Hvordan Ta Skjermbilde På Mac

Hvordan Ta Skjermbilde På Mac? Les denne enkle steg for steg guiden og ta skjermbilde på Mac innen 30 sekunder fra nå!

3 måter å ta et skjermbilde av Mac-skjermen din

Noe av det beste med Mac maskinen er hvor enkelt det er å ta skjermbilder. Det å kunne ta skjermbilder kan hjelpe deg på mange forskjellige måte. Kanskje du jobber i en kreativ industri hvor du trenger å ta skjermbilder av prosjektene dine for å kunne vise kunder eller kanskje du bare rett og slett er en person som liker å samle på bilder og tekster du kommer over på nettet. Uansett hva grunnen din er kan det være lurt å kunne de forskjellige måtene man kan ta skjermbilder på.

Apple maskiner har forskjellige snarveier man kan trykke på for å kunne bruke de forskjellige skjermbilde metodene. Vi har samlet det i denne artikkelen og gleder oss til å dele vår kunnskap videre med deg! Vi vil også raskt fortelle deg hvor du burde lagre de forskjellige skjermbildene for lett tilgang. 

Alternativer

Som sagt har Apple maskinene 3 alternativer du kan bruke for å ta skjermbilder. Alternativene har unike funksjoner som gjør at du kan velge hva den funksjonen som passer ditt personlige behov.

Alternativ 1: Trykk Skift-Kommando-3

Denne kombinasjonen er så enkelt at den tar et skjermbilde av hele skjermen din. 

Alternativ 2: Trykk Skift-Kommando-4

Når du bruker denne kombinasjonen vil du få opp en markør som du styrer selv, og du har dermed mulighet til å selv velge hva du vil ta bilde av. Dette kan være en bra funksjon å bruke hvis du bare ønsker å fange en liten del av skjermen din. Det eneste du trenger å gjøre er å velge et startpunkt, deretter dra markøren over feltet du ønsker å ta bilde av og slippe museknappen. Da vil Apple maskinen din ha tatt et bilde for deg.

Men du kan også “spille “med denne kombinasjonen.

Alternativ 3: Trykk Skift-Kommando-5

Om du trykker inn denne kombinasjonen på tastaturet ditt vil det dukke om et lite panel i  nederste hjørnet på skjermen din. Denne kombinasjonen gjør det mulig for deg å gjøre skjermopptak av det du gjør på skjermen din. Dette er et godt alternativ om du ønsker å ta opptak av en video som spiller eller om du ønsker å spille inn noe du selv gjør på maskinen. Panelet som dukker opp nederst i skjermen din gir deg forskjellige muligheter til å styre skjermopptak. Du kan velge mellom å fange hele skjermen, bare velge et vindu eller bare en liten del av skjermen.  

Hvordan lagre skjermbildene og opptakene dine

Nå som du har lært deg alle de diverse måtene å ta skjermbilder på kan det være greit å vite  hvor de lagres. Med disse rådene kan du selv lage deg et godt system for hvor bildene skal lagres direkte etter de er tatt. Et lite triks er for eksempel å lage forskjellige mapper til de forskjellige temaene. For eksempel hvis du jobber med et prosjekt vil du kunne ha laget en egen mappe på skrivebordet ditt med navnet på prosjektet. Dette vil gjøre det enkelt for deg senere å finne tilbake til bildene som du har tatt som relaterer til det spesifikke prosjektet. 

Det vil være en knapp på høyresiden som viser deg de forskjellige alternativene for hvor skjermbildene og opptakene kan lagres. Valgene består av:

  • Dokumenter
  • Skrivebord
  • Utklippstavle
  • E-post
  • Meldinger
  • Forhåndsvisninger

Tips:

Du har faktisk muligheten til å sette opp en forsinkelse på 5 eller 10 sekunder, slik at du kan stille opp elementer slik du ønsker. Dette er veldig smart ettersom ting kan forsvinne når du har valgt skjermbilde verktøyet ditt. Synes du skjermbilde panelet er i veien? Da kan du bare ta tak i kanten til venstre også den til et nytt sted på skjermen som passer deg bedre.

Nå har du lært alle metodene for å ta skjermbilder og til og med hvordan du kan ta skjermopptak. Du har å fått tips om hvor du burde lagre disse bildene for å kunne holde deg selv organisert slik at du lett kan finne tilbake til bildene ved en senere anledning. 

Nå er det bare å nyte å la maskinen gjøre jobben for deg!