LED bar test: De 5 Beste LED Barene Til Bil i 2022

“Hvilken LED-bar passer perfekt til deg?”

Er du på jakt etter en LED-bar som dekker alle dine behov? Da har du kommet til rett sted. Vi har undersøkt og sammenlignet de forskjellige LED-barene som finnes i dagen marked. Ettersom LED-lysbjelkene har vokst i popularitet, har også markedet deres vokst. En gang var dette et spesialprodukt, men nå finnes det mange forskjellige modeller av LED-lysbjelker som du velge mellom, hver med sine egne fordeler og ulemper. Hvis dette er første gang du handler etter montert lys til lastebilen eller terreng kjøretøyet ditt, kan det være uklart hva som er forskjellene mellom disse modellene og hvordan du kan være sikker på at produktet du velger vil  best passe dine behov. 

Heldigvis er det noen få kjente kjennetegn faktorer du kan se etter og bruke til å skille upålitelige modeller fra de som faktisk er verdt pengene dine, for å sikre at LED-lysbjelken du velger vil gi uovertruffen belysning når du trenger det mest.

Prøver du å avgjøre om en ny LED-bar er det riktige valget for deg da burde du tenk på disse fakta før du skal ta din beslutning. Vi tror du vil glede deg over de forskjellige stilene og funksjonene en ny lysbjelke kan tilby deg. Dette avhenger selvfølgelig av behovet ditt.

I denne artikkelen skal vi vise både fordeler og ulemper ved de forskjellige LED-barene, slik at du kan være trygg på at du velger den rette LED-baren for deg og dine behov.

Etter som vi i Norge har en veldig kald, mørk og lang vintersesong er en LED-bar en perfekt løsning for deg som er mye ute og kjører om høsten og vinteren. Så hva er det du egentlig er du trenger å se etter i en LED-bar? Det første som kan være lurt å tenke på er hva du kommer til å bruke denne LED-baren til? Er du en person som er mye ute i skog og mark og dermed kjører i litt røffere terreng? Har du en lastebil som skal kjøre over lange distanser i all slags vær? Da kan det være at du vil fokusere på LED-barer som har et godt og sterkt lys men som er slitesterk og som vil tåle det røffe kjøre terrenget. Eller kanskje er du på jakt etter en LED-bar med et litt mer diskret lys for å gi ekstra stil og tilføre ekstra fjernlys til person bilen din. Uansett hvilke behov du har vil denne testen gi deg en god oversikt over de forskjellige LED-barene som finnes.

Vi skal gå gjennom:

1. Lazer Triple-R 1000

Lazer Triple-R 100

Lazer Triple-R 1000 er en av LED-barene med best fjernlys. Dette fjernlyset rekker å kaste hele 1030 meter, noe som er veldig imponerende. Dermed er denne lys baren optimal for større og tyngre kjøretøy. En annen stor fordel med denne lys baren er at den har innebygd posisjonslys. Lazer merkevaren er et av de største på markedet. Vi ser ofte at de har retter produktene sine mot større kjøretøy som for eksempel lastebiler og gravemaskiner. Disse LED-barene har dermed veldig lang levetid og de er robuste, noe som igjen vil si at de tåler å bli brukt på kjøretøy som reiser mellom røffere terreng. Dette gjelder også for Lazer Tripel-R 100. Med LED-baren vil du få se kraften av 8200 lumen. Det er noe mange av de andre modellen ikke kan måle seg opp mot. Ettersom LED-baren er designet spesielt til større og tyngre kjøretøy er den tyngre enn andre LED-barer på markedet. 

Noe som du burde tenke på før du kjøper denne er om du ønsker et bredt lysbilde. Lazer Tripel-R 100 har et imponerende langt og kraftig fjernlys, men ulempen her er at den ikke har et spesielt bred lysbilde. Dermed får du ikke like bredt lysbilde som du kanskje kan få hos andre. Likevel gjør den en grei jobb med å lyse til sidene. Ettersom Lazer Tripel-R 100 ikke har et spesielt bredt lysbilde kan det være lurt å montere 2 sammen. Dette er nok lysbjelkens største svakhet. Noe som også trekker ned ved kjøp av en Lazer Tripel-R 100 er at det ikke er inkludert relesett, så du må da eventuelt beregne ekstra kostnader her.

