Hvordan Kjøpe Bitcoin: Kjøp Bitcoin Fra Norge i 2022

Har du lyst å starte med kjøp og salg av Bitcoin? Du har sikkert fått med deg den økte interessen for Bitcoin og kryptovaluta de siste årene. Kanskje du har mye handels erfaring og ønsker å starte med kryptovaluta eller kanskje har du ingen tidligere handelserfaring. Uansett hvilken bakgrunn du har vil denne artikkelen fortelle deg mer om hvordan du kan kjøpe Bitcoin i norge. Vi vil gi deg en god oversikt over 5 handelsplattformer som vi mener er de beste og tryggeste. 

Det er veldig enkelt å starte med kjøp og salg av Bitcoin. Første steg er å registrere deg hos en megler eller en handelsplattform. For å kunne handle på en hvilken som helst børs må du kunne identifisere deg med personlig informasjon. Det er det mange som krever kopi av pass eller registrering med BankId. Dette for å kunne bekrefte at det er du som kjøper. 

Når du har laget en profil trenger du kun å følge stegene plattformen krever for å kunne gjennomføre kjøpet. Plattformene er alle veldig brukervennlig og du vil lett forstå hvilke steg du må ta for å kunne gjennomføre et kjøp.

Det finnes flere meglere og handelsplattformer ute på markedet. Her er de plattformene vi anbefaler til deg som skal handle fra Norge.

1. Etoro

eToro Bitcoin

FORDELER

 • Utmerket plattform for både nybegynnere og profesjonelle
 • Brukervennlig grensesnitt og veldig innovativt
 • 0% provisjon på aksjehandel
 • Gratis demo-konto med $ 100.000 lekepenger
 • Godt regulert megler
 • Mer enn 10 år aktiv med millioner av kunder
 • Rask og nyttig live chat
 • Stor mobil handel app

ULEMPER

 • Noen ganger høye spreads
 • Høye betalingskostnader
 • Billettsystemet er for tregt
 • Bare en basisvaluta (dollar)

eToro er en online megler som gir private handelsmenn og investorer tilgang til finansmarkedene. Det er et av verdens største investeringsnettverk og er i tillegg en sosial plattform der handelsmenn og private investorer kan diskutere, tipse, utveksle erfaringer og kopiere hverandres strategier og porteføljer

eToro er en sosial handelsplattform der du kan handle aksjer, valutaer, indekser, CFDer og andre typer verdipapirer. Du handler helt online, og alt administreres enkelt via deres app på en smarttelefon eller via web applikasjonen. 

En av fordelene til eToro er at de tar 0% provisjon for å handle aksjer og ETFer.

eToro har et patentert Copy Trading-system, noe som er et unikt trekk ved eToro-plattformen, som handler om sosiale investeringer. Du kan sammenligne det litt med Facebook for investorer. Alle som offentliggjør profilen sin, vil dermed ha sin egen profil der resultatene og handler er synlige for de andre handelsmennene og investorene på plattformen. Selvfølgelig forblir det nøyaktige antallet og mengden av handler beskyttet, men følgere kan se profitt prosentene og hvor vellykket noen har vært i løpet av en viss periode.

Det mest overraskende med hele denne funksjonen er at du kan kopiere handler fra vellykkede investorer direkte!

Dette er en perfekt plattform for deg som ikke har så mye erfaring med kjøp og handel av aksjer og kryptovaluta. Som sagt er dette en sosial plattform og du har dermed mulighet for å lære fra andre vellykkede investorer.

2. Coinbase 200

Coinbase

FORDELER

 • Enkel og brukervennlig app
 • Alternativet “Øyeblikkelig kjøp” er tilgjengelig med debetkort
 • Stort utvalg av kryptovaluta
 • God kundeservice
 • Ulike betalingsmåter

ULEMPER

 • Høyere handelsgebyr en andre plattformer på markedet
 • Det kan ta opptil 5 dager å kjøpe med bankoverføring

Coinbase ble grunnlagt av Brian Armstrong og Fred Ehrsam i juni 2012 og har fortsatt å tilby krypto tjenester til et økende antall brukere siden den gang. Selskapet har hovedkontor i San Francisco, California i USA.

Siden lanseringen har selskapet utvidet seg og tilbyr i dag mer enn 100 forskjellige kryptovaluta. Plattformen har mottatt finansiering fra flere topp investorer gjennom årene, og samlet inn mer enn $ 500 millioner.

Coinbase har en utmerket sikkerhet og flere funksjoner som gjør det til et av de tryggeste stedene å kjøpe, selge og handle kryptovaluta. Dette er absolutt en veldig viktig faktor når det kommer til å velge en megler. Personlig informasjon enn noe man ikke vil skal havne i feil hender.

I tillegg til å legge til nye mynter regelmessig, har plattformen utvidet sin virksomhet til andre jurisdiksjoner enn USA. Disse inkluderer Storbritannia, EU og Asia.

3. Crypterium 200

Crypterium

FORDELER

 • Deres wallet har svært effektive sikkerhetsgarantier, inkludert totrinnsbekreftelse og forsikring av kundeinnskudd
 • Crypterium wallet har et av de mest responsive teamene for kundeservice
 • Hos Crypterium kan du bruke et koblet VISA / Mastercard krypto betalingskort til å betale i hvilken som helst butikk med et vanlig PoS-system

ULEMPER

 • Mindre utvalg av kryptovaluta
 • Det tillater ikke anonym krypto handel

Crypterium er en ny brukervennlig krypto betalingsløsning for smarttelefonen. Tanken er at det vil være like enkelt å betale med kryptovaluta som med kontanter eller debetkort. Crypteriums tjenester er fortsatt under utvikling, men har god fremgang er allerede.

