Kaffemaskin Test: De 6 Beste Kaffemaskinene i 2022

På jakt etter ny kaffemaskin? Vi har laget en omfattende test der vi omtaler det beste kaffemaskinene som er tilgjengelige i dagens marked.Mange elsker kaffe, så det å ha en god kaffemaskin er et must for kaffeelskere. Å kjøpe en kaffemaskin til hjemmet har blitt en nødvendighet på grunn av den økende avhengigheten og ønske av å ha kaffe for å starte dagen riktig. Morgenen din kan ikke være perfekt uten en full kopp kaffe, men hvis du vil kjøpe en kaffemaskin, må du vite hva du trenger først.

Men med et bredt utvalg av forskjellige typer kaffemaskiner på markedet, kan det være vanskelig å vite hva de beste valgene er som vil dekke dine behov. Fordi alle disse forskjellige typene kaffemaskiner har sine egne fordeler og ulemper. 

Før vi kommer til listen over de beste kaffemaskinene, la oss snakke litt mer om de forskjellige typene kaffemaskiner som er tilgjengelige på markedet.

Automatisk kaffemaskin med kvern: Med denne typen kaffemaskin har du muligheten til å lage forskjellige typer kaffe. Du har muligheten til å lage espresso, espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato,… . Men ikke bekymre deg, du kan også lage vanlig kaffe med en automatisk kaffemaskin. Det er forskjellige prisklasser for automatiske kaffemaskiner med kvern. Hvis du kjøper en billigere modell, kan maskinen kreve mye vedlikehold, og det kan også være vanskelig å lage cappuccino. Hvis du velger en dyrere modell, skjer vedlikehold ofte automatisk. Men alle disse automatiske kaffemaskinene har en ting til felles: kaffen din blir hærlig.

Automatisk espressomaskin med kvern: En helautomatisk maskin maler kaffebønnene ferske for hver kopp kaffe. Å lage kaffen er helautomatisk. De fleste maskiner har en rekke programmer slik at du enkelt kan lage en espresso med. Hvis maskinen har muligheten til å skumme melk automatisk, er det vanligvis også en knapp for å lage cappuccino. Avanserte maskiner har ofte mer enn 10 forskjellige forhåndsprogrammerte kaffeoppskrifter tilgjengelig. Hvis du velger denne typen kaffemaskin, må du rengjøre og avkalke ganske mange deler av maskinen. Avhengig av merke, gjøres dette helt automatisk eller manuelt. 

Kaffemaskin med kapsler: Denne typen kaffemaskin bruker ferdigpakket kapsler for å lage kaffe. Disse maskinene er enkle å bruke og krever relativt lite vedlikehold. Dessuten er kapslene tilgjengelige i forskjellige varianter, slik at du kan velge noe annet for hver kopp kaffe. 

Du finner disse tre typene kaffemaskiner i listen vår.

1. Siemens TE655203RW EQ6 Plus Espressomaskin

Siemens TE655203RW

FORDELER

 • Enkel å vedlikeholde takket være automatisk rengjørings- og avkalkingsprogram
 • Du kan lage 2 cappuccino samtidig
 • Vanntemperaturen er alltid konstant

ULEMPER

 • Vanntank på 1,7 liter (dette er ganske lite)

Siemens TE655203RW EQ6 Plus er en av de mest komplette kaffemaskinene for øyeblikket. EQ er en Siemens produktlinje som inkluderer flere automatiske kaffemaskiner. Siemens TE655203RW EQ6 Plus er det mest komplette alternativet. Den har mange funksjoner som: Du kan til og med lage 2 cappuccino samtidig, den har et minne for kaffe profiler, en avansert berøringsskjerm, automatisk rengjøring av melkeforsyningen, …

Det er veldig enkelt å lage en cappuccino med denne kaffemaskinen. Du kan lage en cappuccino ved å trykke på en knapp. Du fyller den medfølgende melkekannen med melk og legger røret i den. Du kan også alltid bruke en melkekartong og plassere røret i den. Hvis du bruker denne metoden, må du rengjøre mindre etterpå. Det som er bra med denne espressomaskinen er at du kan lage to cappuccinoer samtidig. Dette er ikke et alternativ med de fleste espressomaskiner, hvor du bare kan lage en cappuccino samtidig.Når det gjelder vedlikehold, er denne kaffemaskinen et ekte topprodukt. Takket være alle de praktiske funksjonene skjer nesten alt automatisk, slik at du ikke bruker mye tid på å rengjøre kaffemaskinen. Takket være AutoMilkClean-funksjonen rengjøres melkesystemet automatisk. Deler av kaffemaskinen som melkeskummer, vanntank og dryppbrett kan tas ut. Disse delene kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

