Tjen penger på spørreundersøkelser: Topp 5 Betalte Spørreundersøkelser i 2022

Tjen penger på spørreundersøkelser. Se vår detaljerte liste over de Topp 5 Betalte Spørreundersøkelser i 2022.

Vil du tjene (ekstra) penger på strukturell basis? Eller leter du etter en måte å raskt tjene ekstra penger til en engangsutgift? Da kan løsningen være å ta seg tid til å fylle ut spørreundersøkelser for penger. Å fullføre spørreundersøkelser er en fleksibel måte å tjene penger på. Du kan gjøre det hjemmefra, og du er ikke bundet av forpliktelser. Høres dette ut som noe for deg? Les deretter raskt videre.

Vi har laget en liste over de 5 beste nettsidene du kan bruke for å tjene penger ved å fylle ut undersøkelser. Men først vil vi fortelle deg litt mer om spørreundersøkelser og gi deg noen tips.

Hvorfor tilbyr bedrifter penger for å fylle ut spørreundersøkelser?

Bedrifter betaler deg for å ta spørreundersøkelser fordi de trenger tilbakemelding. De trenger å få vite om produktet deres fungerer og hva forbrukerne synes om produktet. Betalte spørreundersøkelser holder bedrifter oppdatert om hvordan deres produkter gjør det på markedet.

Den kan også brukes hvis man ønsker å utvide eller starte en bedrift. Ved å gjøre dette vil de få inspirasjon til hva kundene ønsker, slik at de kan tilby disse løsningene. Det er et godt verktøy for å unngå at du lanserer et produkt eller tjeneste som ingen vil kjøpe.

Takket være bruken av digitale / online spørreundersøkelser er bedrifter i stand til å samle inn mye informasjon veldig raskt, og sparer dermed også mye penger.

Hvem er kvalifisert til å fullføre spørreundersøkelser for pengene?

For å tjene penger ved å fullføre spørreundersøkelser, er det en rekke kriterier du må møte. For eksempel er det først og fremst viktig at du er 16 år eller eldre, for i de fleste tilfeller er det minimumsalderen for å kunne registrere deg for spørreundersøkelser (noen ganger er minimumsalderen 14 år). I tillegg må du ha en enhet med tilkobling til internett for å fullføre undersøkelsene. For eksempel kan fullføring av undersøkelser gjøres på en bærbar datamaskin, nettbrett eller smarttelefon.

Hvordan kan du tjene penger på spørreundersøkelser?

En ting alle nettsidene i listen vår har til felles er at du tjener poeng ved å gjøre undersøkelser. Så det er veldig enkelt. Jo flere undersøkelser du fyller inn, jo flere poeng vil du kunne tjene. 

Disse poengene kan du bytte mot penger. Noen nettsider gir deg også muligheten til å velge å bli betalt med penger eller gavekort. Men vi vil fortelle mer om dette når vi går gjennom nettstedene.

Hva slags spørsmål stiller de?

Spørsmålene kan være veldig forskjellige. De kan spørre om favoritt butikken din, favoritt fargen din, … Hvor du liker å handle og hva favoritt produktene dine er.

Hvordan kommer jeg i gang?

For å begynne å tjene penger ved å fylle ut spørreundersøkelser må du registrere deg på en nettside som tilbyr denne tjenesten. 

Det er like enkelt som å opprette en Facebook-konto. Du må fylle ut personlig informasjon som: alderen din, hvor du bor, ditt kjønn, din E-postadresse,…

Etter at du har registrert deg, vil du bli invitert via e-post for å fylle ut spørreundersøkelser.

Men nå som vi har fortalt deg litt mer om spørreundersøkelser og gitt deg noen tips, er det på tide å se på de 5 best betalte spørreundersøkelse platformene i Norge.

