Hvordan koble AirPods til pc?

Hvordan koble til airpods? Dette skal være forholdsvis enkelt, men kan noen ganger by på utfordringer. Vi er her med løsningen!


Å høre på musikk trådløst er oppfinnelsen av århundret for mange mennesker. Du ser det mer og mer på gata i Norge: mennesker med små hvite ting i ørene deres, uten tråden. Dette er Apple AirPods. Ideell når du leter etter en måte å streame musikken din utendørs på en god og praktisk måte.

Vel, bruk av ‘normale’ ører er ikke rakettvitenskap; du kobler dem til telefonen din, og du er ferdig. Men hvordan fungerer AirPods? Hvordan laster du dem inn? Og kanskje viktigst: hvordan kobler du dem til enheten din? I denne artikkelen vil vi svare på disse spørsmålene.

Hva er AirPods?

Med Apple AirPods blir det enda morsommere å lytte til musikk, og det er enda lettere å ha en samtale via telefonen. AirPods ser stort sett ut som forgjengeren deres, Apple EarPods, men den irriterende tråden som ble floket hele tiden har nå forsvunnet. 

AirPods kommer i en praktisk boks som du kan ta med deg overalt. Dette betyr at du alltid kan oppbevare dem trygge og ikke trenger å bekymre deg for å miste dem på vei. I tillegg lades trådløse Apple AirPods automatisk når de er i boksen. Vær oppmerksom på at det er et valg mellom to forskjellige bokser: den ene modellen lader bare AirPods når de er koblet til en kabel, og den andre fungerer trådløst. Så hvis du vil at AirPods skal lades når som helst på dagen, må du kjøpe den trådløse boksen.

Hvor lenge kan du lytte til musikk før du må lade AirPods?

Nå som det er klart hvordan AirPods lades, er det selvfølgelig også godt å vite hvor lenge de varer når batteriet er fulladet. Det er forskjell på den gamle og den nye varianten. Med en full ladning av andre generasjon Apple AirPods, kan du glede deg over alle favorittsangene dine i opptil 5 timer. Hvis du har kjøpt den trådløse saken, er det mulig å lade hodetelefonene på farten. Dette gir deg totalt 24 timers lyttetid med en fulladet boks.

Har du ikke lyst til å vente i flere timer før du kan høre på musikk igjen når AirPods er tomme? Ikke vær redd! Når du lader dem i 15 minutter, får du 3 timers lyttetid. Men hvordan vet du når AirPods er tomme? Slutt de plutselig å fungere? Nei! Når AirPods-batteriet er lavt, vil du høre en tone i en av dem (eller i noen tilfeller i begge AirPods). Tonen høres når batteriet er lavt, og en ny tone høres like før AirPods slås av.

Koble AirPods til Mac

Koble AirPods til Mac er veldig enkelt, det tar bare et minutt før du kan glede deg over dine ørepropper. Hvis du vil koble AirPods til din Mac, må du ta hensyn til hvilken programvareversjon du bruker. Andre generasjon AirPods fungerer best med Mojave 10.14.4 eller høyere. 

Hvis du allerede har konfigurert AirPods med din iPhone og er logget på iCloud med samme Apple ID på din Mac, er dine AirPods sannsynligvis allerede klare til bruk med din Mac. Sett deretter AirPods i ørene og klikk på Bluetooth eller volum i menylinjen på din Mac. Så dukker det opp en liste, og du må velge “AirPods” fra listen og klikke på den.

Hvis AirPods ikke er på listen, gjør du følgende:

  1. Du må gå til Systemvalg og klikke på Bluetooth.
  2. Sjekk at Bluetooth er på.
  3. Legg begge AirPods i boksen og åpne den. 
  4. Trykk på og hold inne knappen på baksiden av boksen til lampen blinker hvitt.
  5. Da må du velge AirPods i Enheter listen og klikke på koble til.

Koble AirPods til en annen bærbar datamaskin

Du kan bruke dine AirPods med en bærbar datamaskin som ikke er laget av Apple. Slik konfigurerer du dine AirPods med en bærbar datamaskin som ikke er laget av Apple:

  1. På en datamaskin som ikke er laget av Apple, må du gå til innstillingene for Bluetooth og sjekke om Bluetooth er på.  
  2. Legg begge AirPods i boksen og åpne den. 
  3. Trykk på og hold inne knappen på baksiden av boksen til lampen blinker hvitt.
  4. Nar AirPods vises i listen over Bluetooth enheter må du klikke på dem. 

Siste Tanker

Alle ønsker seg den perfekte lyden for å kunne høre på favorittmusikken når som helst og hvor som helst. Tidligere har man måtte irritere seg over kabler, tråder og tilkoblinger for å kunne gjør dette.

Med denne bluetooth teknologien har vi nå muligheten til å gjøre akkurat det de fleste av oss elsker mest, å høre på musikk uten forstyrrelser. Det beste med AirPods er at de lett kan kobles opp mot en hver Pc eller Mac. Det er en veldig brukervennlig prosess som alle kan gjøre. Nå som du har lært deg å koble opp dine AirPods kan du endelig nyte musikken din i fred og ro.