En annen funksjon er at du kan lagre favoritt innstillingene dine med kaffeprofil-funksjonen. Du kan lagre dine preferanser via denne funksjonen. Slik som: temperaturen, med eller uten melk, volumet og styrken. Det er mulig å sette opp til 4 brukerprofiler. Takket være denne funksjonen trenger du ikke å angi dine preferanser hver morgen, og må du bare trykke på knappen for å lage din favoritt kaffe.

Det er også viktig å nevne at kaffemaskinen er laget av rustfrie materialer. Så du trenger ikke å bekymre deg for å få flekker på maskinen din. Det er også en veldig stor maskin som veier rundt 10 kg.En ulempe med denne kaffemaskinen er at vanntanken er ganske lite (1,7 l). Og det følger heller ikke med et vannfilter, så du må kjøpe det selv.

Hvis du er villig til å betale litt mer for å få en luksuriøs og moderne espressomaskin, så er dette kaffemaskinen for deg. Den er perfekt for folk som liker å drikke cappuccino og som liker å lage kaffe uten mye innsats.

2. DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin

DeLonghi ECAM 21.117

FORDELER

 • Mange innstillingsalternativer: du kan selv justere styrke, temperatur og volum
 • Enkel å vedlikeholde takket være et automatisk avkalkings- og rengjøringsprogram

ULEMPER

 • Mer vedlikehold sammenlignet med andre automatiske maskiner

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S Espressomaskin er en av de mest solgte kaffemaskinene gjennom tidene. Den er tilgjengelig til en overkommelig pris. Men hvorfor er det så populært?Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B er et godt valg for kaffeelskere som har et begrenset budsjett. Med denne DeLonghi automatiske maskinen kan du lage deilig svart kaffe. Du kan lage en espresso eller bare svart kaffe ved å trykke på knappen. Kvaliteten på kaffen er veldig god og det er til og med mulig å lage to kopper kaffe samtidig. Du kan også stille inn dine preferanser med denne kaffemaskinen. Med en praktisk bryter som du må vri kan du stille inn ønsket styrke. Dette er ideelt hvis du har lyst på en sterk eller mild kopp kaffe. Du kan stille inn standard temperatur og mengde per kopp kaffe via menyen. Det tar litt mer tid å vedlikeholde denne kaffemaskinen sammenlignet med andre helautomatiske espressomaskiner. Maskinen renser seg selv automatisk hver gang du lager kaffe. Alle avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskinen. En ulempe er at dessverre ikke noe vannfilter er inkludert. Dette betyr at du må avkalkes oftere eller kjøpe et eget vannfilter. Avkalkingen skal gjøres en gang i kvartalet. Det som er smart med denne maskinen er at du vil motta et varsel når du må gjøre dette. Avkalkingsprogrammet tar omtrent 30 minutter å fullføre. Hvis du vil lage en cappuccino må du bruker steam røret. Dette kan føles litt ubehagelig i begynnelsen, men øvelse gjør mester. Du trenger mer tålmodighet enn med en automatisk kaffemaskin med automatisk melkefunksjon. Å skumme melk kan, spesielt i begynnelsen, ta ganske lang tid, og resultatene er varierende.Selv om du kan lage en perfekt cappuccino med denne kaffemaskinen, er det stor sjanse for at du bare kan lage en cappuccino med denne kaffemaskinen når du har litt ekstra tid (for eksempel i helgen). Liker du å drikke en cappuccino om morgenen, men har lite tid? Da er det bedre å velge en annen espressomaskin. Denne kaffemaskinen har ingen skjerm. Du må bruke kaffemaskinen med knapper. Det er enkelt og brukervennlig, men du kan ikke se hva du gjør. Denne kaffemaskinen er perfekt for folk som leter etter en brukervennlig kaffemaskin. Du får en fersk kopp kaffe ved å bare trykke på en knapp.

3. DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B

DeLonghi Kaffemaskin ECAM 350.55.B

FORDELER

 • Du kan lagre favoritt innstillingene dine
 • Du kan lage en cappuccino raskt og enkelt
 • Du kan oppbevare 300 gr bønner i maskinen

ULEMPER

 • Bare 1 brukerprofil er tilgjengelig
 • Du kan ikke justere temperaturen

Denne kaffemaskinen er perfekt for folk som liker å drikke cappuccino. Ulempen med noen automatiske kaffemaskiner er at det tar ganske lang tid å lage en cappuccino. Takket være den dobbelte thermoblock egenskap vil du ikke ha dette problemet med DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica. Den ekstra thermoblocken brukes til oppvarming av melken. Dette vil hjelpe deg med å lage en cappuccino veldig raskt.Kvaliteten på melkeskummet er viktig for å lage en god cappuccino. Delonghi har utviklet et spesielt system, LatteCrema-system, for å utføre denne prosessen perfekt. Fordelen med LatteCrema-systemet er at det lager det perfekte melkeskummet, slik at skummet ikke havner i bunnen av koppen.Det er ganske enkelt å rengjøre og vedlikeholde denne espressomaskinen. Det medfølgende vannfilteret sørger for at du knapt trenger å avkalke. Du vil motta et varsel fra maskinen når du trenger å avkalke den. Dette avhenger av hvor ofte du bruker kaffemaskinen, men dette er omtrent en gang i kvartalet. Avkalking av maskinen tar omtrent 20 minutter.Når du har funnet favoritt innstillingene dine, kan du enkelt lagre dem og bruke dem ved å trykke på knappen. Det vi synes er en ulempe er at denne automatiske kaffemaskinen bare har minne for en brukerprofil. Dette er egentlig ikke ideelt når flere bruker denne maskinen.Kaffemaskinen renser seg selv automatisk etter at du har laget kaffe. De fleste avtakbare delene kan rengjøres i oppvaskmaskinen for enkel rengjøring.Hvis du er en person som ofte drikker kaffe, har denne maskinen en annen fordel for deg: du kan oppbevare 300 g kaffebønner i maskinen. Med disse kaffebønnene kan du lage omtrent 30 kopper kaffe. Lokket på rommet der du holder kaffebønnene er lufttett, noe som holder bønnene friske.Denne maskinen er laget av plast (dette er mindre holdbart enn rustfritt stål). Maskinen bråker ganske mye når du maler kaffebønnene. Men dette er mer irriterende for noen enn andre. Det er ikke mulig å justere temperaturen på kaffen. Dette er en ulempe hvis du vil drikke kaffen din varmere eller mindre varm. Men dette er bare små ulemper.

Etter vår mening er denne DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica spesielt egnet for folk som drikker flere kaffe med melk hver dag. Den store fordelen med denne helautomatiske maskinen er at en cappuccino kan tilberedes på kort tid takket være dobbel thermoblock. Melkeskummet er av høy kvalitet på grunn av det spesielle LatteCrema-systemet. Denne automatiske kaffemaskinen er ikke egnet for folk som bare drikker svart kaffe.

4. Nespresso Vertuo Pluss

Nespresso Vertuo Pluss

FORDELER

 • Veldig enkel å bruke
 • Du kan lage store kopper kaffe
 • Maskinen har plass til 10 store eller 15 mindre brukte kapsler i “søppelkassa”