1. Toluna

Toluna

FORDELER

 • Utmerket kompensasjon (poeng) per spørreundersøkelse. Poengene bli lagt til kontoen din umiddelbart etter at undersøkelsen er fullført
 • De har sin egen app som er veldig enkel å bruke
 • Du kan gjøre mange undersøkelser hver dag, slik at du kan tjene en god sum penger veldig raskt

ULEMPER

 • Noen ganger blir du invitert til å ta en undersøkelse, men etter noen spørsmål vil du finne ut at du ikke er en del av målgruppen. Da tjener du ingen poeng
 • Poengene du tjener, er bare gyldige i en viss periode

Toluna er en del av et større selskap med en lignende navn: Toluna Group. Toluna Group er et markedsundersøkelse selskap og Toluna er nettsiden de bruker for å gjennomføre spørreundersøkelsene. 

Spørreundersøkelsene de gjør er for store anerkjente selskaper, merkevarer, offentlige organisasjoner som myndigheter, PR-byråer og til og med enkeltpersoner / forskere. De bruker din mening for å forbedre sine produkter og tjenester. Noen ganger kan du til og med avgjøre om et nytt produkt virkelig vil komme ut på markedet, eller om en annonse faktisk vises på TV.

Hvordan fungerer det

Registrering hos Toluna er gratis og uten forpliktelser. Bare vær sikker på at du gjør profilen din komplett som mulig. Ved å gjøre dette vil du være sikker på at Toluna bare sender deg spørreundersøkelser der du er en del av målgruppen. For hvis du deltar i en spørreundersøkelse der du ikke er en del av målgruppen, vil du ikke tjene penger.

Etter at du har registrert deg, vil du automatisk motta invitasjoner via e-post eller app for å delta i betalte spørreundersøkelser. Du kan også logge på Toluna for å se hvilke spørreundersøkelser som er tilgjengelige for deg å fullføre. Du er ikke forpliktet til å fullføre  alle spørreundersøkelser som Toluna sender deg. Hver invitasjon angir hvor lang tid det tar og hva belønningen er for å fullføre den. Du kan selv bestemme om du har tid og lyst og om belønningen er høyt nok. 

Du må være eldre enn 14 år for å bruke Toluna.

Toluna har sin egen app. Så du kan bruke mobiltelefonen din eller nettbrettet ditt til å fullføre spørreundersøkelser. Du vil kunne tjene penger mens du er på toget eller sitter i hagen din. 

Hver gang du er ferdig med en spørreundersøkelse, vil du tjene et visst antall poeng. 4000 poeng tilsvarer 10 kroner (en normal spørreundersøkelse vil gi deg 1200-1600 poeng). Vær oppmerksom på at poengene dine bare er gyldige i en viss periode. Så husk å endre dem for penger / gavekort før de blir ugyldige.De fleste undersøkelser, som nevnt tidligere, er verdt 1200 eller 1600 poeng, noen ganger har du også større undersøkelser til en høyere belønning. Hvis du bruker Toluna regelmessig, vil du kunne tjene mellom 500 og 1000 kroner hver måned.

Toluna er en moderne nettside/app som fungerer bra. Poengene dine blir alltid lagt til kontoen din raskt og riktig. 

Det er en fin og enkel måte å tjene ekstra penger på.

2. I-Say

I-Say

FORDELER

 • Du kan få betalt i både kuponger og kontanter via PayPal-kreditt. Fra PayPal vil det være på bankkontoen din i løpet av få dager
 • Når du har spart opp 500 poeng kan du veksle de i ekte penger hos PayPal. Du kan tjene mellom 10 og 90 poeng per undersøkelse
 • Spørreundersøkelsene er ikke lange, og spørsmålene er enkle

ULEMPER

 • Det er ikke så mange spørreundersøkelser

I-Say er en del av Ipsos, et globalt markedsundersøkelse selskap med hovedkontor i Paris. De har eksistert siden 1975 og er et av de 3 største markedsundersøkelse selskapene i verden med over 18.000 ansatte over hele verden i mer enn 90 land.

Resultatene av spørreundersøkelsene brukes hovedsakelig av kommersielle selskaper for å fortsette å forbedre markedsføringen deres, produktene og tjenestene deres.