På grunn av dette vil du absolutt få best nytte av denne LED-baren på strake veier. Du vil oppleve at du har god kontroll og god sikt på de lange strekningene. Dette er noe som kan komme til god nytte om du kjører på strekninger omringet av mye skog hvor du kan møte dyr som elg og hjort. Disse dyrene kan ofte vandre langs veikanten i mørket og kan derfor være vanskelig å se før det er for sent. 

Lazer ble grunnlagt i 2010, og er produsert i Storbritannia. Lazer Lamps Ltd lenge vært en av de ledende produsentene innenfor LED-teknologi, og har levert LED- teknologi i verdensklasse til sine kunder, og i denne prosessen satt en høy standard innen bilbelysningsløsninger. Lazer har med stolthet produsert produktene sine i Storbritannia. Lazer er kjent for sin gode kvalitet. Lazer-produktene har tidligere blitt nominert til tre forskjellige priser innen internasjonal motorsport, inkludert prisen for 'Most Innovative New Motorsport product 2012'.

FORDELER

 • Kraftig fjernlys : 1030 meter. Dette er et av de av de lengste kastelengdene som finnes på markedet.
 • Innebygd posisjonslys. Med et innebygd posisjonslys vil du være sikker på at den når et godt stykke ned i veikanten.

ULEMPER

 • Smalt lysbilde. Siden denne LED-baren har en utrolig kastelengde greier den ikke å ha like stor fokus på bredden, noe som gjør at den har et smalere lysbilde.
 • Relesett ikke inkludert.

Konklusjon:

Lazer Tripel-R 100 er et godt valg for deg som skal ferdes på lange strekninger i et røft terreng. Lykten er sterk, robust og er designet for en lang levetid. Det som er minus med denne LED-baren er at den har et smalt lysbilde, derfor kan det være lurt å kjøpe to for å få dekket behovet. Relesett er ikke inkludert så her må du eventuelt være forberedt på ekstra kostnader.

2. Rigid SR20

Rigid SR20

Rigid SR20 er et godt alternativ hvis du ser etter en LED-bar som har gode monteringsmuligheter slik at du får det utseende du selv ønsker. Det som er unikt med denne SR kolleksjonen er at LED-barene er veldig slanke. Dette gir dermed muligheter for enkel og rask montering som vil gi et flott resultat på alle biler. Den har en god størrelse på 4 cm i bredde og 55 cm i lengde, noe som gjør at den lett vil kunne passe på enhver front. LED-baren er laget av sterkt materiale som gjør baren slitesterk og robust. Dette er en fordel for deg som kjører off-road.

Denne LED-baren har et kraftig og god lys med 7500 lumen. Dette vil gi deg et fantastisk lys når du kjører i skumring eller om mørke kvelder. Lyset vil også kunne nå godt ned i grøftekanten noe som dermed vil gi deg et bredt lysbilde og god oversikt over trafikkbildet. Rigid er designet og produsert i USA og er velkjent for den høye kvaliteten på LED-barene sine. En av de beste fordelene med Rigid SR20 er at du få 5 års garanti med på kjøpet. Rigid SR20 er også E-merket og er godkjent for å kunne bruke på norske veier. 

Rigid SR20 er en serie av forskjellige modeller:

 • Rigid SR20 Combo
 • Rigid SR20 Driving
 • Rigid SR20 Pro

Av disse 3 modellene er det absolutt Rigid SR20 Pro som kommer frem som bestselgeren. Disse LED-barene har en høyere pris enn de fleste andre LED-barer som finnes på markedet i dag. Men flere av kundene mener det er verdt det. Du får en god og kraftig lys bar av høy kvalitet og i tillegg får du 5 års garanti med på kjøpet. Gjennom våre undersøkelser ser vi at det er mange som er godt fornøyd med kjøpet sitt og de har satt pris på å ha tryggheten av en garanti i tilfelle noe skulle skje.

Når du kjøper Rigid SR20 får du dette inkludert:

 • 1 stk Rigid SR20 lampe
 • 2 stk vinkelbraketter
 • 1 relesett med bryter

Med alt dette inkludert er det ikke store skjulte kostnader som følger med.