ULEMPER

 • Kapslene er dyre

Denne kaffemaskinen anbefales på det sterkeste. Det er et absolutt must å bruke, lett å holde rent og det produserer smakfulle espressoer veldig enkelt.Nespresso Vertuo fungerer med forskjellige kapsler. Det er fem forskjellige kapsler. For eksempel fra 150, 230 eller 414 milliliter. Disse har strekkode, og takket være dette kan Nespresso-maskinen lage den perfekte kaffen for alle typer kaffe.Vertuo kapslene er mye større enn de vanlige Nespresso kapslene. Spesielt fordi de er laget for å lage mye mer kaffe enn du tradisjonelt trenger for en Lungo (en Lungo er den største størrelsen du kan lage med en Nespresso-maskin). Disse nye kapslene inneholder mer materiale og mer kaffe. Det er grunnen til at de er dyrere. Vanntanken er 1,2 liter. Hvis du bruker 414 ml kapsler, er vanntanken tom etter 3 kopper kaffe. Du må derfor fylle på vanntanken regelmessig. De fleste kaffemaskiner som bruker kapsler har relativt små “søppelkasser” for brukte kapsler. Men denne maskinen har plass til 10 store eller 15 mindre kapsler i “søppelkassa”. Det er en stor fordel med denne maskinen.Vertuo Plus er en av de enkleste kaffemaskinene på markedet. For å bruke den, trenger du bare å trykke på den svarte knappen på forsiden. Det motoriserte lokket åpnes automatisk. Da må du slippe en kapsel ned i enheten. Klikk deretter på samme stolpe igjen for å lukke lokket. For å lukke lokket må du trykke knappen oppover.Nespresso tar espressoproduksjon til et helt nytt nivå ved å la strekkoder bestemme hvordan din neste kopp skal smake. Og hvis en espresso er den ultimate måten å belønne deg selv på slutten eller starten av dagen, er denne maskinen med sine forskjellige funksjoner et perfekt valg for kjøkkenet ditt. Fordi Nespresso er kjent for sine eksepsjonelle espressoprodukter, vet du at hver kopp vil smake fantastisk.

5. Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin

Sage BES875

FORDELER

 • Du kan justere temperaturen (tre nivåer)
 • Maskinen er utstyrt med Dual Wall Crema System som standard. Dette gjør det veldig enkelt å skumme melk selv
 • Du lage to kopper kaffe samtidig

ULEMPER

 • Maskinen lager mye støy når bønnene blir malt

For folk som elsker kaffe, er Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin et verdifullt tillegg til kjøkkenet deres. Med denne manuelle kaffemaskinen lager du alltid en espresso av topp kvalitet. Takket være det klassiske designet som er fremhevet av luksusversjonen, med hvit LED-belysning, er denne kaffemaskinen et moderne tillegg til ethvert kjøkken.

Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin er en av de mest komplette husholdnings-espressomaskinene som er tilgjengelige i dag. Kaffekvernen har for eksempel flere posisjoner og rommet til er lufttett. I tillegg til et steamrør for å skumme melk selv, har denne kaffemaskinen også et varmtvannsrør. Du kan bruke dette til å raskt forvarme en kopp eller til te vann.Den innebygde kaffekvernen har herdet stål slipeskiver som du kan bruke med knappen på siden. Du har 18 malingsinnstillinger å velge mellom på denne maskinen. Hvor grovt eller fint du maler, avhenger av hvilken type kaffe og kaffesmak du foretrekker. Jo finere maling, jo mer bitter blir kaffesmaken generelt. På den annen side, hvis du maler for grovt, får du en vannaktig substans. Rommet til kaffebønnene har plass til 250 gram bønner. Etter at du har satt bønnene i beholderen, kan du umiddelbart starte den innebygde kaffekvernen. Du må imidlertid ta i betraktning at dette skaper mye støy. Denne støyen er spesielt merkbar når bønnene blir malt. Etter at bønnene er malt, er støynivået umiddelbart mye lavere. Denne ulempen gjelder dermed bare for en kort periode.En fordel med denne kaffemaskinen er muligheten til å velge temperaturen på kaffen din. Takket være PID-kontrolleren kan du velge mellom tre temperaturer. Det er også en koppvarmer på toppen av maskinen. Du kan også programmere mengden kaffe som kommer i espressokoppen på forhånd. Tross alt er ikke alle espressokoppene like store.Maskinen har en rustfritt stål thermoblokk, noe som betyr at den varmes opp veldig raskt og holder på varmen i lang tid. Det anbefales å avkalke kaffemaskinen hvert kvartal. Dette er nødvendig for å bevare smak og lukt.Når du kjøper en Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin, vil du motta en melkekanne. Maskinen er utstyrt med Dual Wall Crema System som standard. Dette gjør det veldig enkelt å skumme melk selv. En annen veldig fin detalj om denne maskinen er at du ikke alltid trenger å rengjøre steamrøret etter bruk. Takket være det innebygde Anti Purge-systemet gjør maskinen det selv. Liker du å drikke en kopp kaffe med partneren din? Eller liker du å nyte en god kopp kaffe med samboeren din? I slike tilfeller tilbyr Sage Barista Express en løsning: med denne maskinen kan du lage to kopper kaffe samtidig. Dette kan spare deg mye tid. Tross alt trenger du bare å utføre prosessen for å lage en kopp kaffe en gang. Denne kaffemaskinen er perfekt for noen som liker å kose seg, og som også vil lære å lage kaffe selv.

