode tilbud på leiebiler, hotellpakker samt aktiviteter og sightseeing. Dette er noe du ikke vil gå glipp av om du er på jakt etter kupp! Mange av disse har også forskjellige tilbud eksklusivt til sine kunder.

Et av ryktene som svirrer rundt er at man burde sjekke flybilletter Tirsdag ettermiddag/kveld og Lørdag kveld. Da kan det være flere flyselskaper som har satt ned prisene skal man tro reiseekspertene. 

Liker du ikke å fly? Da kan tog og buss reise være noe for deg.

Ikke alle liker å fly. Kanskje du har hatt en dårlig erfaring med fly å fått flyskrekk eller kanskje du bare rett og slett har lyst å kunne se mer av naturen og byene du reiser gjennom. Da finnes det heldigvis alternativer som både tog og buss. Disse alternativene er ikke like raske som fly, men du vil kunne fortsatt reise behagelig. Du er faktisk mer fleksibilitet når du reiser med disse. Du har muligheten til å ta flere stopp på veien til endestoppet ditt. Europa har bygget seg opp et godt tog og buss nettverk. Dette gjør det veldig lett for alle i Europa å reise over landegrenser innenfor bare noen få timer. For eksempel kan du ta Thalys fr Amsterdam Til Paris på bare 3 timer! Et annet togselska er interrail.eu som tilbyr gode pakker og tilbud for de som har et ønske om å kunne reise videre  med tog gjennom flere land og ha flere stoppesteder underveis. Hvis du ikke ønsker og ta toget men tenker at buss er noe for deg er busselskapet Flixbus noe for deg! Dette selskapet har utrolig lave priser og får deg raskt mellom de forskjellige landene. Hos Flixbus kan du få kjøpt bussbilletter helt ned i  4-5 euros en vei!

Flere tips og triks til hvordan finne billige sydenturer:

Et godt tips er å alltid bestille billettene dine gjennom selskapet og ikke gjennom tredjeparter. Dette gjelder uansett buss, fly eller tog. Hvis du bestiller billetter gjennom tredjeparter er det ofte vanskeligere å få hjelp hvis noe skulle skje. Etter som det ikke er bestilt gjennom transport selskapet vil ikke disse kunne hjelpe deg på stedet om du så skulle ha problemer under reisen din. Mange av disse tredjepartene lokker med gode tilbud og pakke priser. Men hold deg til fly, buss eller tog selskapet. Ikke ta noen risikoer, den kan bli dyrt hvis noe skulle skje. 

Vi håper du lærte en ting eller to om hvordan finne billige sydenturer. Føler du deg nå klar for nye eventyr? Det er hvertfall vi! 

Bon voyage!