FORDELER

 • God leverandør - Rigid er produsert i USA og er ledende innenfor LED lys. Denne produsenten er kjent for kvalitet og robuste produkt.
 • Sterkt og kraftig lys. Denne bjelken vil lyse opp selv de mørkeste områdene med en kastelengde på ca 800 meter og en styrke på hele 7500 lumen!
 • 5 års garanti. Med på kjøpet får du en 5 års garanti. Dette beviser at produsenten virkelig stoler på kvaliteten på produktene sine.

ULEMPER

 • Høy pris. Denne bjelken er i den høyeste pris klassen på markedet. Men du får god verdi for prisen.

Konklusjon:

Rigid er en trygg leverandør som er godt kjent for sin kunnskap og kvalitet når det kommer til LED-barer. Her er Rigid SR20 modellene ikke et unntak. De leverer et godt produkt med høy kvalitet og som er designet og produsert for å ha en lang levetid. LED-baren har en styrke på 7500 lumen. De som har kjøpt har vært godt fornøyd med produktet og finner en trygghet i 5 års garantien som følger med. Det negative med denne LED-baren er den høye prisen. Dette er det de fleste negative kommentarene handler om når det kommer til produktet. God kvalitet men til en høy pris.

3. Rigid SR10 Spot

Rigid SR10 Spot

Rigid SR10 modell er en av bestselgerne på markedet. Samme som med SR20 serien fra Rigid er SR10 serien smal og slank noe som gjør at du lett kan montere den og få et stilig resultat. Den er i tillegg veldig diskret og vil derfor ha en fin overgang til der du ønsker å montere den. Rigid SR10 er godkjent for norsk veibruk. Denne lampen har 3750 lumen og en kastelengde på 718 meter. Dette er en del lavere enn de fleste av de andre konkurrentene på markedet, likevel gir den godt med lys. Samme som de andre produktene fra Rigid er SR10 serien veldig robust og vil kunne tåle det meste av slag og terreng den vil kunne bli utsatt for.

Ettersom fabrikk lysene på bilen din ofte ikke gir godt nok lys i mørket vil du merke en drastisk oppgradering av fjernlyset ditt med Rigid SR10. Vi opplever at LED-baren har et litt smalt bredde lys. Dette kan være smak og behag men om du selv opplever dette kan du eventuelt kjøpe 2 slik at lyset når godt ned i grøftekanten for en god oversikt over trafikkbildet. 

Etter å ha gjort flere undersøkelser og søk etter negative uttalelser om denne modellen har vi nå gitt opp. Det aller fleste som har kjøpt Rigid SR10 er strålende fornøyd. Når vi først kom over noen negative kommentarer var de ikke store problemene og klagene. Det dreide seg stort sett om små produksjonsfeil. Dette blir selvfølgelig ryddet opp i av Rigid som i tillegg tilbyr kundene sine 5 års garanti på produktene sine. Dette gjør de for de har ståltro på at produktene deres er av høy kvalitet og skal ha en lang levetid.

Inkludert med kjøpet av Rigid SR10 er:

 • 1 Rigid SR10 lampe
 • Komplett ledningsnett inkludert deutsch-kontakt og bryter

FORDELER

 • God leverandør - Rigid er produsert i USA og er ledende innenfor LED lys. Rigid er kjent for sin gode og robuste kvalitet.
 • 5 års garanti. Dette gir trygghet til kundene.

ULEMPER

 • Noe smalt lysbilde. For å kunne få et skikkelig godt lysbilde, kan det være at du må kjøpe to lysbjelker.
 • Oppstått noen små problemer ang feil. Små produksjonsfeil er alltid en risiko, men etter anmeldernes kommentarer ser det ut som disse feilene ble fikset opp i.

Konklusjon:

Denne LED-baren har et flott og diskret design som gjør at den vil passe perfekt på en hvilken som helst bil. Den vil passe deg som er på jakt etter et godt ekstra langlys men som ikke ønsker at selve LED-baren skal ta mye plass når det kommer utseende på bilen.