Hva Crypterium vil gjøre er å tilby en betalingstjeneste, men uten et fysisk kredittkort. De bruker NFC-brikken som er innlemmet i telefonen din. Uansett hvor du nå kan betale uten kontakt, kan du betale med Crypterium.

I denne appen kan du legge til forskjellige kryptovalutaer som du kan bruke direkte til å betale for en kopp kaffe. I begynnelsen vil dette være Bitcoin og Ethereum og muligens ERC20 tokens. ERC20-tokens er kryptovalutaer bygget på Ethereum-blockchain.

Appen de bygger er utviklet på en slik måte at den er i direkte kontakt med kryptovaluta-børser og fiat (forex) -børser. Så snart du holder telefonen mot pin-terminalen, sørger nettverket deres for at dette blir betalt umiddelbart. Dette er like raskt som å bruke debetkort. 

Dette er absolutt en spennende plattform å følge med på. Den er som sagt ganske ny, men mye skjer og dette har alle forutsetninger om å bli et veldig bra og sikkert konsept.

4. Binance 200

Binance

FORDELER

 • Høyt handelsvolum og likviditet
 • Bransjeledende sikkerhet (SAFU forsikringsfond)
 • Et bredt utvalg av kryptoer
 • Stor merkevarebevissthet og godt omdømme

ULEMPER

 • Du kan bare handle med USDT
 • Ingen kundeservice via telefon

Binance er en internasjonal handelsplattform som tilbyr flere krypto tjenester. Plattformen ble grunnlagt i 2017 av Changpeng Zhao og administreres fra hovedkvarteret på Malta. Siden begynnelsen av 2018 har plattformen vært den største børsen når det gjelder handelsvolum, antall aktive handelsmenn, tjenester og likviditet.

Plattformen tilbyr muligheten til å handle hundrevis av mynter, generere passiv inntekt ved innsats, handle derivater med innflytelse, og den har til og med sitt eget krypto-debetkort. Mannen bak plattformen, Zhao, startet som utvikler og var tidligere en del av teamet som opprettet Blockchain.info. Til tross for at plattformen ikke er så gammel ennå, er personen bak den veldig erfaren innen kryptovaluta og økonomi.

Du kan kjøpe og selge blant annet Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin og Chainlink via Binance. TI skrivende stund er det 218 forskjellige valutaer og det vil fortsette å vokse. Nye mynter blir listet opp nesten ukentlig, men husk at ikke alle prosjekter vil lykkes i fremtiden, og Binance legger ikke mye vekt på dette. Hvis det er nok etterspørsel etter mynten, vil den bli tilbudt.

5. MiraiEx 200

FORDELER

 • Norsk børs
 • Lett å bruke for både proffe og nybegynnere
 • Kan få tilgang med Vipps
 • Lisens fra Finanstilsynet
 • Brukervennlig app
 • Godt verveprogram og bonusordninger
 • Høyt fokus på sikkerhet

ULEMPER

 • Mindre utvalg av kryptovaluta
 • Litt høyere handelsgebyr (ca. 0,45%)

MiraiEx er en viktig aktør på det norske markedet. Selskapet var den første aktøren som kunne tilby en sikker plattform for nordmenn som ønsket å kjøpe og selge Bitcoin i Norge. Selskapet ble oppstartet i 2017. Det ble offisielt registrert i Finanstilsynet i 2019. De består av et lite team basert i Oslo. Selv om dette teamet er ganske ungt har teamet mye bakgrunn innenfor teknologi og programmering. De har et sterkt ønske om å kunne tilby bedre og tryggere muligheter for nordmenn som ønsker å kjøpe og selge kryptovaluta. 

Det som absolutt har vært et fokus hos MiraiEx er dette med sikkerhet og oppbevaring av personlig informasjon. De har hatt et sterkt ønske og jobbet hardt for å kunne veldig på at de tilby en trygg plattform for alle sine kunder. MiraiEx har vist at de har god erfaring og høy kunnskap når det kommer til oppbevaring av forskjellige kryptovaluta. De tilbyr derfor høy sikkerhet av kryptovaluta. De har også informert om at de bruker industristandard hardware-wallet og tilbyr også multi løsning. Dette er veldig betryggende.

MiraiEx har gjort det mulig for nordmenn å kunne handle Bitcoin med norske kroner! På de fleste andre plattformer på markedet kan du kun handle med andre valutaer som pund, dollar og euro. Det kan som oftest ta litt lenger tid om du velger å bruke en utenlandsk plattform. Hos en utenlandsk plattform må du først kunne verifisere deg for å kunne bruke plattformen, Dette er ofte en tidkrevende prosess. Men hos MiraiEx kan du bruke BankId for å verifisere deg, dermed tar denne registrerings prosessen veldig mye kortere tid.

Sammendrag

Det kan virke veldig overveldende når du først setter i gang med å undersøke børsmarkedet. Men sannheten er at det er veldig enkelt å både kjøpe og selge Bitcoins og andre kryptovaluta. Det du må gjøre er som sagt å velge deg en megler eller en handelsplattform som du føler du kan stole på. I denne listen har vi anbefalt de beste plattformene til deg, slik at du kan være trygg når du skal ta et endelig valg. Både eToro og MiraiEx er veldig brukervennlige for nybegynner. Så hvis du føler deg usikker på markedet og prosessen, da kan disse plattformene være den perfekte plassen for deg å starte. Bitcoin markedet er veldig spennende og det skjer stadig nye ting. Det blir absolutt spennende å se hvordan utviklingen i dette markedet blir i fremtiden.

God handel!