Hvordan fungerer det

Før du registrerer deg på I-say, er det lurt å vite at du må være eldre enn 14 år. Registrering er gratis, og du er ikke forpliktet til å utføre spørreundersøkelser. Akkurat som med Toluna er det også viktig at du fyller ut dine personlige opplysninger så godt som mulig. I-say vil spørre om følgende: din alder, ditt kjønn, din sivilstatus, … Hvis du ikke gjør dette riktig, vil de sende deg undersøkelser der du ikke er en del av målgruppen. Dette kan koste deg mye tid fordi når du starter undersøkelsen og systemet innser at du ikke er en del av målgruppen, vil du ikke være i stand til å fullføre undersøkelsen, og du vi da heller ikke tjene noen poeng.

Du kan fylle ut undersøkelsene på datamaskinen, smarttelefonen eller nettbrettet. Det er veldig enkelt å gjøre undersøkelsene på smarttelefonen eller nettbrettet takket være appen de tilbyr. Du vil motta invitasjonene til å gjøre spørreundersøkelser i postkassen din eller i appen hvis du laster den ned. 

En fin funksjon som I-Say tilbyr er at før du starter en undersøkelse, vil de fortelle deg hvor mye du kan tjene på undersøkelsen og hvor lang tid det vil ta. Så du kan selv bestemme om det er verdt innsatsen.

Men hvor mye kan du tjene? Du kan tjene mellom 10 og 90 poeng per undersøkelse og når du har 500 poeng kan du veksle de i ekte penger hos PayPal. Det tar noen dager før pengene overføres til Paypal-kontoen din. Du kan også bruke poengene dine til å bestille et gavekort.I-Say er en trygg og pålitelig tjeneste du kan bruke for å tjene litt ekstra penger på betalte spørreundersøkelser.

Ekstra: Noen ganger gir de deg muligheten til å teste produkter. Men selvfølgelig må du også fylle ut en undersøkelse om produktene.

3. YouGov

YouGov

FORDELER

 • Du kan få betalt i penger som kan overføres direkte til bankkontoen din
 • De har mange undersøkelser og de betaler godt
 • Velkomstgave på 100 poeng

ULEMPER

 • De gir deg ikke beskjed om hvor mye penger du kan tjene med undersøkelsen og hvor mye tid det vil ta deg
 • Kan ikke delta i spørreundersøkelser når det maksimale antallet deltakere er nådd

YouGov er et markedsundersøkelse selskap som spesialiserer seg på data og analyse. De har flere store merker som kunder og fokuset er hovedsakelig mot mediebransjen. De har sitt eget panel hvor du kan bli medlem og delta i deres spørreundersøkelser og får penger.  

Selskapet er aktivt over hele verden i hele forskjellige 37 land. Panelet har over 11 millioner medlemmer, og de fleste spørreundersøkelsene er gjennomført i Nord-Amerika og Storbritannia (YouGov er et britisk selskap), men det er faktisk mer enn 30 000 brukere i Norge.De fleste av spørreundersøkelsene handler om politikk og økonomi, spesielt aktuelle saker. Dette er fordi mange nyhetsselskaper er kunder hos YouGov.

Hvordan fungerer det

Du kan velge å registrere deg med e-postadressen din eller med Facebook-kontoen din. Hvis du fullfører Velkomst Spørreundersøkelsen, vil du allerede kunne tjene dine første poeng, 100 poeng for å være nøyaktig. YouGov er den eneste plattformen i listen vår som tilbyr deg denne velkomstgaven. 

Akkurat som den to forrige plattformen i listen vår er også denne plattformen gratis, og det er ingen forpliktelser når du registrerer deg. Så hver gang du får en invitasjon til en spørreundersøkelse, kan du velge om du vil ta den eller ikke.

Noe som er litt av en ulempe når du bruker YouGov, er at de ikke gir deg mye informasjon om spørreundersøkelsene før du starter dem. De forteller deg ikke hvor mye du kan tjene (poeng / penger) og hvor mye tid det vil ta.Så du kan ikke bestemme om det er verdt tiden din og pengene til å gjøre undersøkelsen. 

Noen ganger kan du få en invitasjon til en spørreundersøkelse, men når du er klar for å ta undersøkelsen, kan du ikke, fordi det maksimale antallet med deltakere allerede er nådd. 