Lampen har en kortere kastelengde enn flere av de andre på markedet men tilbyr fortsatt et godt og kraftig lys på den lengden den har. det er vanskelig å finne kunder som ikke har vært fornøyd med Rigid SR10. Dette er et godt tegn på at Rigid som leverandør og produsent leverer den høye kvaliteten de lover. Med på kjøpet kommer en 5 års garanti, noe som gir en trygghet for kundene.

4. Hella Twin Beam Led-bar

Hella Twin Beam Led-bar

Hella Twin Beam LED-bar er en av de bedre LED-barene vi har kommet over. Denne LED-baren er selvfølgelig E-merket og godkjent for bruk på norske veier. Hella er en god produsent basert i Tyskland og produktene lever opp til den høye kvaliteten Tyskerne er kjent for. Etter våre undersøkelser ser det ut som dette er noe både forhandlere og kunder kan være enige i. Hella Twin Beam ser ut til å være en de store favorittene når det kommer til LED-barer. Vi var overrasket over hvor vanskelig det var å finne negative omtaler når det kom til dette produktet. De fleste ser ut til å være svært fornøyde med både lysstyrke, kvalitet og design. Når det først kom negative omtaler vi kunne finne var at det ikke er inkludert et ledningsnett. 

Hella Twin Beam har en sterkt og kraftig kastelengde på hele 742 meter. Dette er veldig bra med tanke på det slanke designet. Det som gjør Hella Twin Beam unik er at den har 2 forskjellige lykte typer i samme LED-bar. Begge disse lyktene er selvfølgelig godkjent for veibruk i norge. Det som er fordelen med å ha to forskjellige lykter i en LED-bar er at du vil kunne få bredere og sterkere lysbilde en om du bare har en. Så i motsetning til mange andre LED-barer trenger du kun å montere en for å oppnå et godt og bredt nok fjernlys. 

Lykten er veldig smart designet og vil komme til å passe perfekt til deg som er på jakt etter et veldig diskret utseende. Den er lett å montere og med mulighet for innfelling i grillen. Du trenger ikke ha noen som helst forkunnskaper om hverken bil eller LED-barer. Så enkel er den å montere!

LED-baren er slitesterk og har et kraftig materiale som gjør at du slipper å bekymre deg for at den skal bli ødelagt om du kjører over fjelloverganger, i tett skog eller gjennom andre uforutsigbare terreng.

FORDELER

 • Unik to lys i ett funksjon. Du vil få en veldig god bredde og lengde med denne funksjonen. Denne lysbjelken vil være den eneste du trenger.
 • Kraftig fjernlys (både bredde og lengde). Med en kastelengde på 742 meter vil du kunne få god sikt på mørke veier.
 • Lang levetid. Denne er av høy kvalitet og er produsert med fokus om lang levetid.

ULEMPER

 • Ledningsnett er ikke inkludert ved kjøp. Siden dette ikke er inkludert vil det kunne bli ekstra kostnader for de forbrukerne som ikke allerede har et ledningsnett.

Konklusjon:

Holdbarheten og lang levetid er noe tyskerne har fokusert mye på når de har laget Hella Twin beam. Hvis du velger denne er du sikret en LED-bar med lang levetid samtidig som den leverer et kraftig fjernlys med både god bredde og kastelengde. Designet er smalt noe som vil gi et diskret utseende.

5. Lazer Linear 18 Elite

Lazer Linear 18 Elite

Om denne LED-baren ikke er din favoritt vil Lazer Linear 18 Elite nå bli din nye favoritt. Det er vanskelig å ikke elske dette produktet. Lazer Linear 18 Elite kommer med hele 12 150 lumen, noe som er et av de kraftigste vi kan finne. Den har en kastelengde på nesten 1000 meter eller imponerende 975 meter for å være helt eksakt. Denne bjelken er godkjent for bruk på norske veier.

Denne lysbjelken er i en klasse for seg selv. Bjelken har flere gode egenskaper og mange funksjoner. En av de mange fordelen med denne LED-baren er det gode lysbilde. Noe som er spesielt med Lazer Linear 18 Elite er den gode evnen den har til å nå ut i bredden. Som et resultat av den lange kastelengden og den brede vidden får du en lysbjelke som virkelig lyser opp i grøftekantene og på de lange mørke veiene omringet av skog. Dette er spesielt nyttig for norske kjøreforhold, vi har mye tett skog og dermed mye dyreliv som som ferdes langs veikanten. Med et godt og sterkt lys vil du kunne minimere sjansen for ulykker.