6. Saeco PicoBaristo Deluxe SM5570/10

Saeco PicoBaristo Deluxe SM5570

FORDELER

 • Lett å bruke
 • Det er mulig å lage 4 brukerprofile
 • Forskjellige automatiske rengjøringsprogrammer

ULEMPER

 • Du kan bare oppbevare 250 gram kaffebønner i maskinen

Nyt den perfekte koppen espresso eller den perfekte cappuccinoen som lages hver dag med den kompakte Saeco PicoBaristo DeLuxe. Espressomaskinen tilbyr ikke mindre enn 13 kaffespesialiteter ved å trykke på en knapp, takket være det integrerte melkebeholderen. I tillegg har maskinen 5 aroma styrker og 12 forskjellige malingsinnstillinger for å bestemme kaffestyrken. Det er veldig enkelt å lage den perfekte cappucinoen med denne kaffemaskinen. Du trenger bare å trykke på 1 knapp, og du kan også velge den ideelle styrken fra 5 innstillinger. Du kan også velge forberedelsestid og temperatur. Og du trenger ikke å lagre de riktige innstillingene på grunn av minnefunksjonen maskinen har for hver drink. Saeco PicoBaristo SM5570/10 gjør det mulig å lage 4 brukerprofiler. Alles favoritter og personlige innstillinger kan lagres i opptil 4 brukerprofiler, praktisk fra skjermen.De robuste 100% keramiske kvernene i denne kaffemaskinen garanterer deilig kaffe i årene som kommer. I motsetning til “vanlige” kverner forhindrer det keramiske materialet kaffen i å bli overopphetet og få en tørr smak. Videre har espressomaskinen en kjele som raskt kan nå høye temperaturer takket være lett aluminium og rustfritt stål.

Saeco Picobaristo Deluxe SM5570/10 har et veldig moderne utseende. Maskinen er laget av rustfritt stål med svarte detaljer. Picobaristo er ikke veldig stor, men størrelsen er veldig kompakt, noe som gjør den ideell for mindre kjøkken. Foran på maskinen er det en LCD-skjerm med forskjellige berøringsknapper rundt den. Bruken av maskinen er veldig enkel, og derfor lett å forstå for alle. Alle funksjonene er godt beskrevet på LCD-skjermen, og knappene fungerer bra.

Vedlikeholdet av maskinen er veldig enkelt. Takket være forskjellige automatiske rengjøringsprogrammer forblir maskinen alltid ren, også på innsiden. På denne måten forhindrer du melkesyre i melkebeholderen, fordi den også blir rengjort grundig. Takket være det integrerte vannfilteret, AquaClean, trenger du bare å bruke den omfattende avkalking prosessen etter 5000 kopper kaffe. Det som kan være en ulempe er at du bare kan oppbevare 250 gram kaffebønner i maskinen. Men selvfølgelig er dette bare en mindre ulempe når du vurderer alle fordelene denne maskinen har å tilby.

Denne maskinen blir din beste venn på kjøkkenet hver morgen.

Les også: Beste Elektronisk Kjørebok

Siste tanker

Som vi fortalte i innledningen er det mange kaffemaskiner du kan velge mellom. Det som er viktig er å finne ut hvilken kaffemaskin du føler vil kunne dekke dine behov. Da burde du som sagt se på hvilke typer kaffe du har mulighet til å lage med maskinen, melkesteamer, om maskinen trenger mye rengjøring og hvor stort volum kaffemaskinen tar. Det kan også være lurt å se om maskinene har smart funksjoner om dette ligger høyt på ønskelisten. Vi håper at listen vår kan hjelpe deg med å finne den rette kaffemaskinen for deg. Fordi alle fortjener en god, varm og smakfull kopp kaffe om morgenen.