YouGov har også en app, slik at du kan laste den ned på smarttelefonen din og gjøre spørreundersøkelser når du sitter på bussen eller toget på vei til jobb. Som med alle de andre plattformene på listen vår, er det også mulig å bruke den på din bærbare datamaskin og nettbrett. 

Når det gjelder hva du kan tjene med You GO, kan vi forsikre deg om at det lønner seg bra. Etter å ha tatt en undersøkelse, blir belønningen din lagt til kontoen din umiddelbart. Når du har minst 1500 poeng, kan du bytte dem mot penger. Men du kan også vente lenger på å gjøre dette til du har flere poeng fordi poengene dine vil være gyldige for alltid.

Det er også mulig å bytte poeng mot gavekort. Du kan velge mellom gavekort på 100 kr. (1500 poeng), 300 kr. (3000 poeng) og 500 kr. (4000 poeng). Vi har laget en liste over noen av butikkene der du kan bruke disse gavekortene: Burger King, Peppes Pizza, Zalando, H&M, IKEA, XXL,…

Hvis du velger for YouGov, vil du ha en fin opplevelse for å tjene litt ekstra penger.

Ekstra: Noen ganger vil de spørre om du er interessert i å teste produkter, men da må du også fylle ut en betalt spørreundersøkelse

4. Norstat Panelet

Norstat Panelet

FORDELER

 • De har et lotteri der du kan vinne et reisegavekort som er verdt 15 000 kroner
 • De har et lojalitetsprogram. Med dette programmet kan du tjene stjerner, og disse kan du bytte for flere mynter eller bonuser
 • Myntene og stjernene dine er gyldige så lenge du er medlem hos Norstat

ULEMPER

 • Du må gi dem mye personlig informasjon

Norstat er et tysk selskap og et av Europas største selskaper når det gjelder betalte undersøkelser. De fokuserer ikke bare på produkter og merkevarer, men de tilbyr også spørreundersøkelser om politikk og nyheter.

For å delta i de betalte spørreundersøkelser, må du registrere deg på nettsiden Norstatpanel.com. Denne registreringen tar bare noen få minutter, slik at du raskt kan dra nytte av å være medlem og fordelene ved denne plattformen. I tillegg drar du nytte av at medlemskapet og deltakelsen i spørreundersøkelser er helt gratis, så du må ikke betale penger for å tjene penger. Det som noen kanskje anser litt som en ulempe, er at du trenger å gi mye personlig informasjon. Når du registrerer deg, må du oppgi navn, adresse, alder og selvfølgelig din e-postadresse. Men de vil stille deg også mer personlige spørsmål. Hva er din sivilstand, hva slags telefon og datamaskin bruker du, hva er dine hobbyer, …Men du bør vite at denne informasjonen brukes til å finne ut hvilke slags spørreundersøkelser som passer for deg. Jo mer informasjon du gir dem om deg selv, jo større er sjansen for at du blir valgt for spørreundersøkelser og dermed for å tjene penger. Norstatpanel.com er også et av undersøkelsesselskapene som virkelig velger deltakerne på forhånd basert på gitt personlig informasjon. Dette eliminerer også risikoen for at du starter en spørreundersøkelse der du ikke er en del av målgruppen, og at systemet da ikke lar deg avslutte spørreundersøkelsen. Så du vil ikke kaste bort tid på feil spørreundersøkelser.Du vil motta et visst antall mynter hver gang du fyller ut en spørreundersøkelse. Hvor mange mynter du får for en undersøkelse, finner du i invitasjonen, slik at du kan bestemme om det er verdt myntene og tiden det tar å fylle dem ut. Du kan bytte disse myntene i Norstat-butikken mot gavekort og kuponger.Norstat har også et lojalitetsprogram hvor du kan tjene stjerner. Mengden stjerner du får, er basert på hvor aktiv du er på plattformen. Jo flere spørreundersøkelser du gjør jo flere stjerner får du. Du kan bruke disse stjernene for å få flere mynter og bonuser. Ved å fylle ut en undersøkelse vil du allerede tjene 250 stjerner.