Det største minuset med denne lysbjelken er den høye prisen. Du får selvfølgelig mye for den denne stive prisen, men dette kan også være en av grunnene til at du heller velger en annen modell. 

Designet og fasongen av denne er slankt design som gjør den enkel og rask å montere. Den er lett og du kan montere den flere forskjellige plasser på kjøretøyet ditt. Denne modellen skal være så enkel å montere og det er virkelig ikke nødvendig at du har erfaring med bil eller teknisk kunnskap før du setter i gang.

FORDELER

 • Slankt og smart designet som er lett å plassere hvor du selv måtte ønske.
 • Veldig bredt og godt lysbilde som når godt ned i grøftekantene og lyser opp ujevnt terreng.
 • Imponerende kastelengde (975 meter) med en styrke på 12 150 lumen.

ULEMPER

 • Høy pris. Selv om man får mye for pengene er dette kanskje en av grunnene til at den ikke er like populær blant forbrukerne.
 • Svakere lys i enden av kastelengden. (Noe som er normalt med en så lang kastelengde)

Konklusjon:

Lazer Linear 18 Elite er absolutt en av de beste LED-barene som finnes på markedet. Med det smarte og slanke designet er den lett og plassere hvor du måtte selv ønske på bilen din. Du trenger ingen forkunnskaper for å kunne montere dette selv. Denne lysbjelken er utstyrt med en imponerende kastelengde på hele 975 meter og med den gode utformingen når lyset god ut i bredden og ned i grøftekantene. Prisen er det som kanskje stopper de fleste forbrukerne. Prisen er blant de høyeste på markedet, og mange velger gjerne da et billigere alternativ. De forbrukerne som tar seg råd til denne lysbjelken vil derimot ikke bli skuffet. Du vil få god verdi for pengene.

Fortsatt usikker? Still deg selv disse spørsmålene før du kjøper

Det er sant at det å skulle kjøpe en LED-lysbjelke kan være en morsom og spennende prosess, men denne oppgaven kan også vise seg å være helt overveldende for mange- spesielt hvis du ikke egentlig vet noe om eller har tidligere erfaringer med lysbjelker..Så etter å ha sett våre favoritter ovenfor, synes du kanskje det fortsatt er vanskelig å skulle velge den rette. Her har vi 10 spørsmål du burde stille deg selv før du tar det endelige valget. 

 1. Vil en lysbjelke forbedre kjøretøyet mitt?
 2. Hvilken type lysbjelke er riktig for mitt behov?
 3. Hvilke type lys mønstre er tilgjengelige og hvilke ønsker jeg meg?
 4. Er det et økonomisk lønnsomt kjøp?
 5. Hvor mye vedlikehold er involvert?
 6. Er den vanskelig å montere?
 7. Hvilket design ønsker jeg? Diskret eller iøynefallende design?
 8. Ønsker jeg mer enn en?
 9. Har modellen alt inkludert i pakken?
 10. Har modellen en garanti?

Fordeler med LED-barer

Det er lurt å stille seg disse spørsmålene når du ser nærmere på de forskjellige modellen. Om du kan si ja på de fleste eller alle spørsmålene kan dette være den riktige lysbjelken for deg. Om du svarer nei på de fleste burde du nok fortsette jakten videre etter et produkt som dekker faktisk dekker alle dine behov og ønsker. 

Men hva er egentlig fordelene med å ha en LED bar? Det finnes nok både fordeler og lúlemper ved LED barer. Men for oss velger vi å fokusere på det positive i alt. For oss er det flere gode grunner til hvorfor du burde investere i en LED bar. Fortsett å les her så skal vi fortelle deg våre 10 beste grunner til hvorfor du burde kjøpe en LED bar til bilen din.

1. Enkel å Installere - De aller nyeste designene på markedet har den universelle tilkoblingen gjør at de nye lys bjelkene er veldig raske og enkle å installere. Du kan også lett finne grundige instruksjoner, YouTube-videoer og får gjerne god kundeservice som svarer på alle dine spørsmål som du må ha gjennom installasjonsprosessen.

2. God verdi  for pengene- Å investere i en LED bar er et veldig klokt valg. Du får stor verdi for den teknologien og ytelsen du får.

3. Moro - La oss innse det - LED lys er gøy! Velg en LED bar for å ha de stiligste, sterkeste og beste lysene i ditt område. Dette vil du ikke andre på! 

4. Stil og design - Slanke og diskre design med en lav profil gir et flott og stiligt utseende for alle kjøretøy. Dette er også inkludert andre kjøretøy enn biler, som for eksempel båter. Nå er det denne stilen som gjelder. Dagene hvor store og bulkete LED-barer tok over bilen din er omme. Nå trenger du ikke lenger irritere deg lenger over den ekstra vekten og den ekstra luftmotstanden bilen din tidligere ble utsatt for. 

5. God ytelse - LED-lysbjelkene er bygget for å vare lenge og bygget for å kunne prestere godt over lengre perioder. Du vil kunne stole på at de nye LED lysene dine presterer på topp hver gang du tar dem i bruk. 

6. God synlighet - Lyser ikke de originale fjernlysene dine godt nok opp? Da kan LED lys være en god løsning på problemet ditt. De fleste LED-lysbjelkene på markedet i dag tilbyr det siste innen fjernlys. Velg mellom en rekke lumen styrker og kastelengder for å kunne dekke alle belysnings behovene du måtte ha.

7. Sømløs integrering - Det finnes mange forskjellige plasseringer for de forskjellige LED lysene. Du kan plassere lysbjelken i grillen eller på taket. Du vil elske måten det nye LED-lyset sømløst vil integreres med bilens design.

8. Alternativer - Størrelse, form, tykkelse, antall lys, lys mønster og plassering på kjøretøyet... med så mange forskjellige tilgjengelige alternativer, kan du med en LED-lysbjelke velge det perfekte oppsettet som tilfredsstiller akkurat dine behov.

9. Kompatibel med andre lys - Integrer enkelt din nye lysbjelke med andre lys og LED lys. Dagens LED-lysbjelker er bygget for universell kompatibilitet for å gjøre oppsettet enkelt og raskt. Den vil også fungere perfekt med de andre lysene og funksjonene du velger å installere på bilen din.

10. God holdbarhet - Robuste og værbestandige lyshus er standarden for lysbjelkene som blir solgt i dag. Lysbjelkene er designet for at alle værforhold og for en lang levetid. Lysbjelkene skal også får at du kjører gjennom røft terreng. Ettersom vi i her i Norge har stor variasjon i naturen vår og til tider et ekstremt terreng er det viktig at lysbjelkene er av høy kvalitet som vil holde over en lenger periode gjennom både vind og miljø. 

Les også: Beste Elektronisk Kjørebok

Siste tanker

Lazer, Rigid og Hella er alle trygge og gode produsenter som har hatt stort fokus på kvalitet og teknologien rundt LED for å kunne levere et god produkt til sine kunder. LED bar er stort sett produsert for større kjøretøy som lastebiler, traktorer og gravemaskiner, men har også nå i senere år blitt mer og mer populært for personbiler. Dette har resultert i et marked fylt med et stort utvalg av LED-barer.

Det å skulle finne en LED bar er ikke problemet - det å skulle finne den rette LED-baren som vil oppfylle alle dine behov er den virkelige utfordringen. Det anbefales at du lager en liste over funksjoner som du "virkelig ikke kan leve uten", deretter en liste over funksjonene som virkelig ikke er så viktige for deg. Neste steget er så å forstå budsjettet ditt: hvor mye penger er du villig til å bruke for å investere i en LED-lysbjelke? Finn en produsent du føler at du kan stole på, og resten er bare montering og installasjon! Den mest utfordrende delen med denne prosessen er virkelig undersøkelsene og lesingen. Vi håper at vi har gjort det lettere for deg å ta et godt valg eller at vi i det minste har kunnet styrt deg i riktig retning mot en LED bar som du vil kunne være fornøyd med.

Lykke til med kjøp, montering og ikke minst husk å nyt de mørke sesongene med din nye lysbjelke!