Det er 6 forskjellige nivåer:

 • Startnivå
 • Sølvnivå (25000 stjerner)
 • Gullnivå (50000 stjerner)
 • Diamantnivå (75000 stjerner)
 • Platininnivå (150000 stjerner)
 • VIP-nivå (300000 stjerner)

Myntene og stjernene dine vil være gyldige så lenge du er medlem.

De har også et lotteri, dette skjer hver tredje måned. Hver gang du fyller ut en spørreundersøkelse, får du en billett til lotteriet. Så jo flere spørreundersøkelser du fyller ut, jo flere billetter får du, og jo større er sjansen din for å vinne noe. Første pris er et reisegavekort som er verdt 15 000 kroner.

Takket være lojalitetsprogrammet og lotteriet de tilbyr er Norstat en veldig interessant plattform å prøve hvis du vil tjene litt penger.

5. MeningsTorget

MeningsTorget

FORDELER

 • Du kan velge å bytte poeng for gavekort eller penger (du kan også donere disse pengene til Røde Kors)
 • De tilbyr mange spørreundersøkelser, så du vil alltid ha muligheten til å tjene litt ekstra penger

ULEMPER

 • Hvis du ikke har en facebook- eller Gmail-konto, må du fylle ut mye personlig informasjon før du kan registrere deg

Meningstorget er en plattform som tilbyr betalte spørreundersøkelser for belønning i form av gavekort eller penger. Det er en internasjonal plattform som er tilgjengelig i mer enn 30 land over hele verden.

Det er veldig enkelt og gratis å registrere seg på Meningstorget. Det tar bare noen få minutter, og du kan bruke Gmail- eller Facebook-kontoen din til å registrere deg.

Hvis du ikke har en facebook- eller Gmail-konto kan det ta litt mer tid. Da må du fylle ut mye personlig informasjon før du kan registrere deg. Men husk at de bare bruker din personlige informasjon til å sende deg undersøkelser som samsvarer med din personlige informasjon. Så vær ærlig når du fyller ut din personlige informasjon, ellers vil du havne i feil målgruppe.

Meningstorget har ikke en app, men de har en nettside som er veldig enkelt å bruke. Så alt du trenger å gjøre er å åpne datamaskinen din hjemme og du kan begynne å tjene litt ekstra penger. Ved å gjøre spørreundersøkelser vil du begynne å tjene poeng. Poengene du kan tjene er avhengig av emnet til spørreundersøkelsen og innsatsen som er involvert i spørreundersøkelsen. Du kan tjene mellom 10 og 100 poeng for hver undersøkelse du gjør. Noen av de større kan du tjene opptil 250 poeng.

Når du har tjent minst 100 poeng, vil du kunne bytte dem mot et gavekort eller penger. Når du velger penger, overføres de til PayPal-kontoen din. Her er en liste over butikker der du kan bruke gavekortene: Zalando, H&M, Dressmann, Jula,…Med poengene dine kan du også kjøpe en billett til lotteriet som skjer hvert kvartal. De velger en vinner, og han eller hun kan vinne opptil 80.000 NOK.

En fordel med denne plattformen er at de tilbyr mange spørreundersøkelser, slik at du alltid vil ha muligheten til å tjene litt ekstra penger.Hvis du ønsker å tjene litt ekstra penger, er MeningsTorget en plattform du kan stole på 100%.

Siste tanker

I listen vår har vi listet opp de 5 best betalte spørreundersøkelser i Norge. Vi har gitt deg mye informasjon om dem og snakket også om deres fordeler og ulemper. Men vi kan konkludere med at alle 5 er en trygg og enkel måte å tjene ekstra penger på. Husk å lese introduksjonen vår hvis du ikke er kjent med betalte spørreundersøkelser.Men før du begynner å registrere deg for en av disse plattformene, vil vi gi deg et siste tips. Det er lov å registrere seg på mer enn en av disse plattformene. Hvis du gjør dette, vil du kunne gjøre flere spørreundersøkelser og tjene mer penger.